Tertnes ledet med fire, men med Kaja Marita Kristensen (20) som ekstra utespiller kriget Oppsal seg til seier under søndagens Grundigligaoppgjør.

– Jeg synes vi slåss veldig bra. Det er en kjempelagseier. Jeg synes Vilde (Ingstad) fører an krigingen bak og de andre henger seg på, sier Kristensen innledningsvis når vi møter henne etter tirsdagens trening.

– Jeg tror Tertnes ikke visste helt hva de skulle gjøre, så det var moro, legger hun til.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen

LES OGSÅ: Kristensen: – Har vokst mye sammen med laget

For etter fire strake tap fikk endelig Oppsal endelig smake på seiersgleden igjen. I forrige hjemmekamp mot Skrim Kongsberg ble det et knepent 30-32-tap, men det manglet glød over spillet til Oppsal. De slapp til for lette avslutninger og tapte overraskende. Mot Tertnes søndag var tenningsnivået et helt annet.

– Det vi har manglet litt i det siste er fighterviljen, så når vi fikk på plass den i forsvaret løsnet det litt. Jeg tror det er viktig å mobilisere og holde oss der, for når vi står bra bakover, så kommer det fremover. Det har vi vist gang på gang tidligere, så det er viktig at vi klarer å holde oss der mot de på nedre halvdel også.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Kristensen i aksjon under søndagens kamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Sjansespillet lønte seg
I søndagens kamp ledet Oppsal 4-2, men gjestene fra Bergen tok komandoen utover kampen og gikk til pause med en tremålsledelse. Tertnes holdt ledelsen lenge, men da begynte Oppsal å ta ut keeper for å få en ekstra utespiller i angrep.

Den oppgaven fikk Kristensen, og hun trivdes i rollen.

– Det er veldig gøy faktisk, men jeg kan ikke gå så mye på mål. Også blir det noen spurter frem og tilbake her, sier den unge bakspilleren som virkelig har vokst denne sesongen.

– Jeg føler at jeg er rolig og vi får kjørt det spillet vi skal. Vi vet at vi skal ha Pernille (Christensen) i midten til å vurdere med Nina (Stokkland), linjespiller og sånne ting, også åpner veldig ofte for meg, så da må jeg vurdere. Jeg må ta noen sjanser så de kommer på meg, men samtidig skyte litt fort, så jeg får løpt kjappere hjem. Det tror jeg er viktig, fortsetter hun.

SAMSUNG CSC
Kristensen jubler under søndagens kamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Mot Tertnes fungerte virkelig keepertrekket. Selv om Oppsal fikk et par baklengs på grunn av det, så scoret de mye oftere enn de misslyktes.

– Det er på en måte et sjansespill. Noen ganger funker det og andre ganger funker det ikke, men mot Tertnes funket det veldig bra. De straffer oss et par ganger og du ser de har en taktikk på at hvis vi gjør det, så skal de rett opp å skyte i mål.

– Når vi tar vare på ballen og får en sjanse i hvert angrep, da er mye gjort hvis vi klarer å stå bra bakover og luker bort de pasningsfeilene.

Sjansespillet lønte seg og med rundt seks minutter igjen å spille sto det 22-22. Oppsal var i siget og nå var det ingenting som kunne stoppe blåtrøyene. Med godt forsvarsspill kombinert og godt keeperspill fra Marie Sundfør Tømmerbakke kombinert med flere gode avslutninger vant Oppsal 3-1 de siste minuttene og kunne med det juble for sin andre to-poenger i 2016. Den forrige kom borte mot Glassverket i starten av januar.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen

(Artikkelen fortsette runder bildet)

SAMSUNG CSC
Kristensen fungerte som en ekstra utespiller i store deler av andreomgang. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Lokalderby neste
Det var sesongens 15. seriekamp og nå gjenstår siste tredelen med syv kamper. Først er det en liten treningsperiode grunnet landslagsopphold, men 21. februar kommer en av årets viktigste kamper. Da møter de Nordstrand til dyst i Bjørnholthallen. Et skikkelig lokalderby mellom to lag fra Oslo øst.

Per nå ligger Oppsal på syvendeplass med 15 poeng, mens Nordstrand ligger sist (tolvteplass) med sine fire poeng.

– Jeg synes lokalderby alltid er spennende uansett om det er førsteplass eller sisteplass som spiller. Man vet aldri hva som skjer for alle kriger så bra og det gleder jeg meg til, sier Kristensen vel vitende om at Oppsal tok første stikk mellom lagene da de vant 23-20 tidligere denne sesongen.

– Vi har trent godt siden søndag og jeg håper vi fortsetter det inn mot kampen, så vi får en god treningsuke. Det er viktig for oss, avslutter 20-åringen til Kvinneidrett.no.

(Kampfakta og annen fakta under bildet)

SAMSUNG CSC
Oppsal jubler for to poeng mot Tertnes. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Kampfakta:

Oppsal – Tertnes 25-23 (9-12)
GRUNDIGligaen kvinner 2015/16, 15. serierunde
Oppsal Arena, 7. februar 2016

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Thea Granlund – June Bøttger 2, Hanne Sofie Wilberg, Kaja Marita Kristensen 3, Nina Stokland 5, Malin Aune, Kristin Halvorsen 2, Helene Bakken Ronten, Marie Lystad, Vilde Mortensen Ingstad 4 og Pernille Huldgaard Christensen 9 (6)

Tertnes: Marie Skurtveit Davidsen, Ida Gabrielsen – Bodil Sørheim 2, Birgitte Karlsen-Hagen, Celine Sivertsen 2 (1), Julie Lygren, Maren Roll Lied 2 (1), Stine Skogrand 12 (2), Kjerstin Boge Solås 1, Madeleine Hilby 1, Nejira Skrbo 2, Caroline Aar Jakobsen, Martine Kjellerød 1,

Utvisninger: Oppsal: 3x2min; Tertnes: 2×2 min
Dommere: Roger Nestaas og Chris Schjerven Bakksjø

(Mer info under bildet)

SAMSUNG CSC
Pernille Huldgaard Christensen ble kåret til Oppsals beste spiller. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Andre resultater søndag:
Skrim Kongsberg – Byåsen: 24-37
Sola – Molde: 31-24

Oppsals gjenværende kamper:

  • Nordstrand (B)
  • Vipers Kristiansand (H)
  • Molde (B)
  • Rælingen (H)
  • Sola (B)
  • Glassverket (H)
  • Larvik (B)

Tabellen:

Skjermbilde 2016-02-09 kl. 23.45.28

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..