Julie Bøe Jacobsen (18) tok Grundigligaen med storm i fjor og ble blant annet kåret til årets publikumsfavoritt i Rælingen.

– Jeg er først og fremst veldig stolt av å være en del av det laget her. Vi hadde troa selv, selv om nesten ingen andre hadde det. Vi har jobbet beinhardt hele sesongen, sier Bøe Jacobsen til Kvinneidrett.no.

Rælingen ble nemlig tilbudt plass i Grundigligaen etter at Storhamar ble satt ned til 1. divisjon grunnet økonomi. Klubben ble spådd rett ned igjen, men Rælingen viste tidlig at de ikke skulle bli noen kasteball. Det endte med 8. plass og sluttspill. Et sluttspill hvor de tapte for Larvik i kvartfinalen.

Vokst mye

Laget har vokst og det har også Bøe Jacobsen, som fikk sitt definitive gjennombrudd i 2015/16-sesongen. Den 18 år gamle bakspilleren, som til dagling går på Wang Toppidrett, har vært viktig i det offensive spillet til Rælingen.

– Jeg har en veldig tøff treningsgruppe. Jeg føler at jeg er en person som liker veldig godt utfordringer og de har jeg tatt. Jeg er glad for tillitten jeg har fått og det har også gjort at jeg har vokst mere som spiller også.

Ny kontrakt

Nå har ungjenta også signert en ny toårskontrakt med Rælingen. Der ønsker hun å utvikle seg videre

– Jeg tenker først og fremst at jeg skal utvikle meg bra som spiller. Jeg trives veldig godt i Rælingen og gleder meg til å ha de trenerne som er der og spille med de jentene som er der. Så skal jeg utvikle meg til å bli en god håndballspiller.

Og fremtidsambisjonene er det ikke noe å si på.

– Jeg vil bli best, rett og slett. Så skal jeg trene hardt og lenge for å komme dit. Også vil jeg spille i utlandet etter hvert, og komme meg inn på A-landslaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

12440525_883469841751177_1693392099811893215_o
Bøe Jacobsen i aksjon under en kamp mot Byåsen. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Årets publikumsfavoritt

Etter sesongen holdt Norsk Topphåndball en kåring av alle klubbenes publikumsfavoritter. For Rælingen var det Bøe Jacobsen som gikk til topps.

– Det var ikke forventet, så jeg ble veldig overrasket. Det er utrolig gøy. I hvert fall når det er stemt frem av, ikke bare de på laget ditt, men også de som ser på. Så det er en stor ære å få den prisen.

Også Romerikes Blad la merke til ungjenta og hun var nominert til prisen som Romerikes Idrettstalent 2015.

– Utrolig stort det også. Men de jeg kjempet mot der er veldig gode idrettstalenter de også. Det var ikke forventet å vinne der, men det var gøy å være nominert der.

Sesongens unge spiller – Grundigligaen 2015/16

I tillegg ble hun også kåret til sesongens unge spiller av oss i Kvinneidrett.no.

«Rælingens Julie Bøe Jacobsen (17) har tatt Grundigligaen med storm i 2015/16-sesongen med sitt overblikk, sine finter og sin raske spillestil. Bakspilleren har spilt en viktig rolle i Rælingens offensive spill og hun hadde flere gode kamper denne sesongen. Hun ble blant annet kåret til Rælingens beste spiller i deres siste sluttspillkamp mot Larvik. Vi tror Julie er en spiller for fremtiden og vi gleder oss til å følge utviklingen hennes videre», sto det blant annet i begrunnelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

julie kopier2
Bøe Jacobsen (til høyre), sammen med Kvinneidrett.no sin redaktør, Andreas Kristoffer Berge, da hun fikk prisen som sesongens unge spiller.

Korsbåndsskade

Nå venter snart en ny sesong i Grundigligaen for Rælingens del. Bøe Jacobsen tror laget kan klare seg enda bedre i 2016/17-sesongen.

– Jeg synes vi allerede har kommet godt i gang med oppkjøringen. Jeg ser for meg at vi skal klare å gjøre det enda bedre enn vi gjorde det sist sesong.

For Bøe Jacobsens del blir det dessverre en lengre periode på sidelinja. På en samling med U-landslaget (LK98) i juni røk hun nemlig fremre korsbånd.

Dermed røk dessverre også U-VM i Slovakia, som for øvrig starter i dag (19. juli). Der er Kvinneidrett.no på plass fra 21. juli.

Vi ønsker Julie god bedring og håper på å se henne tilbake på banen så fort som mulig!

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..