Oppsals Mariann Gabrielsen kunne glede seg over at åttendedelsfinalen ble sikret etter 35-19-seier over Paraguay lørdag kveld.

– Det er utrolig deilig. Vi møtte de tre antatt beste lagene i de tre første kampene, og vi hadde nøkkelkamper mot både Romania og Frankrike. Vi følte at de var viktige, så var det bare å klare og komme igjennom en kamp til, sier Gabrielsen til Kvinneidrett.no etter at plass i åttendedelsfinalen er sikret.

Dårlig førsteomgang

Norge startet kampen med en del spillere som ikke hadde spilt så mye tidligere i mesterskapet. Det så ikke ut til å bety stort helt i starten for Norge startet best og fikk tidlig en god ledelse, men etter en del 7-metere i mot, kom Paraguay inn i kampen igjen. Til pause lå Norge nemlig under 12-13.

– Vi fikk en veldig dårlig start. Vi ble enige før kamp at vi skulle sette trykket fra start og være litt sinnssyke. Det synes jeg ikke vi er i forsvar. Vi er litt slappe og lar de komme på de rommene som vi vet at de kommer til å gå på.

SAMSUNG CSC
Gabrielsen setter inn ett av sine fire mål.

Kjørte over de i andreomgang

I pausen byttet Norge innpå en del spillere og det gjorde susen. Etter hvilen gikk Norge opp i 14-13, før de begynte å seile ifra. Ti minutter før slutt ledet de med ti mål og til slutt ble det en komfortabel 16-målsseier.

– Vi får en tale i pausen og gjør noen bytter. Da kommer vi inn og kliner til. Vi setter standarden og får rodd det i land. Vi kontrer over de i andreomgang.

– Paraguay ble slitne og da fikk vi enda fler mål. Vi satt forsvaret, lagd noen brudd og fikk noen redninger bak der, så da kjørte vi rett og slett over dem, fortsetter hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Norge jubler for seier.

Kan møte vertsnasjonen

Nå venter det kamp mot Kasakhstan på mandag, før de skal ut i åttendedelsfinale. Per nå ligger Norge på en andreplass i gruppa og med poeng i den siste kampen vil de bli liggende på den plassen.

En andreplass i gruppa vil gi kamp mot tredjeplassen i gruppe D. Den er det i øyeblikket Egypt som har, men den plassen kan fort gå til enten Slovakia eller Slovenia også. Det avgjøres mandag.

– Det er deilig å vite at vi er i åttendedelsfinalen, men vi vil jo helst komme så høyt som mulig for å møte antatt svakere motstand videre, legger hun til.

Mål om topp åtte

Målsetningen er uansett å ta seg videre til en kvartfinale, og man håper også på å kunne ta seg enda lenger.

– Vi ønsker helst å komme til en kvartfinale, så vi blir topp åtte. Nå ønsker vi selvfølgelig å komme lengst mulig, men jeg tenker topp åtte er målet vårt, sier Gabrielsen, som forteller om en fin samlig.

– Ja, det har vært en veldig bra samling. Det har vært en tøff sommer generelt. Det har vært mye, men det kjennes bra, avslutter hun til Kvinneidrett.no.

Norges målskårere:
Ragnhild Valle Dahl (8), Hermine Auberg (7), Line Ellertsen (4), Mariann Gabrielsen (4), Mari Finstad Bergum (3), Anna Huse (3), Ane Hovland (2), Henny Ella Reistad (2), Guro Nestaker (1), Mia Syverud (1)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Ragnhild Valle Dahl ble kåret til banens beste.

PS! Skulle man møte Slovakia i en åttedelsfinale kan vi melde om at det vil bli en sinnssyk stemning i hallen. Vi overvar nemlig Slovakia mot Danmark tidligere i dag og det var full trykk fra tribunen gjennom hele kampen.

Se en liten video av trykket i hallen i videovinduet under:

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..