Andrea Norheim (17) har fått et anstrengt forhold til Klepp og trener nå med juniorguttene til Bryne for å få god nok trening foran J17-EM.

Tidligere i år ble det klart at Norheim er på vei til den franske storklubben, Lyon. Etter det har hun ikke opplevd den samme tilliten i Klepp og har blitt plassert ned på andrelaget.

I 2016 har hun nemlig ikke vært i en eneste kamptropp for A-laget, men på andrelaget har Norheim vært dominerende og så langt har hun scoret fem mål på to kamper.

Klepp har så langt scoret tre mål på fire kamper og alle kom mot Vålerenga i tredje serierunde. I de tre andre kampene står Klepp med 0-2, 0-1 og 0-2. Susanne Vistnes (x2) og Line Krogedal Smørsgård er målscorerne til et Klepplag som har fått en dårligere start enn forventet på 2016-sesongen.

Straffes hun?

Norheim var i vinter på treningsopphold hos Lyon, før hun var på familieferie i USA og gikk med det glipp av sesongstarten. Det var for øvrig en ferie som ble avklart med klubben allerede ti måneder tidligere.

Dermed kan det virke som hun «straffes» av Klepp fordi hun var på ferie, og fordi hun ønsker å ta sjansen på å reise til Lyon for å satse på fotballen i en av verdens beste og største fotballklubber. Det er en sjanse man ikke får mange ganger, og det er fullt forståelig at ungjenta ønsker å ta sjansen.

I fjor var hun stort sett alle kamptroppene i Toppserien og som spilte hele 17 av 22 seriekamper. I tillegg spilte Norheim to cupkamper for grønntrøyene. I de to av de fem kampene hun ikke spilte var hun for øvrig opptatt med landslagsspill, mens i to andre var hun skadet. Den siste av de fem var hun ikke med i kamptroppen.

Fikk først EM-nei, men Klepp snudde

Da J17-landslaget kvalifiserte seg til EM i Hviterussland fikk Norheim først beskjed om at hun ikke fikk reise til mesterskapet som spilles i mai.

Om hun ikke får spilletid i Klepp, hvorfor holde igjen en spiller?, er et naturlig spørsmål som kommer opp da.

Etter det Kvinneidrett.no erfarer har det vært intens jobbing fra NFF, press fra media som har gravd i saken, og  både klubben og hovedtrener Jón Páll Pálmason har fått mye kritikk på Facebook.

Etter dette presset har Klepp valgte å snu. Nå lar de Norheim reise likevel (det så lenge de ikke sliter med for mange skader og karantener, ifølge Jærbladet).

Se Facebook-diskusjonen HER

Twitterdebatt

Lars Fisketjøn blogger om lokalfotball i Rogaland på lokalfotball.no. Han har også kastet seg inn i saken på Twitter.

– Nå damefotball. Meldes fra Jæren at Klepp forsøkte å stoppe Rogalands største talent, Andrea Norheim, å spille J17-EM. Skal spille, men «fryses» ut av Klepp. Ikke med i kamptropp, får ikke trene med damelaget og har selv ordnet guttetreninger i Bryne for å få god trening, skriver han på sin Twitter-konto.

I twitterdebatten har også hovedtrener i Klepp, Jón Páll Pálmassn, kastet seg inn.

Se debatten i bildet under:

 

Trener med Bryne

Uansett trener Norheim med Brynes juniorgutter for tiden og det skal hun gjøre frem til EM i Hviterussland.

– Føler Klepp fryser meg bitte litt ut, sier Norheim selv til Jærbladet.

EM går for øvrig mellom 4. og 16. mai. Der er Norge i gruppe med England, Serbia og Hviterussland. De to beste i gruppespillet tar seg videre til semifinalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Andrea Norheim under EM-oppkjøringen til J17-landslaget. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Svines sluttet

Etter det vi kjenner, så ga Bite Svines (20) tirsdag klubben beskjed om at hun slutter i klubben med umiddelbar virkning grunnet at hun føler seg utfryst og har mistet gleden med fotballen.

I fjor spilte Svines 18 kamper (16 i serien og to i cupen), men hun har i likhet med Norheim måttet ta til takke med en plass på andrelaget i år.

Det virker med andre ord som om det ikke står like bra til i Klepp for tiden som det har gjort tidligere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..