A-landslagstroppen til den historiske fotballfesten på Ullevaal er klar. Se også troppen til U23-samlingen i England.

Onsdag 1. og torsdag 2. juni skjer det noe historisk på Ullevaal. For første gang spiller herrelandslaget og kvinnelandslaget kamp på nasjonalarenaen dagen etter hverandre.

Først er det Norge mot Island i en privatlandskamp for herrene, før kvinnene skal i aksjon i EM-kvalifiseringskamp mot Østerrike dagen etter.

Og onsdag ble troppen til kampen presentert under en felles pressekonferanse med herre- og damelandslaget.

Der tok vi en lengre prat med landsagssjef, Roger Finjord, om kampen mot Østterike, J17-landslaget og Champions League-finalen.

Se troppen til både A-landslaget og U23-landslagets samlinger nederst i saken

– Blir fantastisk
Det er første gang siden VM-kvalifiseringskampen mot Belgia tilbake til 25. septemer 2013 at fotballjentene inntar Ullevaal stadion. Den gang ble det for øvrig 4-1-seier.

– Det blir fantastisk. Det å innta nasjonalarenaen ønsker spillerene og det er noe de ser frem til. De gleder seg voldsomt og det gjør vi i lederteamet også. Det er en kjempeinspirasjon. Forhåpentligvis blir det to dager med et positivt fokus på norsk fotball med de to flaggskipene vi får hit, sier Finjord til Kvinneidrett.no når vi møtte han etter pressekonferansen på Ullevaal.

De har de seneste kampene vært rundt i distriktsnorge for å lage fotballfest, noe de har lyktes med. Nå kommer fotballfesten altså tilbake til Oslo og Ullevaal, hvor det forhåpentligvis kommer mye tilskuere.

– Landskampene de siste årene har vært bra besøkt. Vi hadde 4000 på tribunen i Ålesund i fjor høst, så vi er godt fornøyd med publikumstallene. Også håper vi de tallene stiger ennå mer når vi kommer til Ullevaal, før vi drar videre til Molde og Ullsteinvik til høsten.

Noe av det første som ble lagt merke til var at troppen hadde en høyere gjennomsnittsalder enn de forrige. Dette skyldes U23-landslagets samling i England på samme tid.

– U23 skal møte England, Sverige og USA. Derfor har vi valgt å gi de spillerne som holder U23-alder og som ikke er tiltenkt en plass i førsteelleveren viktig matching på høyt internasjonalt nivå. Som et resultat av dette er også gjennomsnittsalderen i A-landslagstropp høyere enn den pleier å være, forklarte Finjord på pressekonferansen.

Se troppen til både A-landslaget og U23-landslagets samlinger nederst i saken

Fire strake seire
Og Norge går inn til kampen som favoritt. De står så langt med fire strake seire og 10-0 i målforskjell i EM-kvalifiseringen.

– Det er alltid farlig å prate om sånt, men vi har gennerelt sluppet motståndaren till lite målsjanser siden august. Vi har stått godt defensivt og har en firer bak som har spilt mange kamper sammen og som begynner å kjenne hverandre og bli tryggere på hverandre. Samtidig ser vi klare forbedringsmuligheter i forsvarsspillet og vil bruke både referanser fra OL-kvaliken og fra Østerrike borte som en inngang til hjemmekampen mot Østerrike.

Bortekampen mot nettopp Østerrike endte med 1-0-seier til Norge. Både Norge og Østerrike står for øvrig med tolv poeng i EM-kvalifiseringen, men Østerrike har en kamp mer spilt, så det er ikke noen kamp Norge tar lett på.

– Det var en jevn fotballkamp og Østerrike hadde også sine sjanser der, så det er en motstander vi naturlignok har respekt for. Men vi ønsker å prege kampen på Ullevaal i større grad enn vi klarte borte mot de, så vi har en klar ambisjon og har samtaler med spillerne for å legge en plan på hver enkelt spiller og deres rolle i laget.

Se stillingen i gruppa og alle kampene HER

– Besøker spillere
For Finjord har vært rundt om for å besøke spillere den siste tiden og i kveld bærer det til Sverige og Linköping.

– Jeg har vært ute på turné nå i to uker for å besøke spillere og drar videre til Linköping i kveld, hvor jeg skal besøke Kristine Minde og se henne i kamp mot Umeå i morgen. Da skal vi snakke litt landslag og hennes rolle inn mot Østerrike-kampen.

Og der vil han få se et lag som så langt er serietoer i Damallsvenskan etter fem seire på fem forsøk (ligger bak Rosengård på målforskjell). Torsdag møter de Umeå som ligger nest sist og uten seier så langt.

– Linköping har bena på jorda. De har tidligere hatt noen gode sesongstarter, men så har de falt litt av. De har erfaring med det og forhåpentligvis får de igjen for det nå. Alt tyder på at de og Rosengård skal kjempe i toppen. Vi håper også at Kopparbergs/Göteborg med Andrine (Stolsmo Hegerberg) og Piteå med June (Pedersen) også skal kunne kjempe om en Champions League-plass.

– For vi har lyst til å ha norske spillere ut i Champions League, legger han til.

