Her er Kvinneidrett.no sine tips for 2016-sesongen.

Toppserien i 2016 er nesten umulig å tippe. Det er jo egentlig som å trekke lodd opp fra en hatt, men vi gir det et forsøk, så får vi se hva fasiten blir i november.

Under kommer tabelltips og en spiller per lag som vi har tiltro til. Player to watch er enten en spiller som vi tror kan få gjennombruddet sitt, en som kan bli viktig for laget, eller rett og slett en spiller vi har troen på at kan gjøre det lille ekstra for sin egen utvikling i 2016.

1. plass: Stabæk
Stabæk hadde en trøblete sesong i 2015. Det samme egentlig i 2014, men da klarte de å henge med helt inn og tapte gullet i siste serierunde. Laget har nå lagt to skadefulle år bak seg og i år kan de være tilbake, tror vi.

Cathrine Høegh Dekkerhus og Ingvild Stensland er tilbake fra skade, mens også Ingvild Isaksen nærmer seg spill. Cecilie Høegh Dekkerhus tok Toppserien med storm i fjor, men hun må dessverre belage seg på flere måneder på sidelinjen etter at hun før jul røk korsbåndet.

Men laget har mistet Katrine Pedersen, som har lagt opp, og Toril Akerhaugen, som er gravid. Ingen av de spilte noe særlig i fjor. Ut har også Melissa Wiik, Ingrid Schjelderup og Cecilie Fiskerstrand gått. Vi tror Schjelderup er det største tapet her, men Stabæk har gjort det bra med spillerlogistikken i vinter. Inn  har de hentet sterke spillere som Victoria Ludvigsen, Maija Saari, Mina Kjørum og Guro Pettersen, som er tilbake i klubben etter to år i Vålerenga. Også Hanna Maanum og Selma Øgaard er hentet inn. Øgaard fikk sin debut i høst, men ble formelt tatt inn i A-stallen etter fjorårssesongen. Mye gode spillere inn og i tillegg har klubben en fantastisk rekruttering som gjør at det stadig kommer nye spillere opp fra egen rekruttstall.

Vi tror laget kommer til å kjempe helt i toppen og vi tror de kan stikke av med gullet i 2016.

Player to watch: Mina Kjørum

2. plass: LSK
LSK tok «the double» i fjor og kan fort gjøre det samme i år, men vi tror Stabæk kan ta tilbake tronen i Toppserien. LSK har omtrent den samme elleveren som har tatt gull de siste årene.

Keeperduoen er endret totalt. Først forsvant Gudbjörg Gunnarsdottir ut, før Nora Gjøen valgte å ta pause fra fotballen. Dermed hentet de inn Cecilie Fiskerstrand. En spiller som vi har troen på at er landslagets soleklare førstekeeper snart, om ikke allerede nå. Hun viste gode tendenser i OL-kvaliken og har et enormt potensiale. I keeperteamet får hun med seg Lill Yvonne Karlsrud som tar på seg keeperhanskene igjen for å være reservekeeper bak Fiskerstrand.

Ellers har LSK mistet Victoria Ludvigsen, Emma Lundh, Ingunn Svestad og Mandy van den Berg. Vi registrerer at folk skriver at Tosterud også har gått i vinter, men hun gikk allerede i august da hun startet på folkehøyskole i Molde. Inn har derimot LSK tatt opp to juniorer i Silje Kittilsen og Malin Brenn. Ikke forsterkninger akkurat, men absolutt spennende spillere som det kan være verdt å merke seg navnet på.

Vi tror LSK er sårbare for skader, men holder de seg skadefri er det få som kan utfordre kanarifuglene. Vi setter de på 2. plass, men de kan fort gå helt til topps igjen.

Player to watch: Cecilie Fiskerstrand

3. plass: Avaldsnes
Avaldsnes måtte ta til takke med to sølv i fjor, men de ser svekket ut i år. Vi liker riktignok måten de jobber på bedre nå. Vi liker at de får inn flere norske og at flere utenlandske forsvinner, men det betyr ikke at de blir nevneverdig bedre av det.

