Klepps Andrea Norheim (17) imponerte Lyon såpass mye at hun allerede etter to treninger fikk beskjed om at klubben ønsket signaturen hennes.

Mens resten av Klepp-laget var på treningsleir i Pinatar, dro Andrea Norheim til Lyon for å trene med noen av verdens beste spillere.

– Jeg gleder meg veldig til oppholdet jeg tror det kommer til å bli en veldig lærerik og interessant opphold. Det blir kjekt å se hvordan nivået er. Jeg håper å få vist meg mest mulig frem og prestere best mulig, sa Andrea til Kvinneidrett.no før oppholdet.

Og vise seg frem, det klarte hun absolutt. Lyon trengte kun to av de fem treningene hun skulle være med på for å bestemme seg. De vil ha 17-åringens signatur.

Lyon ønsker å signere en kontrakt med Andrea fra og med sommeren. Der er hun forespeilet å være med A-laget og går ting etter planen kan hun flytte ned til Frankrike i juli for å være klar for en ny sesong.

– Utrolig kjekt å få tilbudet, sier Andrea, som egentlig ikke er i tvil om at dette er en sjanse hun må ta.

Foto: Privat
Andrea Norheim i aksjon på Lyon-trening. Foto: Privat

Fikk prøve seg mot de beste
Under treningsuka fikk Andrea prøve seg i en internkamp i en midtbanerolle. Der gjorde hun en god figur og klarte seg bra i møtet med blant annet den franske stjernen Louisa Necib, som står med hele 130 A-landslagskamper for Frankrike, for å nevne en av de mange landslagsspillerne i Lyon.

Laget til Andrea vant for øvrig internkampen 1-0.

– Det var sykt kjekt å trene med de, sier Andrea i etterkant av oppholdet når vi snakker med henne tirsdag kveld.

– Det var sykt bra nivå, og de spilte skikkelig morsom fotball, der de bare spilte korte pasninger langs bakken. Det var veldig seriøst og veldig godt trøkk på treningene, noe jeg liker, fortsetter ungjenta fra Bryne.

Proffe på alle måter
I Lyon er nemlig damelaget sidestilt med herrelaget. De får samme behandlingen og ting blir lagt til rette på samme måten både på damesiden og herresiden. Den eneste forskjellen er egentlig lønnen.

I tillegg til å være med på trening fikk hun et besøk på den flunkende nye Parc Olympique Lyonnais. En stadion med kapasitet til 59,168 tilskuere. Stadion sto ferdig 9. januar i år og kostet svimlende 415 millioner euro (rundt 4 milliarder norske kroner). Dette er en stadion damelaget også skal få bruke til de viktige kampene sine.

Banen skal for øvrig brukes under sommerens herre-EM, samt at både åpningskampen og finalen under kvinne-VM i 2019 skal gå der.

Det var også sykt gøy å se hvor profesjonelt det var i klubben og hvor mye laget ble satset på, sier Andrea.

andrea-02-2
Andrea Norheim under Lyon-trening. Foto: Privat

Kan bli to norske
Fra før spiller Ada Stolsmo Hegerberg i Lyon. Hegerberg er toppscorer i den franske ligaen med sine 26 mål. I tillegg er hun toppscorer i Champions League med åtte mål, mens hun har scoret tre mål i den franske cupen. Nå kan hun få en norsk lagvenninne i Andrea.

Om alt går i orden og Andrea signerer med den franske klubben, samt at alt med den medisinske testen går i orden, vil hun samtidig bli den yngste spilleren på Lyons A-lag.

– Det virker som om klubben drev med veldig god spillerutvikling og at de ønsket å lage veldig gode spillere, sier Andrea avslutningsvis.

Leder serien
Lyon leder for øvrig den franske ligaen med 60 poeng og 92-2 i målforskjell når seks kamper gjenstår. De har dermed en ledelse på tre poeng ned til PSG på andre og fem poeng ned til Montpellier på tredje. Lyon har vunnet den franske serien ni sesonger på rad og er på vei mot en historisk tiende strake seier.

De er også med for fullt i både Champions League og i den franske cupen.

EM-kvalik på hjemmebane12717633_934918476616302_5405161936659368853_n
Allerede i starten av mars har du muligheten til å se Andrea i aksjon. Da spiller hun EM-kvalifisering med det norske J17-landslaget på hjemmebane. Først møter de Skottland på Ålgård stadion, før Polen og Sverige venter på Klepp stadion.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..