Synne Sofie Kinden Jensen (20) returnerer til Toppserien etter et lærerikt år i tysk Bundesliga.

– Det har vært et veldig lærerikt år hvor jeg har fått opplevd mye. Men så synes jeg det passer veldig bra med et års utlån nå, så jeg får spilt mye kamper. Det synes jeg er viktig i den perioden nå, sier Jensen til Kvinneidrett.no når vi møter henne på Nadderud.

Cupgull
Hun ble som kjent klar for Wolfsburg i fjor og det første året har vært innholdsrikt for Jensen. Hun fikk med seg seriesølv og ikke minst cupgull.

– Det er en kul ting å ha med seg. Man lærer av sånne ting også. Det er jo masse tilskuere i cupfinalen der og det er en veldig stor greie, så det var morsomt, sier hun om cupfinalen som Wolfsburg vant 2-1 over SC Sand foran 15 000 tilskuere.

Jensen scoret for øvrig fire mål i cupen. Alle målene kom for øvrig i den første runden mot DJK VfL Billerbeck. En kamp Wolfsburg vant hele 19-0. I tillegg ble det scoring i hennes Bundesligadebut da hun scoret 6-0-målet i 8-0-seieren over FF USV Jena i august i fjor.

En annen opplevelse Jensen fikk var å spille Champions League. Hun fikk to innhopp i turneringen, men fikk ikke spille i finalen. Likevel fikk hun oppleve stemninga da hun entret gressmatta etter kampen. I finalen ble det dog tap på straffesparkkonkurranse mot Lyon.

– En Champions League-finale er noe av det største du kan gjøre som fotballspiller. Det var egentlig bare utrolig stort å oppleve hvordan det var å være der og jeg har lyst til å oppleve noe sånt igjen.

Medaljekamp mot gamle lagvenninner
Nå er det derimot norsk fotball og Toppserien som gjelder det neste året. Jensen er nemlig gått på lån til Stabæk. Et lån som strekker seg til neste sommer.

– Det blir veldig spennende. Jeg synes Stabæk spiller en bra fotball og ikke minst, så har de en bra spillergruppe. De har en god blanding av unge lovende og gode rutinerte spillere man kan lære mye av, så jeg gleder meg.

Men det fører også med seg at hun skal kjempe mot sine gamle lagvenninner i Kolbotn. Både Stabæk og Kolbotn kjemper om medalje, og i tillegg skal lagene møtes i kvartfinalen i cupen.

– Det er klart at det blir litt rart. Jeg er jo også veldig glad i Kolbotn, men nå er det Stabæk som gjelder, så jeg skal absolutt gi alt, avslutter Jensen til Kvinneidrett.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..