Som vanlig er det mye utskiftninger hos Avaldsnes. Casey Short, Adrianna Franch, Freja Hellenberg, Diane Caldwell, Rosana dos Santos Augusto, Débora C. Oliveira, Helene Anglevik, Maria Anglevik, Viviane Holzel Domingues, Hazleydi Yorely Rincon Torres og Alexandra Singer har alle gått ut. Det er hele elleve spillere og flere av de holdt høy standard. Inn har laget sikret seg flere spennende og gode spillere. Hege Hansen skal score målene, mens Ingrid Ryland og Andrine Tomter skal komponere forsvaret sammen med blant annet Laila Himle, som er en spiller vi tror kan skinne i 2016. I mål har de hentet inn Erin McNulty og Madelyn Schiffel. Sistnevnte har vi liten kunnskap om.

Nok en gang må laget settes på ny, men med suksesstreneren Colin Bell som hærfører, og Maren Mjelde som hans forlengede arm på banen, kan laget lykkes. De har i hvert fall aldri hatt en bedre trener etter vår mening.

Vi tror de tar medalje og vil kjempe om gullet til siste slutt, men til slutt er det to lag som per nå ser bedre ut etter vår mening. Kanskje kan de få et etterlengtet cupgull?

Player to watch: Laila Himle

4. plass: Røa
Røa overpresterte i fjor og tok bronsemedaljen knepent foran Stabæk. I år ser laget faktisk bedre ut, men vi tror de likevel faller en plass selv om de nok vil kjempe i medaljekampen.

Laget har ikke gjort så altfor mye av seg i overgangsvinduet, men stikkordet er kontinuitet. De har beholdt det meste av stammen selv om både Kine Kvalsvik og Ada Finskud har lagt opp. I tillegg har Elin Norland, Megan Lindsey og Tiril Haga ut. Sistnevnte tror vi var en feil å ikke ta vare på. Det er en spiller for fremtiden etter det vi har sett av angrepsspilleren fra Kjelsås. Inn derimot har Therese Sessy Åsland og Elisabeth Jeppesen kommet. To gode signeringer offensivt hos Røa. Dette er to spillere som fort kan score i fleng.

Laget spiller ikke den morsomste fotballen, men de får resultater år etter år og må alltid regnes med. Likevel tror vi det blir for tøft å hamle opp med de tre over seg og vi ender opp med Røa på en fjerdeplass.

Player to watch: Kristine Bjørdal Leine

5. plass: Trondheims-Ørn
Norges mestvinnende fotballklubb endte på en skuffende åttendeplass i fjor. Fjorårssesongen ble etter hvert preget at trenerutskiftninger og det gjorde nok litt til at laget ikke fikk ut sitt fulle potensiale. Vi tror de er tilbake mer der de hører hjemme i 2016 og kan fort kjempe om medalje.

Trønderne har imponert i flere år med kontinuitet i spillergruppa. Noen utskiftninger blir det dog alltid, men det er laget med færrest endringer i Toppserien. Ut har Julie Skjeflo Adserø og Marthe Enlid gått, mens Inger Ane Hole har lagt opp. Inn har Rikke Storrø og Ingunn Svestad kommet.

De har i likhet med Klepp en ung tropp, men en tropp med litt mer erfaring enn grønntrøyene. Guro Reiten er kun 21 år gammel, men samtidig en spiller med rundt 100 toppseriekamper. I midtforsvaret har de Marit Clausen som er en ung stopper, men også hun har flust med erfaring etter rundt 50 Toppseriekamper. Det er mange spillere med erfaring i laget tross ung alder som kunne blitt dratt frem, men Reiten blir nok en meget viktig brikke om laget skal lykkes. Hennes kreativitet og driv på midtbanen kan bli en suksessfaktor for Ørn-jentene. Samtidig må Storrø og Lisa-Marie Karlseng Utland lykkes fremover, mens Kristine Nøstmo må fortsette fremgangen mellom stengene.

Ørn er et lag som har en jevn spillergruppe hvor alle kan stå frem i enkeltkamper, men til syvende og sist er det det kollektive i klubben som vil føre de opp på øvre halvdel og ja. Ørn er et lag som kan blande seg inn i medaljekampen.

