Tuva Hansen har deltat i tre EM med J19-landslaget, men nå er tiden over for ungjenta som er blitt for gammel. Hun avsluttet J19-karrieren med en aldri så liten bryllupsgave til far og mor.

Mandag spilte Tuva Hansen sin siste kamp på J19-landslaget. Det etter 32 kamper og to mål for J19-gjengen. Totalt står hun med 63 aldersbestemte landskamper og hun har scoret åtte mål på de kampene.

Hennes debut på aldersbestemte landslag kom 20.09.2011 da Sverige ble slått 1-0 på på hjemmebane på J15-nivå. Hennes første landslagsmål kom også på J15-landslaget da hun scoret 2-2-målet borte mot England 28.10.2011.

For J19-landslaget kom debuten allerede i oppkjøringen til EM (25.06.2014) da hun fikk 45 minutter i 2-1-seieren borte mot Irland.

I EM på hjemmebane like etter spilte hun tre av fire norske kamper i det som endte med bronse etter tap for Spania i semifinalen. Etter det har hun vært fast innventar på J19-landslaget og i årets mesterskap har hun vært visekaptein.

PS! Hennes første landslagsmål på J19-landslaget kom 17.09.2015 da Israel ble slått 7-0 under EM i Israel. Da scoret hun 5-0-målet på straffe.

Nå er tre år med J19-fotball over for Bryne-jenta og dermed er neste steg U23 eller A-landslaget. Hun har for øvrig allerede én U23-landskamp fra 29.05.2015. Da ble det 2-2 mot USA på hjemmebane. Tuva selv, som spiller i Klepp, vil nå prioritere klubb fremover.

– Det blir på en måte kjekt å gå videre. Jeg skal holde meg i Klepp og få de videre. Jeg skal prioritere klubb nå som J19-tiden er ferdig, sier Tuva til Kvinneidrett.no når vi snakker med henne mandag kveld.

Hva med U23- og A-landslag i fremtiden?

– Jeg tar det som det kommer. Jeg forventer virkelig ingenting, så jeg vil egentlig bare holde meg i klubb akkurat nå og prioritere det, så får jeg ta det som det kommer, sier 19-åringen som står med 54 Toppseriekamper (44 for Klepp og ti for Arna-Bjørnar). I tillegg står hun med seks NM-kamper og ett mål i NM (kom da hun spilte for Arna-Bjørnar i deres 8-0-seier over Fana i juni 2014)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Tuva før kampen mot Nederland tidligere i mesterskapet.

To perioder i Klepp

Tuva har spilt to perioder i Klepp. Hun debuterte for klubben hjemme mot Vålerenga i 1-3-tapet tilbake til 24. august 2013 (En kamp undertegnede var på og intervjuet Tuva etter).

Se intervjuet undertegnede gjorde for Fotballmagasinet i bildet under:

Skjermbilde 2016-07-27 kl. 09.40.10
Undertegnedes første intervju med Tuva etter hennes debut

Etter 2013-sesongen dro hun til Arna-Bjørnar i én sesong. Der fikk hun blant annet med seg bronse i Toppserien. Foran 2015-sesongen vendte hun tilbake til Klepp og nå er hun en viktig brikke i laget.

Denne sesongen har det vært veldig varierende resultater for jærbuene. De har blant annet tapt 1-7 for LSK og vunnet 6-1 over Trondheims-Ørn og Urædd for å ta de mest ekstreme kampene.

– Det har vært litt varierende ja, men jeg håper vi holder oss der vi skal være og vinner kamper. Ikke tape 1-0 og sånt, for vi har tapt ufortjent ganske mange ganger nå. Så jeg føler vi fortjener litt mer enn det som står på tabellen akkurat nå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Tuva etter søndagens trening i Senec.

Mange spesielle situasjoner

På J19-landslaget har Tuva gått gjennom mye de tre årene hun har vært der. Det første året hennes (2013) endte med bronse i EM på hjemmebane etter tap for Spania i semifinalen. (Se et par bilder fra EM 2014 lenger ned i saken)

Andre året (2014) ble en spesiell opplevelse. Etter at UEFA meldte at Norge var klar for EM, så lå det en protest fra England, som gjorde at jentene ikke var klare likevel. Etter at protesten ble ferdigbehandlet ble det klart at England måtte ta en straffe mot Norge på nytt fire dager etter kampen, samt at det skulle spilles 18 sekunder med fotball etter straffa. Heldigvis sikret Norge EM-plass etter at resultatene i andre kamper gikk riktig vei. England scoret på straffen og både England og Norge kunne juble for EM-plass.

