Tiril Haga (18) signerte for Vålerenga i januar. Så langt trives hun godt i klubben som faren også har spilt for.

– Jeg ville til en annen klubb og Vålerenga var en klubb jeg hadde hørt mye bra om. I tillegg er det nærmere i forhold til der jeg bor og går på skole. Det er også mye utfordringer her, så det virker spennende, sier Haga til Kvinneidrett.no.

Faren har spilt i Vålerenga
Haga følger med det i fotsporene til sin far,Bård Haga. Han spilte i Vålerenga i én sesong tilbake i 1991 (ifølge jarlesvifstatistikk)

– Pappa synes jo det er veldig gøy at jeg har byttet til Vålerenga, så han er veldig fornøyd med det, sier ungjenta som også har fulgt med Vålerengas herrelag i Tippeligaen i oppveksten.

– Ja, i Tippeligaen så er det vært Vålerenga jeg har holdt med, men det er ikke akkurat derfor jeg gikk hit.

– Trives godt
Haga trente med Vålerenga en god stund før hun fikk kontrakt, noe hun synes var en god løsning. Det har nemlig gjort at hun har blitt kjent med laget og blitt mer sikker på at det var det riktige valget.

– Jeg synes det var veldig greit at jeg fikk trene med de et par uker før jeg gikk over. Det var litt deilig, for da ble jeg helt sikker.

– Det har vært veldig gøy så langt. Det har vært godt å få starte sesongen med dette laget. Jeg trives godt og jentene her er veldig hyggelige, fortsetter hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tiril-5985-2
Tiril Haga i blå drakt. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Viktigste er egen utvikling
Haga startet som Kjelsåsspiller, før hun tok turen til Lyn. Etter et par sesonger der hun vant både J16-NM, Dana Cup og Norway Cup gikk hun til Røa.

Toppseriedebuten kom mot nettopp Vålerenga da hun kom inn de siste fem minuttene i Røas 1-0-seier tilbake til 14. april 2015. Etter det ble det ikke like mye spilletid som hun håpet. Totalt fikk hun ti Toppseriekamper hvor hun til sammen spilte 47 minutter pluss tillegg. I tillegg ble det 45 minutter i én cupkamp. Nå er målet å utvikle seg mer og samtidig få mer spilletid.

– Målet er å få mer spilletid enn jeg fikk i Røa. Bli en bedre spiller. Jeg stresser ikke, men det viktigste er min egen utvikling, avslutter 18-åringen til Kvinneidrett.no

Vi hadde for øvrig et portrettintervju med Haga i fjor sommer. Det kan leses i magasinet HER

PS! Haga fikk sin uoffisielle debut for Vålerenga da det ble 0-1-tap for hennes gamle klubb, Røa, i årets første treningskamp.

Utenom Haga har Vålerenga signert flere andre spillere i vinter. Silje Blakstad, Line Geitzer Johansen, Tine Schryvers, Jenny Nordin, Tina Dalgård og Camilla Ose har alle kommet til klubben.

1 kommentar »

  1. Gøy for Haga men synes synd på behandlingen Vålerenga kvinne spillerne får. Spesielt de som ikke er i en start 11er!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..