Det ble norsk jubel på VM-stafetten i Holmenkollen fredag.

(Foto: Skjermdump: http://www.eurovisionsports.tv)

– Det er vår beste stafett noensinne, er jentene enige om under pressekonferansen etter VM-gullet på hjemmebane.

Synnøve Solemdal sikret først en god start med to fulle hus. På andreetappen fulgte Fanny Horn Birkeland opp med en god etappe. Hun brukte litt lang tid på standplass, men med kun to ekstraskudd og god fart i sporet vekslet hun kun tolv sekunder bak ledende Canada, som i realiteten ikke var noen medaljeutfordrer.

På den tredje etappen sto Tiril Eckhoff for dagens prestasjon. For andre gang i karrieren og for andre gang i VM skøyt hun to fulle hus og til slutt vekslet hun 20-25 sekunder foran Tyskland og Frankrike.

Spenning til siste slutt
På sisteetappen gikk Marte Olsbu fort i sporet og økte ledelsen til halvminuttet inn til første skyting. To ekstraskudd gjorde dog at avstanden ble halvert.

På siste skyting ble det to nye ekstraskudd på Olsbu, men hun gikk ut fra skyting med en ledelse på cirka åtte sekunder på franske Dorin Habert.

– Skummelt
På sisterunden ble det ulidelig spennende da den franske jenta jakta Olsbu. Først når den norske jenta kom opp på oversiden av blinkene kunne man pustet lettet ut. Olsbu holdt unna og passerte målstreken først, til glede for de mange tusen tilskuerne på stadion. Frankrike gikk inn til sølv, mens Tyskland tok bronsen.

– Det var veldig skummelt på sisterunden når Dorin Habert jakta meg, men jeg er veldig glad for at jeg klarte å krysse målstreken først, sier Olsbu på pressekonferansen.

– Det var deilig å få hjelp fra alle som heia. Det hjalp mye på sisterunden, legger hun til

– Magisk
Dagens etappe sto som sagt Eckhoff, som tok sitt andre gull og sin tredje medalje, for (gull på sprinten og bronse på mix-stafetten).

– Sjansen for medalje var der, så vi er veldig fornøyd med det. Målet var jo medalje, men gull er helt vilt, sier Eckhoff på pressekonferansen.

– Jeg var superrørt når Marte kom over mål. Det var magisk, avslutter hun.

Nå blir det dermed et avbrekk fra den franske nasjonalsangen og det er «Ja, vi elsker» som vil bli spilt på Medal Plaza på Universitetsplassen i kveld. Medaljeseremonien starter klokken 20:00 i kveld og det er bare å finne sin besøkelsestid for å hylle de norske gulljentene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..