Se videointervju undertegnede gjorde for TV2 etter straffesituasjonen ved å trykke på bildet under (du videreføres til TV2 sine nettsider):

Skjermbilde 2016-07-27 kl. 09.14.52
http://www.tv2.no/v/904912/?ref=904814&wf

Værgudene avbrøt kampen

Det er med andre ord ikke uvanlig at Tuva skal få være med på noe spesielt. Det slo heller ikke feil under årets EM. Denne gang var det værgudene som sto for det spesielle.

Norges kamp mot Slovakia startet i overskyet vær, men opphold, men etter 25 minutter begynte det å regne kraftig. Det så man også på spillet som gjorde at det sto 0-0 til pause.

Etter 15 minutter med pause utsattes andreomgang med ti minutter med tanke på forholdene, men etter å ha prøvd å spille litt, måtte dommeren sende spillerne i garderoben igjen etter fire minutter av andreomgang. De kom aldri tilbake på banen og kampen ble først utsatt.

– Det skal jo skje med oss hver gang. Vi må oppleve absolutt alt som går ann å oppleves. Det er så jækla typisk, sier Tuva når vi snakker med henne etter at det hverste uværet har gitt seg.

Ekstra surt var det når jentene fikk resultatet fra den andre kampen i gruppa. Frankrike hadde slått Nederland 2-1 og det var et resultat som gjorde at Norge var ute uansett resultat mot Slovakia.

– Det var surt i dag, spesielt når vi fikk høre resultatet fra den andre kampen.

Dermed ble det samtidig klart at Norge og Slovakia ble enige om å ikke spille de resterende 41 minuttene. Dermed endte kampen 0-0.

– Nei, det er virkelig ikke vits i å spille. Vi har ingenting å vinne på det, hverken de eller oss.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Regnværet stoppet til slutt kampen mot Slovakia.

– Bra opplevelse

Dermed ble det ut i gruppespillet for andre året på rad for Tuva. Uansett så forteller hun om en fin tur.

– Det har vært en bra opplevelse. Mange fine jenter og veldig bra samhold. Vi ville bare gitt ennå mere i mesterskapet og komme videre, men det gikk ikke denne gangen. Det må vi bare takle som en gruppe. Vi taper og vinner sammen. Det er sånn det er.

Traff der hun siktet

Før kampen mot Slovakia og mens været var fint, så sparket jentene fotballer opp på tribunen, slik de hadde gjort i de andre kampene. Denne gangen kom det et veldig spesielt spark fra Tuva. Faren og moren (Hugo og Rita) hadde nemlig 29-års bryllypsdag mandag. Dermed ønsket Tuva å få treffe de med ballen, og det lyktes hun med. Hugo fanget nemlig ballen sikkert.

– Ja, jeg sikta veldig, sier en lattermild Tuva.

– Ja, det var en liten gave på brullypsdagen, bekrefter hun avslutningsvis til Kvinneidrett.no, før hun setter seg i bussen på vei tilbake på hotellet.

SAMSUNG CSC
Tuva skal til å sparke ballen.
SAMSUNG CSC
Far, Hugo, fanger ballen.
SAMSUNG CSC
Tuva under søndagens trening i slovakiske Senec.
SAMSUNG CSC
Norge før kampen mot Slovakia.
SAMSUNG CSC
Årets J19-landslag samlet i Slovakia. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Et par bilder fra J19-EM 2014:

SAMSUNG CSC
Tuva i aksjon på en trening i 2014.
SAMSUNG CSC
Tuva under en trening i 2014.
SAMSUNG CSC
Tuva i aksjon mot Nederland i 2014.

PS! Vi hadde også en lengre prat med Tuva og søster, Hege, under La Manga-oppholdet i 2015. Intervjuet derfra kan leses på side 5 til 8 i magasinet ved å trykke på bildet under (du videreføres til et PDF-magasin):

10863806_751046368326859_7752059726836603354_o
https://akbnews.files.wordpress.com/2015/07/magasin_juli2015_liten1.pdf

Se for øvrig mange flere bilder fra Norges opphold i Slovakia 2016 via linkene under:

2 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..