Med 5-0-seier over Vålerenga tok Stabæk plass på toppen av tabellen etter én serierunde. Her er en kort oppsummering av første runde i Toppserien.

Ørn seiret uten å overbevise
Men dagen startet med Trondheims-Ørn mot Medkila. På papiret skulle Ørn kjøre over gjestene, men Ørn gikk ut til kampen og la seg lavt i banen. Det var faktisk Medkila som hadde førsteomgangs eneste sjanse, men kun en god redning hindret scoring.

11164589_776859449078884_2700471962284641218_o
Ingrid Syrstad Engen og Lisa-Marie Karlseng Utland scoret hvert sitt mandag. Her fra en kamp i fjor. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Etter pause kom Ørn seg litt, men de var fortsatt fryktelig defensive. Etter en times spill satt de inn Ingrid Syrstad Engen, og hun viste gode takter fra første sekund. Bra i det offensive og jobbet også bra i gjenvinningfasen. Etter 70 minutter var det derimot en annen Ørn-jente som skulle vise seg frem. Guro Reiten la inn og på bakre sto Lisa-Marie Karlseng Utland og satt inn 1-0.

Etter scoringen fikk Ørn satt inn et lite press, men først mot slutten av kampen skulle de sikre seieren. Oda Fugelsnes dro seg forbi og la 45 ut til Engen, som enkelt satt ballen i mål. Engen var også etter vår mening banens beste spiller, selv om hun kun fikk de siste 30 minuttene.

På Medkila var det Ingrid Altermark som markerte seg positivt. I fjor ble hun den store helten da hun på tampen scoret seiersmålet mot Ørn da Medkila reddet kvalifiseringsspill. Hun imponerte også mandag fra sin høyrekant, men det holdt ikke til scoring i dag.

Men 2-0 og hjemmeseier etter en litt svak prestasjon fra Ørn.

Stensland herjet mot Vålerenga
I Vallhall møttes to lag som spilte tre uhyre jevne kamper i 2015. Jevn kan det vel ikke akkurat sies at det var mandag.

10001544_10151921048041626_1269276620_n
Ingvild Stensland var tilbake til sin første Toppseriekamp siden august 2014. Her fra La Manga for to år siden. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Fra første sekund tok Stabæk, med herfører Ingvild Stensland i spissen, kontroll over kampen. Mens Vålerenga la seg lavt i banen fikk Stabæk gjøre som de vil og det tok ikke lang tid før de scoret sitt første for sesongen. Stine Pettersen Reinås satt ballen i mål etter åtte minutter, før Victoria Ludvigsen doblet ledelsen tre minutter senere i sin offisielle debut for klubben.

Gunhildur Yrsa Jonsdottir og Reinås scoret hvert sitt etter 29 og 36 minutter, før Stensland tok ansvar fra straffemerket da hun la på til 5-0 i det 45. minutt.

Etter hvilen bar kampen veldig preg av at Stabæk ledet 5-0 og dermed fikk Vålerenga komme litt høyere i banen, dog uten å gjøre stort ut av seg. Det var fortsatt Stabæk som styrte det meste og som også hadde de største sjansene. Kun en god Josefine Ervik i Vålerenga-målet, samt en god Anne Stenstvedt i midtforsvaret sørget for at det kun ble med fem scoringer til Stabæk.

Men Stabæk tok en grei seier, akkurat som forventet, selv om 5-0 kanskje var i overkant av det man kunne se for seg før kampstart.

PS! Mina Kjørum gjorde en god figur i sin debut for Stabæk mot gamle lagvenninner.

Bergensderbyet uten vinner
I Bergen ble det en jevn og tett kamp mellom de to bergenslagene, akkurat som forventet. Lagene spilte 2-2 i siste serierunde i fjor og det ble like tett mandag. Begge lag hadde sine perioder, men målene lot vente på seg.

I andreomgang sendte Maria Dybwad Brochmann Arna-Bjørnar i ledelsen med et nydelig skudd i krysset, men gleden var kortvarig. Ikke lenge etter utlignet nemlig Karoline Bakke på en nydelig heading og 1-1.

Det ble også resultatet i en tett og jevn kamp på Stemmemyren.

Ungjenta Elise Isolde Stenevik (16) fikk sin Toppseriedebut da hun startet kampen for Arna-Bjørnar.

Sin Toppseriedebut fikk også Sandvikens Marina Jensen. I siste serierunde i fjor fikk hun være med i sin første kamptropp, mens mandag fikk hun sin debut da hun kom inn med cirka 20 minutter igjen å spille.

PS! Åsne Takle Eide spilte sin første kamp for Sandviken etter overgangen fra nettopp Arna-Bjørnar.

