Vålerengas midtstopper, Jennie Nordin, fylte 23 år i går og i dag feiret hun med å score sitt første Vålerengamål. Det på fotballens festdag.

– Det var godt. Det var et veldig fint frispark fra Maren, så da var det bare å sette foten på den, sier Nordin om scoringen sin når vi møter henne etter kampslutt på Røabanen.

Se bilder fra kampen HER

Scoringen kom på fotballens festdag, 16. mai. Dagen før Grunnlovsdagen. Alt var lagt til rette for en fin fotballdag på Røabanen. Byderby, Klanen som stilte opp med 10-15 sangglade fans og en sol som varma.

Og ti minutter skulle det gå før kampens første store sjanse og samtidig kampens første mål kom. Maren Hauge slo et frispark inn i feltet. I feltet ventet Jennie Nordin, som satt ballen utagbart opp i krysset. 0-1 til Vålerenga og Klanen kunne juble.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Vålerengajentene takker Klanen for støtten. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Tabbemål
Resten av den første omgangen bare preg av en skikkelig krig på banen. Ingen av lagene ga fra seg stort og det ble med den ene scoringen før hvilen, selv om både Røas Therese Sessy Åsland og Vålerengas Camilla Christensen var nære ved hver sin anledning.

– Vi fikk et tidlig mål, så det var veldig godt, men etter det synes jeg vi ble tykt veldig tilbake. Jeg trodde virkelig ikke at vi skulle slippe til et så billig mål, sier Nordin.

For den andre omgangen startet på hverst tenkelige vis for jentene fra Oslo øst. Maren Hauge skulle bare spille ballen tilbake til keeper, men en svak pasning gjorde at Synne Skinnes Hansen snappet ballen og rundet keeper før hun satt ballen i mål til 1-1.

– Det var litt dårlig kommunikasjon mellom back og målvakt der, men det er bare sånt man bare må glemme, sier Nordin.

Se bilder fra kampen HER

Røa hadde et par halvsjanser til, mens Vålerenga slet med å få til et sluttprodukt på angrepene sine. Det var derimot en sjansefattig kamp og det endte dermed 1-1 i kampen om hovedstaden. Et resultat som også var greit utifra hva som skjedde på Røabanen mandag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Jennie Nordin under mandagens kamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Startet med fire tap
I starten av sesongen tapte Vålerenga fire strake kamper (0-5 mot Stabæk, 0-1 mot Avaldsnes, 1-3 mot Klepp og 0-4 mot LSK). Nå begynner derimot laget å fremstå bedre enn de gjorde i sesongstarten.

– Det har vært veldig mye nytt. Det føles som at det først er nå vi begynner å få satt sammen laget og spillet. Det kjennes bedre og bedre jo lenger vi har fått spilt sammen. Det er kult, så nå ser jeg frem til sommeren og høsten, sier Nordin.

Ubeseiret siden 20. april
Og med uavgjort mandag står nå Vålerenga med fire strake kamper uten tap. Én seier (1-0 mot Kolbotn) og tre uavgjorte (1-1 mot Trondheims-Ørn, Sandviken og Røa) har det blitt på de fire siste. Sist tap kom hjemme mot LSK (0-4) tilbake til 20. april.

– Ja, og vi skal prøve å holde det gående, sier Nordin, som også forteller at hun trives i Osloklubben etter overgangen fra svenske AIK i vinter.

– Ja, jeg trives. Det er litt anerledes fotball enn i Sverige. Her er det mer fremoverrettet, mens i Sverige er det kanskje litt mer etablert spill, men jeg begynner å komme inn i det, avslutter Nordin til Kvinneidrett.no.

Se bilder fra kampen HER

SAMSUNG CSC
Vålerenga jubler for Nordin sin scoring. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Resultater fra de andre kampene denne runden:

  • LSK – Klepp: 7-1
  • Medkila – Arna-Bjørnar: 1-3
  • Trondheims-Ørn – Stabæk: 1-1
  • Urædd – Avaldsnes: 0-4
  • Sandviken – Kolbotn: 1-0

Tabellen:

Skjermbilde 2016-05-16 kl. 21.26.18

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..