Arna-Bjørnars Rikke Bogetveit Nygard (16) var en stolt kaptein etter at J16-landslaget hadde imponerte stort og slått Tyskland 3-1 i finalen i åpent nordisk på hjemmebane.

– Vi var veldig slitne, men vi står i og jobber hundre prosent. Vi jobber som et lag og du ser at vi får mål på at vi står høyt og presser de til å gjøre feil. Jeg er sykt stolt, sier Nygard til Kvinneidrett.no etter kampen.

Se bilder fra finalen HER

Norsk ledelse

Norge tok tidlig ledelsen. Andrine Mo kom seg fri på venstresiden og la inn til Ylinn Tennebø, som sendte Norge opp i 1-0. Et resultat som også sto seg til pause. Rett etter pausen var nok en gang Mo frempå. Denne gang la hun inn fra venstre og fant Jenny Røsholm Olsen på bakerste. Hun hadde få problemer da hun økte ledelsen til 2-0.

Tyskland kom fort tilbake i kampen. Rett fra avspark stormet de i angrep og det endte med at Silje Bjørneboe satt ballen i eget mål og 2-1.

Etter det ble det store sjanser til begge lag, men de aller største sto tyskerne for. De norske jentene kjempet som løver inne i egen boks og avverget flere ganger på strek.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Nygard i aksjon under finalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Skulle bare klarere ballen

Og den viljen som bodde i de norske jentene torsdag skulle vise seg å gi betalt. Nygard sto på egen banehalvdel og skulle bare kline til en ball langt opp, men ballen lå plutselig i nettet og 3-1 til Norge.

– Det var med vilje, spøker hun før hun forklarer scoringen sin.

– Jeg skulle bare klarere den vekk, også får den en dump rett før keeper og går over og henne i mål. En veldig deilig følelse.

Med scoringen fikk de norske jentene også et lite pusterom.

– Ja, det er helt sant. Når vi har to måls ledelse får man en ekstra guts. Nå er vi mye nærmere å vinne finalen og nå går vi for seier.

Se bilder fra finalen HER

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Nygard jubler for 3-1-scoringen sin. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Handler om å sprenge grenser

Tyskland klarte aldri å komme tilbake i kampen og Norge kunne fort også ha økt ledelsen etter et par gode muligheter. Men det endte med 3-1 og norsk jubel i Sarpsborg.

– Det handler om å sprenge grenser og ta det siste løpet for å vinne denne her finalen. Alle ville virkelig vinne og det ser du i dag på laginnsatsen.

Med det er fortsatt J16-landslaget ubeseiret siden oppstarten som J15-landslag i fjor. I denne turneringen ble det for øvrig 1-1 mot Frankrike, 4-2 over Island og 2-2 mot Danmark i gruppespillet, før seieren mot Tyskland i finalen.

– Jeg er veldig stolt. Det vi leverer på banen i alle disse kampene er sykt imponerende. Det viser bare at ingen klarer å slå oss rett og slett, og det må vi bare holde på. Dette er starten på noe stort, fortsetter den stolte kapteinen.

Se Norges mål fra finalen i videoen under:

(artikkelen fortsetter under videoen)

EM-kvalik til høsten

Nå venter EM-kvalifisering til høsten og Nygard har stor tro på laget.

– Vi håper virkelig på at vi skal kvalifisere oss til EM. Du ser den laginnsatsen og det samholdet i laget. Tyskland er favoritter i kampen, det kan vi ærlig si. Så ser du bare at vi kommer utpå der, og gir hundre prosent. Vi er et lag og vi viser det virkelig, og det må vi bare ta med oss videre også, avslutter Nygard til Kvinneidrett.no

Se bilder fra alle de norske kampene:

SAMSUNG CSC
Det norske jentene jubler for finaleseier. Foto: Andreas Kristoffer Berge
SAMSUNG CSC
Norge jubler for seier. Foto: Andreas Kristoffer Berge
SAMSUNG CSC
Nygard jubler sammen med Matilde Alsaker Rogde etter finalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..