Player to watch: Ingrid Syrstad Engen

6. plass: Klepp
Klepp hadde en kanonstart på fjorårssesongen, men slet mot høsten.  De sikret seg likevel en sjetteplass i fjor. Det er en plass vi tror de kan klare å ta også i år.

De har riktignok mistet Hege Hansen til Avaldsnes, samt at Therese Sessy Åsland, Hanna Persson, Ida Lillehammer og Tonje Øfsteng også har tatt turen bort fra klubben. I tillegg har Linn Merethe Thune lagt skoene på hylla. Inn har de fått tilbake Line Smørsgård fra Liverpool og Marie Bakke, som gjør comeback. I tillegg har Maria Min Xiu Sørensen, Cecilie Herlofsen, Eliza Campell, Kristin Rage, Gudmunda Brynja Oladottir og stortalentet Matilde Alsaker Rogde kommet.

Troppen deres er blitt et år eldre og spillere som Maria Hiim og Tuva Hansen kan ta store steg i 2016 og er to spillere vi virkelig har trua på. Andrea Norheim er kun i klubben frem til sommeren (om alt går i orden med papirarbeidet ift. Lyon-overgang), og hun vil bli et tap etter det.

Alt i alt synes vi Klepp ser minst like gode ut som i fjor på papiret og de har mange spennende spillere. De kan bli nummer 10 og de kan kjempe om medalje, men vi tror de ender midt i mellom.

Player to watch: Matilde Alsaker Rogde

7. plass: Kolbotn
I 2015 ble det en litt rotete sesong for laget fra Oppegård. De gjorde det bra frem til et visst punkt, men så plutselig skjedde det noe. De mistet Synne Jensen til Wolfsburg, før de satt Michaela van den Bulk ned som midtstopper og mistet mye offensiv kraft. Samtidig vraket de Elisabeth Jeppesen som spiss og mistet en notorisk målscorer der oppe.

De har mistet mye viktige spillere i år. Sheila van den bulk har reist til Sverige, mens Jeppesen, Tomter, Ose og Privett har alle forlatt klubben. Inn har de fått Thun fra Sandviken, samt at Rachael Axon er tilbake i klubben. I tillegg har de fått inn Aurora Mikalsen og Juliette Kemppi, samt Tone Bettina Pirisi fra egen juniorstall. De har også byttet ut Brocken med trenerteamet Cecilie Berg-Hansen og Solveig Gulbrandsen.

Kolbotn ser svekket ut og vil ikke kunne oppnå de samme resultatene som i 2015 tror vi. Derfor nedre halvdel og 7. plass.

Player to watch: Karina Sævik

8. plass: Sandviken
2015 ga Sandviken en 9. plass, men vi tror de tar et skritt opp i 2015. De har et meget spennende lag og har imponert både i høst og i oppkjøringen.

De har mistet toppscoreren sin i Andrea Thun, men Elida Knudsen eller en av nykommerne i Sofie Skjeldstad Jensen eller Vilde Øyri, som er tilbake i klubben, kan fort ta over rollen til Thun som toppscorer. Madeleine Giske har lagt opp, mens Tina Dalgård har gått til Vålerenga. Inn har også Marije Brummel fra Bristol City kommet.

Sandviken har mye spennende spillere i blant andre Stine Hovland, som kan ta steget opp til A-landslaget om hun får rett utvikling den kommende sesongen, Sara Eriksen, Kristina Grøndal og Marina Jensen i tillegg til de som allerede er nevnt.

Vi tror Sandviken kan ta livet med ro og etablere seg høyere på tabellen i 2016.

Player to watch: Marina Jensen

9. plass: Arna-Bjørnar
2015 var en skuffende sesong for Arna-Bjørnar, men de karret seg opp på en syvendeplass til slutt. Det kan fort bli der de ender i år også, men vi tror de vil havne lavere. Og ja, som dere sikkert skjønner, så tror vi på et tronskifte i Bergen i 2016. Vi tror Sandviken havner over sin nåværende storesøster.

