Furuset-jentene Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen vant lørdag gull i double-turneringen i U18-EM i tennis i sveitsiske Klosters.

Jentene spilte en kjempeturnering hele veien og markerte seg både i single og double. Lørdag spilte de finale mot italienske Federica Bilardo og Tatiana Pieri, som var 5. seedet.

De norske jentene vant første sett med 6-4, før de vant andre sett 7-5. Dermed kunne de juble for EM-gull.

– Det var veldig gøy å vinne EM. Spesielt sammen med den jeg helst vinne oppleve det med, min bestevenn Astrid. Vi har vært tøffe i alle kampene og tatt kampene og styringen i egne hender. Vi har også hatt en utrolig energi og vinnervilje, og det gir uttelling. Jeg er veldig fornøyd, sier Malene Helgø når vi snakker med henne en stund etter finalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Norge-Nederland--3
Malene og Astrid kunne juble for EM-gull. Foto: Privat

Helgø imponerte mot en av verdens beste

Helgø markerte seg veldig sterkt i single-turneringen og hadde verdens andre beste juniorspiller, russiske Olesya Persvushina i knestående i andre sett i åttendedelsfinalen. Hun hadde tre game-baller til 5-1, men den russiske jenta kjempet sin inn igjen og vant kampen med 6-3, 6-4 til slutt.

– Jeg er fornøyd med uken. Jeg har levert noen gode kamper. De to første singlene mine var ikke så bra, men den siste hvor jeg tapte mot nummer to av juniorene i verden var bra. Jeg spilte bra og klarte nesten å presset henne til tredje sett. Hadde noen små ledelser i første sett. Blant annet 2-1 40-0 og 3-3 30-0. I andre sett hadde jeg 4-1 og tre gameballer til 5-1. Så er litt bitter på at jeg ikke klarte å få med meg det gamet. Kanskje hadde jeg klart å få til et tredje sett og vunnet det. Hun ble mer og mer frustrert da jeg tok ledelsen, så hadde vært gøy å se hvordan hun hadde taklet et tredje sett, sier Helgø om single-turneringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Norge-Nederland--2
Malene og Astrid kunne juble for EM-gull. Foto: Privat

Brune Olsen imponerte også

Brune Olsen på sin side kom også til åttendedelsfinalen. Der ble det i to strake sett med sifrene 1-6, 1-6. Før det hadde hun derimot markert seg med å slå et par spillere som ligger på topp 50 på juniorrankingen i verden.

– Jeg er fornøyd med denne uken. Kom til 4. runde i singel og spilte to meget gode kamper der jeg slo to spillere som ligger topp 50 ITF. Jeg klarte å spille mitt spill med tunge slag og god serving. Er mest fornøyd med det mentale, jeg var veldig fokusert og bestemt – som gjør at jeg spiller bra. Høydepunktet var jo selvfølgelig double-seieren i EM. Vi klarte å holde energien og konsentrasjonen oppe gjennom hele turneringen, og selvfølgelig hadde vi det gøy. Utrolig fin opplevelse, og det er flere i vente, sier Brune Olsen til tennis.no.

PS! Russiske Amina Anshba vant EM-gullet i singel etter 6-4, 2-6, 6-2 over Persvushina i finalen.

Norge-Nederland--5
Malene og Astrid kunne juble for EM-gull. Foto: Privat
Norge-Nederland--4
Malene og Astrid kunne juble for EM-gull. Foto: Privat

2 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..