Sveiva og Julie Gidske kunne juble for NM-gull etter 5-2-seier over Sagene i lørdagens NM-finale.

– Det er selvfølgelig stort. Det er det største og det er det vi ser frem til, å spille en NM-finale og ta gull, sier Gidske til Kvinneidrett.no.

Sveiva startet best i lørdagens finale og etter 3-0 i starten av første periode var det mye som skulle gå galt. Sagene reduserte til 3-1, men nærmere kom de ikke. Sveiva økte til 4-1 i midtperioden før begge lagene scoret hvert sitt i den tredje perioden. Selv scoret hun 5-1-målet foran de 698 tilskuerne i Ekeberghallen.

– Vi gjør det vi skal. Vi tar ut de spillerne vi tenker at vi skal ta ut og da har de ikke sjans i dag.

Tung periode, men tilbake for fullt

Gidske har slitt med skader og sykdom de siste årene. Den verste perioden kom noen uker etter junior-VM i mai 2014. Da ble det et ni måneders avbrekk grunnet sykdom, før hun begynte å trene for fullt igjen.

I 2015/16-sesongen har hun derimot kommet sterkt tilbake. I høst fikk hun blant annet prøve seg på landslaget under Polish Open (en turnering Norge vant).

Les historien til Gidske HER

Årets unge spiller

Men viljestyrke har hun absolutt hatt. Som sagt har 2015/16 vært en fin sesong for Giske og nylig ble hun kåret til Årets unge spiller hos Veien Mot Guld (VMG).

«Julie Gidske, lillesøster til SSL-spilleren Daniel, har slitt med skader i flere år og hadde lite spilletid frem til denne sesongen. En norsk spiller som har potensiale og bli tatt ut på det norske landslaget. En verdig vinner av årets unge spiller», står det i beskrivelsen fra VMG.

– Det er så klart utrolig moro å bli sett på som en av eliteseriens beste unge spillere. Det er veldig mange unge, talentfulle jenter i Norge, så dette hadde jeg ikke trodd. Men det er veldig gøy, sier Gidske selv til veienmotguld.com

«The Double»

Med lørdagens seier ble det med det «The double» til Sveiva og Gidske i årets sesong.

– Vi taper en match, som vi burde vunnet, men vi tar seriegull og NM-gull, så vi skal ikke klage, sier en blid Gidske avslutningsvis til Kvinneidrett.no.

PS! Sveivas Luize Bilinska ble kåret til årets spiller for andre året på rad av bandyforbundet.

Tunet slo for øvrig Sarpsborg hele 13-4 i J16-NM-finalen.

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..