Maiken Caspersen Falla vant sprinten i Drammen for tredje året på rad. Det har ingen gjort før henne.

– Det var som det pleier å være i Drammen. God stemning, bra føre og jeg følte meg i bra form, sier Falla til Kvinneidrett.no.

Hun endte på 15. plass i prologen, men både i kvartfinalen og semifinalen kom hun først til mål.

– Jeg var veldig fornøyd med å komme videre fra prologen i dag jeg, så jeg var veldig usikker. Det høres kanskje litt defensivt ut, men jeg skulle bare ta heat for heat og plutselig sto jeg i finalen. Det var en opptur.

Dobbelt norsk
Og i finalen gikk det like bra som i de andre heatene. Hun kjempet en intens kamp mot Invild Flugstad Østberg, men til slutt var det Falla som kunne strekke hendene i været for seier.

– Jeg har vært litt usikker på formen. Jeg føler prologen ikke er så bra, men så blir det bedre og bedre utover dagen, og i finalen løsnet det litt. Jeg har et bra konkurranseinstinkt, så når jeg kommer på oppløpet, da gir jeg alt uansett.

Nummer tre i finalen ble egentlig svenske Stina Nilsson, men hun ble satt sist i finalen etter en ulovlig obstruksjon. Dermed fikk Natalia Mateeva tredjeplassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Falla jubler etter å ha kommet først over målstreken. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Tok innpå
Med seieren knappet hun inn 60 poeng på Stina Nilsson, som leder sprint-verdenscupen sammenlagt. Nå har Falla 380 poeng i sprintkonkurransen. Det er 34 poeng bak Nilsson på 414 poeng, men i mellom der ligger Flugstad Østberg med sine 396 poeng.

– Det er jo mye mindre opp enn når jeg våknet i dag da, så det er fortsatt håp. Det skal bli tøft, men jeg skal ha fokus på de sprintene som er. Også håper jeg at jeg får gå litt flere skirenn enn bare sprintene og Canada-touren, avslutter Falla til Kvinneidrett.no.

Det gjenstår fem sprinter i sesongens verdenscup.

SAMSUNG CSC

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..