– Blir en kjempekamp
Og i Champions League i år har det gått bra for flere av de norske. I Champions League-finalen som spilles helgen før landskampen mot Østerrike venter det en duell mellom Lyon med Ada Stolsmo Hegerberg og Wolfsburg med Caroline Graham Hansen og Synne Sofie Kinden Jensen på laget. Den kampen gleder Finjord seg til å følge fra tribuneplass og uansett får vi en norsk vinner.

– Det blir en kjempekamp. Det er to topplag i Europa og to av de lagene med høyest toppnivå. Når de møtes, så blir det forhåpentligvis en kjempespennende finale. Jeg gleder meg. Jeg skal sitte på tribunen å kose meg, og følge med på Ada, som helt sikkert spiller, også får vi se om Synne kommer innpå.

– Det at vi har norske spillere i en Champions League-finale når vi ser den enorme utviklingen som er internasjonalt er sterkt, fortsetter landslagssjefen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

img_0550
Fra venstre: Caroline Graham Hansen, Synne Sofie Kinden Jensen og Ada Stolsmo Hegerberg kan alle bli Champions League-mestere 2015/16. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Et løp vi må være med på
Under praten med Finjord måtte vi også ta en tur innom J17-landslaget som mandag avsluttet J17-EM med fjerdeplass etter et knepent 1-2-tap for England i bronsefinalen.

– De hadde ambisjoner om å komme til en semifinale og det klarte de. Det er de kampene so mot Spania og England som gir referansen. Vi ser også på aldersbestemte landslag at det skjer noe i landene ute i Europa. Vi har vært et foregangsland og vi ser at det er flere og flere lag som melder seg på.

For utviklingen i damefotballen har vært enorm de siste årene. Norge har stort sett vært et av de første landene på de fleste områdene, men nå må det jobbes steinhardt for å holde følge med de andre nasjonene.

– Når man ser utviklingen som også er på aldersbestemt nivå, så skjønner man at det her er et løp vi må være med på. Det er veldig positivt å se utviklingen, og vi må være bevist på hva det betyr i forhold til det arbeidet vi må gjøre selv, avslutter Finjord til Kvinneidrett.no

PS! Billettene til kampen mot Østerrike koster 50 kroner uansett alder. Billetter kan kjøpes via ticketmaster HER

Her er troppen til kampen mot Østterike og bortekampen mot Wales:

 • Ingrid Hjelmseth (Stabæk)
 • Kristine Nøstmo (Trondheims-Ørn)
 • Maren Mjelde (Avaldsnes)
 • Lene Mykjåland (LSK)
 • Ingvild Stensland (Stabæk)
 • Trine Rønning (Stabæk)
 • Emilie Bosshard Haavi (LSK)
 • Isabell Herlovsen (LSK)
 • Anja Sønstevold (LSK)
 • Kristine Minde (Linköping)
 • Nora Holstad Berge (Bayern München)
 • Hege Hansen (Avaldsnes)
 • Ada Stolsmo Hegerberg (Lyon)
 • Ingrid Moe Wold (LSK)
 • Andrine Tomter (Avaldsnes)
 • Lisa-Marie Karlseng Utland (Trondheims-Ørn)

*Marita Skammelsrud Lund (LSK) og Elise Thorsnes (Avaldsnes) har slitt med skader og er foreløpig ikke tatt ut, men ytterligere to spillere blir tatt ut mandag.

Kamper:

 • 2. juni klokken 18:00: Norge – Østerrike (Ullevaal Stadion)
 • 7. juni klokken 18:00: Wales – Norge (Newport Stadium)

Her er troppen til U23-landslagets samling i England:

 • Aurora Mikalsen (Kolbotn)
 • Josefine Ervik – (Vålerenga)
 • Stine Reinås – (Stabæk)
 • Ingrid Søndenå – (Vålerenga)
 • Lena Hansen – (Klepp)
 • Kristine Bjørdal Leine – (Røa)
 • Nora Byom Nilssen – (Røa)
 • Cecilie Kvamme – (Arna-Bjørnar)
 • Mali Næss – (Trondheims-Ørn)
 • Andrine Hegerberg – (Kopparbergs/Gøteborg)
 • Karina Sævik – (Kolbotn)
 • Vilde Bøe Risa – (Arna-Bjørnar)
 • Ingrid Marie Spord – (Sandviken)
 • Amalie Eikeland – (Arna-Bjørnar)
 • Synne Skinnes Hansen – (Røa)
 • Synne Jensen – (Wolfsburg)
 • Andrea Thun – (Kolbotn)
 • Guro Reiten – (Trondheims-Ørn)
 • Johanne Fridlund – (Vålerenga)
 • Rikke Storrø – (Trondheims-Ørn)

Kamper: 

 • 2. juni klokken 16.00: England – Norge (Lilleshall National Sports Centre)
 • 4. juni klokken 12.00: USA – Norge (Lilleshall National Sports Centre)
 • 7. juni klokken 11.00: Sverige – Norge (Lilleshall National Sports Centre)
SAMSUNG CSC
Roger Finjord (til høyre) under pressekonferansen på Ullevaal Stadion onsdag formiddag. Ved siden av han sitter Svein Graff (Daglig leder i Ullevaal Media Center, i midten) og Per Mathias Høgmo (Herrelandslagets landslagstrener, til venstre). Foto: Andreas Kristoffer Berge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..