Emilie Woldvik (17) tok sin tredje Norway Cup-seier da LSK knuste Kolbotn 5-0 i finalen i J19-klassen.

– Det er veldig deilig. Det er en skikkelig lagseier. Vi satt oss et mål i vinter om at Norway Cup, det skulle vi vinne. Vi følte at dette skulle bli vår cup, så det er veldig deilig når vi får til det, sier Woldvik til Kvinneidrett.no etter den overbevisende finaleseieren.

SE OGSÅ: Bilder fra finalen

LSK har vært bunnsolide gjennom hele Norway Cup og gikk faktisk hele turneringen uten å slippe inn mål. Til slutt hadde de en målforskjell på 23-0.

– Vi starter litt sånn shaky med en TV-kamp hvor vi er litt nervøse og det er første kampen, men vi hever oss videre, sier Woldvik og sikter til 3-0-seieren over Tynset i første kamp.

– Vi ser hvordan vi spiller mot Kolbotn her. Kolbotn er ikke noe dårlig lag, men når vi tørr å legge ballen på bakken og spille. Det er bare å se på enkeltprestasjonene som er helt fantastisk, fortsetter hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

nc2016-5319
Woldvik i aksjon under finalen.

Godt samhold også utenfor banen

For LSK har vært et av turneringens mest samspilte lag. Ikke rart med tanke på at laget spiller sammen også i 2. divisjon. I tillegg jobbes det mye med å være sosiale også utenfor banen. Det tror Woldvik er en suksessfaktor.

– Vi ser at vi spiller mye kamper sammen. Det er ikke bare det at vi spiller sammen på banen, men vi er sammen ellers også. Vi hadde to hviledager siden vi vant pulja vår. Da møttes vi og hadde jentekveld og bare koste oss. Også så vi på cupkampen til A-laget. Det er veldig viktig at selv om du har bra samhold på banen, så får du enda bedre samhold om du er sammen ellers og. Det hjelper ikke å ha et godt lag med bare enkeltspillere, men du må ha et lag som fungerer godt sammen og det synes jeg vi viser i dag, sier den 17 år gamle LSK-kapteinen.

Vant Gothia Cup i fjor

Så og si det samme LSK-laget tok gull i Gothia Cup i fjor og endte på andreplass i Dana Cup i 2014. Det er med andre ord et lag som hevder seg gang på gang i de store internasjonale ungdomsturneringene.

– Vi viser at LSK er et lag som er helt i toppen. Vi ser det på A-laget også og det er jo dit vi ønsker å komme, sier Woldvik, som også tok Norway Cup-gull med Ullensaker KK tilbake i 2013 og 2014. Det samme gjorde for øvrig Sophie Roman Haug og Malin Brenn.

Men hva var best å vinne av Gothia Cup eller Norway Cup?

– Det er litt flere lag i Gothia Cup, men det er så mye rundt Norway Cup. Du får så mye blest. Det er noe annerledes med det å spille på TV. Det er på en måte en helt annen opplevelse, sier Woldvik når hun skal sammenligne de to turneringene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

nc2016-5527
LSK og Woldvik (med pokalen) jubler foran TV2-kameraene.

Flere viktige kamper i vente

Som sagt spiller laget også i 2. divisjon. Der ligger de i skrivende stund på andreplass, med fire poeng opp til Vålerenga 2 på førsteplass (har to kamper mindre spilt). Målet er ikke overraskende å vinne serien.

– Nå har vi serien som vi ønsker å vinne. Vi ligger på andreplass bak Vålerenga nå, så det blir en viktig kamp mot Vålerenga, for å komme seg over de. I tillegg har vi J19-NM, som vi også har satt oss som mål om å vinne. Så det kommer mange viktige kamper fremover.

Woldvik selv har store ambisjoner som fotballspillere og drømmer om å blant annet nå A-landslaget i fremtiden.

– Målet er A-landslaget og spille i utlandet en gang. Det er et lite stykke til, men jeg har trua, avslutter Woldvik til Kvinneidrett.no.

SE OGSÅ: Bilder fra finalen
SE OGSÅ: Bilder fra semifinalen

nc2016-5642
Blide LSK-jenter. Woldvik nederst til høyre.
nc2016-5626
Disse tre har vunnet Norway Cup 3 ganger.
nc2016-5245
LSK med bowling-feiring under finalen.
nc2016-5599
LSK jubler for gull.
nc2016-5559
LSK jubler for gull.
nc2016-5492
Kolbotn med sølvet.

3 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..