Camilla Granum Kløvstad (14) ble søndag tildelt «Den gode pasningen – Sigrids Reisefond 2016».

I etterkant av Sigrid Giskegjerde Schjetnes bortgang i 2012 har klubben og familien opprettet fondet «Den gode pasningen – Sigrids Reisefond».

I fjor ble prisen delt ut for første gang og da var det håndballtalentet Frida Nåmo Rønning som fikk prisen.

– Det er en stor ære for meg å få denne prisen, sa Rønning til Nordstrands Blad den gangen.

Kløvstad fikk årets pris
I år igjen skulle prisen deles ut og denne gang gikk prisen til fotballspilleren Camilla Granum Kløvstad (14). Hun er kaptein på Oppsals J02/03-lag og synes det er viktig å inkludere alle.

– Veldig hyggelig å få en sånn pris. Jeg synes det er viktig å ta vare på alle, sånn at ingen blir utelatt, sier hun til Nordstrands Blads papirutgave torsdag.

Stipendet er på 15.000 kroner og det skal blant annet gå til fotballtur.

– Jeg har lyst til å dra å se på en fotballkamp et eller annet sted, og det er nok Barcelona som frister mest, sier hun til Nordstrands Blad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Kløvstad (i midten) med diplomet foran søndagens håndballkamp mellom Oppsal og Tertnes. Hun fikk overlevert diplomet av Sigrids lillesøster, Marit Giskegjerde Schjetne (til høyre). styreleder Oppsal Idrettsforening, Bjørn Grydeland (til venstre). Foto: Andreas Kristoffer Berge

Dette er fondet
Sigrids Reisefond ble opprettet etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne gikk bort sommeren 2012. Schjetne var selv en aktiv fotballspiller i Oppsal IF og bortgangen hennes påvirket både klubben og nærmiljøet.

I forbindelse med begravelsen kom det inn en del gaver. Da ble pengene delt mellom Tunet Innebandy og Oppsal IF, siden hun var aktiv i begge klubbene.

Etter hvert diskuterte Sigrids familie og Oppsal mulighetene for at midlene kunne gå inn i et fond for klubbens utøvere. Klubbens medlemmer i alderen 13–19 år kan søke om midler fra fondet.

– Hele nærmiljøet vårt og flere hundre av våre medlemmer i Oppsal Idrettsforening var ute for å lete etter Sigrid da hun forsvant. Med dette fondet ønsker vi å fokusere på solidaritet og fellesskapet. Vi ønsker å stimulere den gode medspilleren og den som bryr seg om hverandre. Det var disse verdiene vi så da Sigrid forsvant, sa Bjørn Grydeland, styreleder Oppsal Idrettsforening til Osloby.no foran fjorårets prisutdeling.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..