Victoria Ludvigsen og Pernille Velta vartet opp med vært sitt kunstverk da Stabæk slo Røa 2-1 på Nadderud lørdag. Les hva de to målscorerne hadde å si etter kampen.

– Jeg kan bli godt vant til å score sånne mål, smiler og ler en glad og fornøyd Ludvigsen da Kvinneidrett.no møter hun og Velta i mix-sonen etter kampslutt.

Hun fikk ballen på halvspretten på rundt 20 meter og klinte til. Ballen fikk en nydelig bue og plasserte seg oppe i krysset. Hun hadde en lignende scoring mot Klepp i forrige hjemmekamp.

– Det er ikke så ofte jeg har kommet i sånne posisjoner og har truffet mål. Det er bare å prøve når man har en skuddmulighet der, sier Ludvigsen.

Toppscorer i Stabæk

Ludvigsen har nå scoret tre mål på de fire første kampene. Med det er hun Stabæks toppscorer, mens hun ligger på andreplass på toppscorerlista i Toppserien, Én scoring bak Sherida Spitse, som har fire mål.

Med lørdagens scoring har Ludvigsen nå scoret like mange mål i Stabæk som hun gjorde på to sesonger i LSK. En stor faktor har nok at i Stabæk er hun i startelleveren, mens i LSK satt hun mye på benken.

– Ja, det er veldig deilig å spille. Det er litt det at man kommer litt sterkt ut av det å jobbe med å sitte på benken. Det går veldig på det mentale for å klare og håndtere det. Det er bare å kjempe på, så får man utbytte av det etter hvert.

– Det har vært skikkelig bra. Jeg stortrives i spillergruppa og har ingenting å klage på. 

Velta-perle

Det var derimot ikke bare Ludvigsen som vartet opp med en praktscoring lørdag. Også lagvenninne, Pernille Velta fikk et drømmetreff. Hun fyrte løs fra rundt 16-meteren og la ballen vakkert opp i krysset.

– Jeg har jo ikke scoret så mye i Stabæk, så det er deilig å åpne målkontoen. Men ja, jeg er fornøyd med treffet i dag, sier en veldig blid og fornøyd Velta til Kvinneidrett.no.

I fjor scoret Velta tre mål på 13 kamper for Stabæk. Så langt står hun med to på fire i år. Hun er med andre ord på god vei mot å slå fjorårets sesong.

– Det er morsomt. Jeg har fått veldig mye tillit i år og jeg føler jeg har utviklet meg ganske mye det året her, så veldig hyggelig.

Kjedelig kamp reddet av drømmescoringer

Lørdagens kamp startet egentlig som et eneste stort gjesp den første halvtimen. Så traff Røa tverrliggeren, før Stabæk traff både tverrliggeren og stanga mot slutten av omgangen. I andreomgang gikk Stabæk rett i angrep og Ludvigsen satt inn 1-0 etter kun snaue minuttet. Stabæk hadde et par sjanser til, men først når Velta fikk skrudd ballen i vinkelen satt nummer to.

Mot slutten av kampen jaget Røa mål, men de måtte vente helt til overtid for å få scoringen sin. Etter en corner fikk Nora Byom-Nilssen ballen og hamret den knallhardt i nettet. 2-1, men like etter blåste dommeren av kampen og Stabæk kunne juble for nok en seier.

Full pott, men har mer å gå på

Etter fire kamper har nå Stabæk fire strake seire og tolv poeng. Det med en målforskjell på 10-2. Stabæk er med dermed det eneste laget med full pott etter fire runder.

– Ja, vi er veldig fornøyd med det. Vi har spilt helt okei kamper, så vi kan bedre enn vi har vist til nå. Vi har ikke møtt topplagene ennå, så vi må nok opp et hakk for å kunne slå de. Vi har en plan før hver kamp som vi prøver å gjennomføre. Vi er gode på det i starten, men så mister vi det litt utover, så vi må opp et hakk, sier Velta.

For etter 5-0 over Vålerenga har det lugget litt, men det har blitt ettmålsseire over Klepp, Sandviken og Røa. Neste helg møter de LSK i LSK-hallen. Der må Stabæk opp et par hakk og få frem det beste i laget om de skal kunne tukte de gule og svarte.

–.Ja, det vi har absolutt mer å gå på. Vi må gå inn i oss selv og bare finne ut av hvordan vi skal komme oss på riktig spor. Det blir tøffe kamper fremover nå, så hvis vi har planer om å ligge på den øverste delen av tabellen, så må vi bare kjøre på, avslutter Ludvigsen til Kvinneidrett.no.

PS! Kvinneidrett.no tippet for øvrig Stabæk på topp før sesongstart. Se tabelltipset vårt HER.

Andre resultater i runde fire:

  • Vålerenga – Trondheims-Ørn: 1-1
  • Avaldsnes – Sandviken: 5-2
  • Klepp – Kolbotn: 0-2
  • Arna-Bjørnar – Urædd: ?
  • Medkila – LSK: ?

? = Spilles søndag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..