Hun scoret ti mål, fikk rødt kort og ble banens beste. Line Ellertsen briljerte stort da U-landslaget slo Romania 25-22 fredag.

– Vi hadde full kontroll lenge, men så var det litt nervepirrende på slutten her. Jeg var litt redd for at vi skulle gå på en smell, sier Ellertsen når vi snakker med henne rett etter kampslutt.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen

Ledet fra start til slutt

Norge startet kampen best og ledet solid, før Romania begynte å knappe innpå. Når Romania nærmet seg, byttet så Norge målvakt. Det var et sjakktrekk fra det norske trenerteamet. Sofie Ege Grønlund kom inn og hadde flere fantomredninger.

Det gjorde dermed at Norge gikk til pause med en firemålsledelse. Andreomgangen bølget frem og tilbake, men med drøyt syv minutter igjen å spille ledet Norge med seks mål. Romania kjempet seg derimot heroisk tilbake i kampen og de kom faretruende nære da de plutselig kun var to mål bak. Norge brukte derimot tid i angrepene sine og når Romania misslykkes i å knappe innpå enda mer, kunne Norge sette inn kampens siste scoring og juble for seier.

– Ja, det var skikkelig herlig å se at vi vant, sier Ellertsen, som selv måtte se slutten av kampen fra utvisningsplassen.

Hun fikk nemlig tre tominuttere og dermed førte det til rødt kort. Alle tominutterne kom i andreomgang og de var nok av det billige slaget.

– De tar jo tominuttere på noe jeg kanskje ikke ville tatt tominuttere på, men jaja. Det viktigste var at vi vant.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ellertsen i aksjon mot Romania.
Ellertsen i aksjon mot Romania.

– Har bare gått oppover

Dermed står Norge med to seire og ett tap så langt i VM. Det startet med tap for Sør-Korea i første kamp, før det har blitt seier mot både Frankrike og Romania. Lørdag står Paraguay på motsatt side, mens mandag venter siste gruppespillkamp mot Kasakhstan.

– Vi åpna kjempedårlig. Vi møtte noe helt nytt og fikk god læring mot Sør-Korea. Men etter det har det bare gått oppover, så håper vi det fortsetter sånn. Nå har vi to lag igjen og vi skal være like gode mot de, avslutter Ellertsen til Kvinneidrett.no.

Kvinneidrett.no er selvfølgelig på plass under kveldens kamp mot Paraguay. Kampen vil også bli live-oppdatert på våre Facebook-sider fra kl. 20:00!

Norges målscorere:

Line Ellertsen (10), Henny Ella Reistad (4), Mariann Gabrielsen (3), Guro Nestaker (3), Synne Fossheim (2), Mari Finstad Bergum (2), Anna Huse (1)

Grønlund i det norske målet hadde for øvrig en redningsprosent på 40.9 %.

SAMSUNG CSC
Ellertsen ble kåret til banens beste for Norge.
SAMSUNG CSC
Ellertsen ble kåret til banens beste for Norge.
SAMSUNG CSC
Ellertsen i aksjon under gårsdagens kamp.
SAMSUNG CSC
Ellertsen i aksjon mot Romania.
SAMSUNG CSC
Norge jubler for seier.
SAMSUNG CSC
Norge jubler for seier.
SAMSUNG CSC
Lagbilde etter kampen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..