Larvik sikret seriegull i forrige runde. Onsdag kan Byåsen ta sølv, men de må ha hjelp av Oppsal.

Byåsen er i førersetet med tanke på sølvet, men Glassverket er kun to poeng bak før det gjenstår to kamper. I tillegg har Glassverket Byåsen på innbyrdes. Dermed må trønderne være minst poenget foran drammenserne for å ta sølvet.

Den første av de to gjenstående rundene går onsdag, mens siste runde går neste onsdag.

Byåsen spiller hjemme mot Rælingen, som nok ikke blir noen enkel kamp. Da lagene møttes i Marikollhallen tidligere i sesongen ble det en knepen ettmålsseier til Byåsen etter en voldsomt spennende kamp, der Maria Hjertner fikk æren av å avgjøre kampen på tampen. Samtidig kjemper Rælingen om den siste sluttspillplassen.

Se bilder fra den kampen HER

– Bronse er vel målet, men om det blir sølv, så sier vi ikke nei takk til det, sa Hjertner til Kvinneidrett.no den gang.

To lag i form
Glassverket på sin side møter Oppsal på bortebane onsdag. Oppsal slo Glassverket når de møttes i Drammen i januar, så det er ingen lett kamp som venter for drammenserne. Oppsal er også i form og står med fem seire og én uavgjort på de siste seks kampene. Forrige tap kom borte mot Byåsen i januar.

Glassverket på sin side tapte mot Larvik i forrige runde, men før det sto de med seks strake seire, så også Glassverket er i form.

Avgjøres det i dag?
Det blir uten tvil en spennende kamp og spørsmålet er om Byåsen kan feire sølv i kveld eller om de må vente til neste onsdag med å få svaret på om det blir sølv eller bronse.

Neste onsdag spilles nemlig siste serierunde. Da skal Byåsen møte Sola på bortebane, mens Glassverket spiller hjemme mot Skrim Kongsberg.

Larvik serievinnere og Rælingen klarte seg
Som sagt tok Larvik seriegull forrige runde da de slo nettopp Glassverket. Dermed er det ingen som kan ta igjen Larvik, som også startet serien med tre minuspoeng.

Rælingen kunne også slippe jubelen løs forrige runde. De slo Skrim solid på hjemmebane og kunne juble for fornyet kontrakt i Grundigligaen. Laget fikk som kjent tilbud om plass i eliteserien etter at Storhamar ikke fikk lisens. Den utfordringen tok de på strak arm og de har imponert med flere gode kamper.

Til slutt fikk de altså belønningen i form av fornyet kontrakt. Samtidig kjemper de om sluttspillplass mot et annet nyopprykket lag i Sola.

I skrivende stund ligger Rælingen foran Sola på innbyrdes, men Rælingen har igjen Byåsen borte og Tertnes. Sola på sin side møter Skrim borte og Byåsen hjemme i de to siste kampene.

Nedrykkskampen
I nedrykkskampen finner vi tre lag. Nyopprykkede Molde, Nordstrand og Skrim.

De skiller kun ett poeng mellom de tre lagene. Skrim ligger sist med sine seks poeng. Det er det samme som Molde har på plassen foran, mens Nordstrand ligger poenget foran de med sine syv poeng.

Skrim møter Sola hjemme, Molde møter Tertnes borte og Nordstrand møter Vipers Kristiansand hjemme denne runden. I siste runde skal Skrim møte Glassverket, mens Molde og Nordstrand møtes i en uhyre spennende avslutning i Molde.

Kvinneidrett.no er på plass i Oppsal Arena for å dekke Oppsal mot Glassverket onsdag kveld.

Dette er kampene som gjenstår:

Nest siste runde:
Skrim – Sola
Oppsal – Glassverket
Nordstrand – Vipers
Halden – Larvik
Byåsen – Rælingen
Tertnes – Molde

Siste runde:
Glassverket – Skrim
Larvik – Oppsal
Sola – Byåsen
Molde – Nordstrand
Vipers – Halden
Rælingen – Tertnes

Tabellen før de siste to rundene:

Skjermbilde 2016-04-06 kl. 10.47.38

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..