Julie Merkesdal (17) scoret sitt første mål mot Toppseriemotstand da hun fyrte til fra 25 meter. Nå er målet er å bli fast på a-laget.

Hun kommer fra Randaberg og startet fotballkarrieren på Randaberg før hun senere spilte i Forus og Gausel. I 2013 tok hun så turen til Klepp.

De to første årene i Klepp ble det J19-fotball og rekruttfotball, mens i 2015 kom Toppseriedebuten. Den kom 22. august borte mot Trondheims-Ørn. Etter det ble det ytterligere to Toppseriekamper (borte mot Avaldsnes og hjemme mot Røa).

Til daglig går 17-åringen, som fyller 18 i september, på Wang Toppidrett i Stavanger, mens hun altså spiller fotball på Klepp.

SAMSUNG CSC
Merkesdal under torsdagens styrkeøkt. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Drømmescoring
Lørdag var hun en av flere unge spillere som fikk prøve seg mot Arna-Bjørnar. Etter en dårlig førsteomgang hvor Arna-Bjørnar styrte det meste og ledet 3-0 til pause, kom Klepp mer med i kampen i andreomgang.

– Jeg synes det var litt tøft i førsteomgang, men i andreomgang kom vi mer inn i det. Vi hadde litt mer spill og vi hadde mange sjanser som vi kunne satt, sier Merkesdal til Kvinneidrett.no

Så utover i andreomgangen kom skuddet. Merkesdal dro seg inn fra sin høyrekant, før hun fyrte av fra rundt 25 meters hold. Skuddet gikk som et prosjektil opp i lengste kryss. Helt utagbart for keeper.

– Det var sykt kjekt. Jeg trodde ikke at den skulle gå inn. Det var jo første målet mitt mot et Toppserielag, så det var sykt kjekt, sier høyrekanten, som også kan spille på venstresiden, om scoringen.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

SAMSUNG CSC
Her setter Merkesdal inn 1-3-reduseringen på vakkert vis. Foto: Andreas Kristoffer Berge
SAMSUNG CSC
Merkesdal blir gratulert etter den vakre scoringen. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Etter Merkesdals scoring reduserte Elisabeth Terland til 2-3 for Klepp, men det ble med reduseringene.

Arna-Bjørnar punkterte nemlig kampen mot slutten da Ingrid Stenevik fastsatte sluttresultatet med sin 2-4-scoring.

Startelleveren er målet
Så langt har det altså blitt tre Toppseriekamper på Merkesdal, men hun har målsetninger om å kunne spille seg inn i en startellever.

– Jeg har lyst til å bli fast på A-laget. Å spille meg inn i startelleveren er i hvert fall det målet jeg har nå, så får jeg bare jobbe ut i fra det, avsluter Merkesdal til Kvinneidrett.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..