Ingvild Flugstad Østberg vant sitt første distanserenn med individuellstart. Samtidig sikret hun sammenlagtseieren i AUDI Quattro Bonus Ranking.

Fredag gikk Østberg til topps på en 10 kilometer for første gang. Det etter å ha knust konkurrentene i canadiske Canmore. Hun var nemlig 23 sekunder foran Heidi Weng, som tok andreplassen. Finske Kristi Parmakoski tok tredjeplassen, ett tidel foran Kari Øyre Slind på fjerde.

Det var Østbergs sin første verdenscupseier på en distanserenn på over 5 kilometer og hennes første seier på et distanserenn med individuellstart.

– Det er helt sykt. Det hjalp nok mye at jeg så skiskyterjentene ta gull tidligere på dagen i dag, det var imponerende. Men dette er bare helt vilt, sier Ingvild Flugstad Østberg til NRK etter rennet.

Sammenlagtseier
I tillegg sikret hun seg med det også sammenlagtseieren i AUDI Quattro Bonus Ranking. En konkurranse som går over hele sesongen hvor poenget er å samle flest mulig bonussekunder/-poeng (ett sekund er ett poeng) i løpet av sesongens tourer og renn.

Hun vant til slutt med 19 poeng ned til Heidi Weng på andreplass. Therese Johaug ble nummer tre.

Samtidig kan det nevnes at Weng vant sprintkonkurransen i Ski Tour Canada.

Weng i føringen
Med andreplassen økte Weng sitt forsprang til Johaug i sammendraget i Ski Tour Canada. Hun leder nå med 30 sekunder ned til Johaug.

Østberg tok seg samtidig opp på tredjeplass etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen slet fredag. Østberg ligger 1:24.4 bak Weng i touren.

Touren og verdenscupen avsluttes med 10 kilometer klasisk jaktstart lørdag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..