Byåsens Marit Røsberg Jacobsen (22) kunne glede seg over sine første landslagsmål i lørdagens seier over Litauen i EM-kvaliken, men hun kommer nok også til å huske en annen situasjon.

– Det var veldig godt og veldig deilig å få satt sitt første mål. Det er noe stort, så det å score var veldig, veldig deilig, sier Jacobsen til Kvinneidrett.no når vi møter henne i mix-sonen etter kampslutt mot Litauen.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen

Lørdagens kamp var Jacobsens andre landslagskamp. Debuten kom mot Hviterussland noen dager tidligere.

– Det er jo stort å få komme innpå og få spille, så jeg var kjempefornøyd med å få 20 minuttene spilletid, sier Narvikjenta om landslagsdebuten.

Full kontroll
Norge hadde god kontroll i lørdagens oppgjør mot Litauen og vant til slutt solide 36-19.

– Det blir en kamp der det blir nødt til å jobbe med å holde konsetrasjonen, særlig bakover. Mange har veldig lyst til å springe fremover å score mål. Så det å få klare å sette forsvaret og få løpt kontra blir viktig.

– Vi fikk satt litt mer forsvaret på plass og holdt de under 20 mål som vi hadde et mål om, legger hun til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Marit Røsberg Jacobsen under lørdagens kamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Selvmål
Selv om resultatet kanskje ikke vil bli husket hos alle, var det spesielt en situasjon fra kampen som vil bli husket hos flere. Jacobsen scoret riktignok tre scoringer på tre forsøk i riktig mål, men hun scoret også noe så sjeldent som et selvmål.

– Hele situasjonen var egentlig litt spesiell. Det skulle være tre meter fra innkastet, men så blåste dommeren og ba meg kaste. Da kastet jeg til Marta, men så fikk hun ikke tak i ballen og den gikk over henne. Det var det ingen som tenkte på å løpe hjem, og alle sto bare og så på, men det er sånt som skjer. Mål er mål, sier Jacobsen om den spesielle situasjonen.

– Nei, det er ikke så farlig i en sånn kamp, men det er jo litt kjedelig uansett, og jeg ville gjerne vært foruten den. Men herregud, det er bare sånt som skjer, fortsetter hun.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen

– Over all forventning
Jacobsen har uansett hatt en fantastisk 2015/16-sesong. Hun har tatt seriesølv med Byåsen og hun har kommet med på sesongens lag i Grundigligaen som beste høyrekant.

– Sesongen har egentlig vært over all forventning. Det har vært en kjempeartig sesong. Jeg er imponert over laget jeg har spilt med. Vi er ganske unge, men vi har klart å jobbe i lag og virkelig fått noe knallbra ut av det. Jeg gleder meg allerede masse til en ny sesong i Byåsen, sier Jacobsen, som har tre år igjen av kontrakten med Trondheimsklubben.

Tenker ikke på OL
Til sommeren kommer det også et OL i Rio. Der er Norge regjerende mestere, men en plass på laget der er ikke med i tankene til et av norsk håndballs nyeste stjerneskudd.

– Det er i hvert fall ikke noe jeg bruker energi og tenker på. Nå er jeg her og har fått debuten min. Jeg har kost meg kjempemasse og har blitt tatt godt i mot, så får vi bare se. Det er mange gode spillere jeg kjemper om plassen med, så OL er nok litt for tidlig for min del.

– Veldig lærerikt
Uansett om det skulle bli OL-plass eller ikke, så har Jacobsen storkost seg på samling.

– Jeg føler jeg lærer noe hver dag. Det er mange spillere som har vært i mange mesterskap og har veldig mange kamper, så det er veldig lærerikt å være på samling, avslutter en blid Jacobsen til Kvinneidrett.no.

SAMSUNG CSC
Marit Røsberg Jacobsen under lørdagens kamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..