Ingvild Flugstad Østberg (25) knuste alle i prologen, men ble til slutt nummer to i finalen.

Onsdag var det den syvende sprinten av de tolv sprintene i verdenscupen i 2015/16-sesongen. Det var varmegrader, skyfritt og strålende sol over Drammen under bysprinten som gikk fra Bragernes torg og opp til Bragernes kirke.

Der var det til slutt Maiken Caspersen Fall som gikk til topps. bak henne fulgte Ingvild Flugstad Østberg og russiske Natalia Mateeva. Vi møtte den alltid så blide Østberg i mix-sonen etter blomsterseremonien.

– Det var en veldig bra dag for min del. Det var en super prolog og jeg er egentlig fornøyd med finalen også, men så ble Maiken for sterk på slutten, sier Østberg til Kvinneidrett.no.

– Men veldig morsomt å gå i Drammen, legger hun til.

– Prologen var helt sykt
Hun var litt usikker på formen før start, men etter prologen kunne man se at det ikke var noe galt med den. hun var over tre sekunder raskere enn nummer to i prologen. I både kvartfinalen og semifinalen fikk hun også flere meter på de andre konkurrentene.

– Jeg synes jeg går kjempebra og er kjempefornøyd. Jeg gjør mye bra i dag og føler meg ganske bra. Jeg var litt usikker før start, men prologen var jo helt syk egentlig. Og at jeg kan gå i fra i heatene er også bra. Det er ikke alltid så lett i sprint.

At hun gjør det bra i prologen er derimot ikke en overraskelse. Hun har nemlig for vane å vinne prologen.

Denne sesongen har hun gått syv sprinter og vunnet fem prologer. Dog har hun ikke stått øverst på pallen en eneste gang i sprint denne sesongen. Det har blitt med to andreplasser og to tredjeplasser.

– Ja, det er noe jeg er blitt god på og det er jeg veldig fornøyd med. Det må jeg bare fortsette med. Det er ikke noe feil med å vinne en prolog, men det var også moro med en ny pallplass i dag. Det er veldig bra, sier Østberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Østberg går først over mållinjen i semifinalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Gir ikke opp
Denne sesongen har Østberg utviklet seg mye fra å være en sprinter til å være en all-rounder. Hun har virkelig etablert seg også på distanserenn. Totalt ligger hun på andreplass i verdenscupen sammenlagt. Det med 130 poeng opp til Therese Johaug på toppen.

– Jeg har lyst til å plukke mye poeng i distanserenn også, men 130 poeng er mye, sier Østberg, som absolutt skal gi Johaug kamp.

– Jeg gir meg jo ikke før vi er ferdig i Canada, men denne sesongen har jeg ikke tenkt at det er noe jeg skulle gå for. Jeg har aldri vært på pallen i totalcupen før, så hvis jeg klarer det er jeg veldig happy. Det hadde vært morsomt om det kan bli en fight så lenge som mulig.

– Andreplass-sesong
Så langt i sesongen har hun vært på pallen 13 ganger. Én førsteplass, seks andreplasser og seks tredjeplasser. I tillegg ble hun nummer to i Tour de Ski og hun ligger som nummer to i både sprintverdenscupen og i verdenscupen sammenlagt. I distanseverdenscupen ligger hun på tredjeplass.

– Jeg kjører en sånn andreplass-sesong jeg, avslutter Østberg lattermildt.

SAMSUNG CSC
Dette var pallen onsdag. Østberg (fra venstre), Maiken Caspersen Falla og Natalia Mateeva. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..