Klepps Andrea Norheim (17) skal til Lyon for å trene med noen av verdens beste fotballspillere.

I vinterferien reiser Norheim nedover til den franske toppklubben og får der trene med blant annet Ada Stolsmo Hegerberg, Louisa Necib, Lotta Schelin, Eugénie Le Somer og Amandine Henry for å nevne noen av stjernene.

Det var Jærbladet som først skrev om det fredag formiddag.

Lyon er en av verdens største klubber på kvinnesiden og leder den franske ligaen med tre poengs margin på PSG. Klubben har en målforskjell på hele 89-2, hvor Hegerberg har scoret 25 av målene. noe som gjør henne til klubbens toppscorer.

Nå skal Norheim, som er spiss, men som også kan brukes som midtstopper, samt andre steder på banen, få lære av de beste.

– Jeg gleder meg veldig til oppholdet jeg tror det kommer til å bli en veldig lærerik og interessant opphold. Det blir kjekt å se hvordan nivået er. Jeg håper å få vist meg mest mulig frem og prestere best mulig, sier Norheim til Kvinneidrett.no når vi snakker med henne fredag formiddag.

– Mål om å bli en viktig spiller
I 2015-sesongen spilte Norheim 19 kamper for Klepp. 17 av de var i serien, mens to av de i NM. I tillegg var hun på Island og spilte EM. Det endte med at de røk ut i gruppespillet. Nå er målet et nytt mesterskap.

– Målene mine for 2016-sesongen er å bli en viktig spille i Klepp, komme til EM med J17-landslaget og være en viktig spiller der. I tillegg så er målet mitt å utvikle meg mest mulig, sier Norheim om målsetningene for årets sesong.

EM-kvaliken går på hjemmebane for Norheim og Norge. Første kamp spilles mot Skottland på Ålgård stadion, mens kampene mot Polen og Sverige går på Klepp Stadion. Kampene spilles henholdsvis 3, 5. og 8. mars.

Gruppevinneren, samt beste toer (av alle gruppene) går videre til EM.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Norheim i aksjon i forrige helgs treningskamp mot Sandviken. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Ønsker å spille i utlandet
Norheim er fra Bryne og fylte nylig 17 år og er med det fortsatt ung. Likevel har hun klart å etablere seg som en habil Toppseriespiller. Hun startet med å spille fotball på guttelag på Bryne, men foran 2015-sesongen bestemte hun seg for å gå over til Klepp.

Der ble det som sagt totalt 17 Toppseriekamper på ungjenta, mens hun fikk med seg tre scoringer i Toppserien. Hun scoret faktisk i Toppseriedebuten sin da Klepp slo Vålerenga 3-1 i serieåpningen i fjor. I tillegg ble det scoring mot Medkila og Arna-Bjørnar. Felles for scoringene var at alle kom på hjemmebane og i alle kampene ble det 3-1-seier.

Nå får hun altså et treningsopphold hos Lyon og Norheim er klar på hva som er målet for fremtiden.

– Fremover i karrieren ønsker jeg å spille i utlandet og på A-landslaget, avslutter det unge talentet til Kvinneidrett.no

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..