Arna-Bjørnar har hatt en litt rotete vinter med en del utskiftninger. Caroline Walde og Megan Kinnemann har lagt opp, mens Tina Alferøy, Åsne Takle Eide, Sarah Jackson og Lauren Ashley har forlatt klubben. Inn har de fått Elise Stenevik fra egen juniorstall og to utenlandske i Alyssa Giannetti og Bianca Sierra. Laget har også byttet trener etter noe hast og Morten Røssland har tatt over.

Det er mye spennende og fortsatt mye ungt talent i Arna-Bjørnar og vi blir ikke overrasket om de ender høyere på tabellen. Vi tror dog det blir 9. plass på de røde fra Bergen.

Player to watch: Amalie Vevle Eikeland

10. plass: Vålerenga
I fjor spilte Vålerenga morsom og offensiv fotball under Leif Tsolis. Noe som gjorde at de få tilskuerne som var kunne glede seg over å se et angrepsvillig lag. Det var morsom fotball, men det gikk på bekostning av poeng. De endte som nummer 10, men det var morsom å se de spille.

Det har vært en haug med utskiftninger og laget har mistet både Kate Bennett, Kelsey Haycook, Monica Mendes og Daniela Schwarz. Ut har også Rikke Storrø, Guro Pettersen, Mina Kjørum, Camilla Bønøgård, Lise Janbu Eide, Live Aandal og Caroline Vad Østby gått. I tillegg har Tina Wulf etter det vi har forstått lagt fotballskoene på hylla. Det samme har Brita Hansen, men hun har ikke vært aktiv det siste året.

Inn har de også hentet flere. De har fått tilbake Anne Stentvedt etter at hun er ferdig med studiene sine i Paris. Line Geitzer Johansen har erstattet Pettersen i mål. I tillegg har de hentet Tine Schryvers, Silje Blakstad, Kelsey Frances Hood, Jenny Nordin, Tina Dalgård, Camilla Ose og Tiril Haga.

I oppkjøringen har laget sett fryktelig svake og kjedelige ut. De har gått tilbake fra morsom og offensiv fotball til kynisk og kjedelig fotball under deres nye trener, David Brocken. Det blir en skuffende sesong for laget tror vi, men samtidig tror vi Johanne Fridlund og Anne Lise Olsen er to spillere som kan få en god sesong i 2016.

Player to watch: Johanne Fridlund

11. plass: Urædd
Nyopprykkede lag dømmes ofte nord og ned, men Urædd har noe ved seg. Med Nora Eide Lie og Siw Døvle på midtbanen har de en av Norges mest spennende midtbaner. Samtidig har de hentet en notorisk toppscorer i Melissa Wiik på topp.

Urædd har ellers ikke hentet så store navn, men Trine Akerholdt Eid, Inger Vadder Sandland, Åshild Haugen og Renate Husum har alle tatt turen opp fra sine respektive 2. divisjonsklubber. Ellers har de beholdt stammen som rykket opp i fjor.

Laget har overrasket positivt i treningskampene og vi tror laget overlever. De kan også fort kjempe ennå høyere på tabellen for det blir jevnt oppover.

Player to watch: Nora Eide Lie

12. plass: Medkila
Medkila slet kraftig i fjor, men en skikkelig innspurt med Rosie Malone-Povolny som en stor bidragsyter karret de seg opp på kvalifiseringsplassen. Kvaliken gikk greit og de hadde full kontroll mot Grand Bodø.

Nå har de mistet Malone-Povolny, Danesha Adams, Eliza Campell, Erin McNulty og Elisabeth Aasli. Samtidig har det kun kommet inn to nigerianske spillere som vi må si at vi ikke har stor kjennskap til. Det ser tynt ut selv om Cesilie Andreassen er tilbake fra skade og har tatt over kapteinsbindet. Trenerbytte har det også blitt etter at Roy Berntsen ga seg og Frank Berntzen tok over. Vi tror ikke det utgjør store forskjellen.

Vilde Fjelldal og Ingrid Altermark blir viktige offensivt, mens Ida Jeanett Fjordbakk blir ekstremt viktig i forsvaret om laget skal ha håp om fornyet kontrakt.

Vi ønsker Medkila alt godt, men tror nok dessverre de må ta den tunge veien ned etter 2016-sesongen.

Player to watch: Vilde Fjelldal

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..