Forrige uke fikk Malene Helgø (16) Furuset Idrettsforenings hederspris. Nå er hun klar for å representere Norge i Fed Cup for første gang.

– Det er veldig gøy å bli tatt ut til å representere Norge. Jeg elsker å spille på lag og hever ofte spiller mitt i den type setting, sier Helgø i en pressemelding.

Helgø er tatt ut på lag sammen med Ulrikke Eikeri, Melanie Stokke og Emma Flood i turneringen som foregår fra 11.-16. april i Montenegro. 16-åringen spiller for det meste juniorturneringer og er rangert som nummer 42 på verdenrankingen for juniorer. I sommer skal hun spille juniorutgaven av både French Open og Wimbledon, og Fed Cup er verdifull erfaring på veien.

– Å få med seg en slik erfaring så tidlig er veldig bra for min tennis, sier Helgø, som denne uken spiller en Grade 1-juniorturnering i Spania sammen med lagvenninnen Astrid Brune Olsen.

Norge spiller på nivå tre i Fed Cup etter å ha rykket ned fra nivå to i 2015. Da ble Danmark, med verdensstjernen Caroline Wozniacki på laget, for sterke. Dermed kjemper om Norge om å komme tilbake på nivå to til 2017.

I Fed Cup er det totalt 16 lag på nivå tre, der nasjonene deles inn i fire grupper. De beste fra hver gruppe går videre til en siste opprykkskamp mot en av de andre gruppevinnerene.

Hederspris
Forrige uke fikk hun Furuset Idrettsforenings hederspris på årsmøtet i klubben.

Hun var en av tre som fikk hederspris. De to andre var Liv Bentsen Nesje og Berit «Mimmi» Larsen.

«Det er ingen tvil om at vår fantastiske juniorspiller Malene Helgø til fulle kvalifiserer til å motta denne prisen.

I tillegg til å ha oppnådd fantastiskesportslige resultater, er Malene en sterk bidragsyter til å opprette det unike miljøet vi har i klubben. Samhold vennskap, støtte hverandre og inkludere, er nøkkelordene i denne forbindelsen. Et miljø som i høyeste grad er med på legge grunnlaget for at de resultatene som oppnås av flere av våre unge og lovende spillere.

Med sitt blide vesen sjarmerer hun alle og representerer klubben utad på en måte som vi er meget stolte av», står det i begrunnelsen på Furuset sine hjemmesider.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

hederspris
Æresmedlem Jørn Amundsen (t.h.) overrakte prisen til Malene. Foto: furuset.no

God start på året
Det har vært en god start 2016 for Malene og senest i februar tok hun sin første ITF-seier på Oslo Tennisarena.

Der slo hun italienske Elisa Visentin med 6-1, 6-1 i finalen.

– Spillet var bedre i dag. Forehanden ikke så tight. Jeg fikk hjelp av Øivind (Sørvald) i går kveld og det løsnet opp endel av spillet. Og det har vært en annerledes og interessant uke, i den forstand at jeg var 1. seedet i turneringen og er ganske høyt ranket på ITF. Nå var det jeg som skulle forsvare posisjonen min – ikke angripe for å ta andres. I tillegg til at å spille på hjemmebane alltid er spesielt. Så jeg er godt fornøyd med å ha vunnet min første ITF-turnering – om enn spillet har ikke vært helt på topp, sa Malene til Tennisforbundets hjemmesider etter seieren.

 

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..