Både Lyon og Wolfsburg med storseier i semifinalen i Champions League.

Lyon knuste PSG hele 7-0 foran rekordstore 22.050 tilskuere på Parc de Lyon. Aldri før har en klubbkamper i europeisk kvinnefotball hatt flere tilskuere (med unntak av finaler).

Ada Stolsmo Hegerberg scoret kampens første mål etter 18 minutter, før Eugénie Le Sommer la på til 2-0. Hegerberg satt så inn 3-0, før Le Sommer også ble tomålsscorer. Camille Abily la på til 5-0 før pause, mens Louisa Necib og Lotta Schelin scoret hvert sitt i andreomgang.

– Jeg hadde gåsehud fra første minutt. Fansen var helt utrolig. Når du har 22.000 som heier på deg, så gir det en ekstra boost. Jeg synes laget gjorde en fantastisk kamp i dag og jeg har stor tiltro til laget vårt, sier Hegerberg til UEFA.com etter kampen.

– Når du spiller for en så stor klubb som Lyon, så vil du alltid ha de største utfordringene. I år var målsetningen å vinne serie, hjemlig cup og Champions League og vi er på god vei nå. Det er bare store kamper igjen av sesongen nå, men en så god kamp som dette gir en ekstra boost, fortsetter hun.

I den andre semifinalen ble det 4-0-seier til Wolfsburg over fjorårets mester og LSKs overvinner, Frankfurt.

Isabel Kerschowski, Alexandra Popp og Babett Peter sørget for 3-0-ledelse til pause, mens Ramona Bachmann la på til 4-0 i andreomgang.

1. og 2. mai spilles returoppgjørene, men det skal mye til for at Lyon og Wolfsburg skal miste sine finaleplasser nå.

Dermed ser det ut til å bli en duell mellom Wolfsburg med Caroline Graham Hansen og Synne Sofie Kinden Jensen mot Lyon med Ada Stolsmo Hegerberg når finalen går av stabelen den 26. mai i Reggio Emilia.

Ada Stolsmo Hegerberg er for øvrig toppscorer i Champions League med tolv scoringer. Det er seks mål mer enn nummer to på toppscorerlista, PSGs Christiane. Totalt står Hegerberg med 49 scoringer i alle turneringer denne sesongen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..