12186409_857516024346559_4821402946318372252_o
Marina Jensen fikk sin Toppseriedebut mandag. Her fra pausen under siste Toppserierunde i fjor. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Uavgjort på potetåkeren
Heller ikke denne kampen fikk vi sett ordentlig, men Cecilie Liane sendte i hvert fall Kolbotn opp i 1-0 etter kort tid, før LSK måtte begynne å jage på en bane som ikke så ut.

Etter rapportene var det LSK som styrte det meste, men de slet med å få uttelling på et godt Kolbotn-forsvar og en god Aurora Mikalsen, som debuterte i Kolbotn-målet.

Til slutt fikk LSK uttelling og Sherida Spitse fikset 1-1. Helt på tampen kunne dog Kolbotn stukket av med alle poengene, men Tonje Pedersen maktet ikke å overliste Cecilie Fiskerstrand, som debuterte i LSK-målet.

Dermed ble det poengdeling på Sofiemyr.

Røa med knepen seier
På Røabanen var det duket for fjorårets bronsevinner mot nyopprykkede Urædd. Gjestene viste seg fra en god side og imponerte de fleste.

Vi har ikke fått sett kampen, men etter rapportene var det ikke så altfor mye som skilte de to lagene.

Et godt frispark fra Røas debutant i Therese Sessy Åsland gjorde at Røa kunne stikke av med sesongens første seier etter 1-0 over Urædd, som hadde hele åtte spillere som spilte sin første Toppseriekamp.

Avaldsnes seiret i Rogalandsderbyet
På Klepp Stadion var det gjestene fra Avaldsnes som var det beste laget, men dog uten å imponere så altfor mye. Det så dog samtidig ut som det var fryktelig til vind og regn, som gjorde at spilleforholdene heller ikke var de beste.

Avaldsnes tok dog ledelsen 17 minutter ut i oppgjøret da Andreia Rosa De Andrade satt ballen i mål. Over i andreomgang hadde første Line Krogedal Smørsgård en kjempesjanse til å utlikne, men istede var det Avaldsnes som skulle få sin andre. Et innlegg endte opp i litt rot på streken. Til slutt pirket Cecilie Pedersen ballen inn og 2-0.

I det 70. minutt kom noe Kvinneidrett.no spådde allerede i vinter. 15-årige Matilde Alsaker Rogde fikk sin Toppseriedebut. Hun hadde et par dragninger etter innhoppet, men markerte seg ikke nevneverdig. Mot slutten kom også et annet talent i Maria Min Xiu Sørensen inn, men heller ikke hun fikk markert seg noe nevneverdig.

klepp-debut
Både Matilde Alsaker Rogde (til venstre) og Maria Min Xiu Sørensen debuterte i Toppserien mandag. Her er begge fra en treningskamp i vinter. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Kort oppsummert
Alt i alt en serieåpning som forventet og uten de helt store overraskelsene.

Vi er også imponert over tilskuertallet fra den første serierunden. Best besøkt var Bergensderbyet med sine 385 tilskuere, mens Røa mot Urædd var den med færrest tilskuere med sine 165 besøkende. Totalt var det 1 656 tilskuere som tok veien til arenaene. Det gir et snitt på 276 tilskuere per kamp.

Ellers ble det scoret 14 mål, mens det ble delt ut 13 gule. Toppscorer etter runde en er Stabæks Stine Pettersen Reinås med sine to mål.

Rundens mål?
Nå som det produseres video fra samtlige kamper i Toppserien får vi nå muligheten til å endelig kåre årets mål på en skikkelig måte. Vi får nemlig sett alle mål. Noe vi tidligere ikke har hatt muligheten til.

Serieforeningen står nå bak en avstemning om rundens mål og årets mål til slutt.

– Vi kommer i år til å legge ut tre kandidater til rundens mål etter hver serierunde i Toppserien. Se gjennom kandidatene og stem på din favoritt. Når sesongen er over plukker vi ut fem av rundevinnerne til en finaleavstemming, skriver de på sine nettsider.

Se målene de har plukket ut HER

PS! Vår favoritt var det ingen tvil om. Det var Sandvikens Karoline Isabell Bakke sin heading og 1-1-scoring mot Arna-Bjørnar.

Tabellen etter 1. runde:

Skjermbilde 2016-03-28 kl. 19.50.06

Vi gleder oss nå til fortsettelsen og fra og med 2. april er Kvinneidrett.no sin redaktør, Andreas Kristoffer Berge, tilbake i Norge og Oslo-området for en liten periode. Da får vi muligheten til å dekke både kvinnefotballen og andre idretter litt fremover til 1. september, hvor han reiser tilbake til Mallorca.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..