Jeg har tilbragt den siste uken i Stavanger og omegn. Det har vært en stor suksess for Kvinneidrett.no sin dekning av norsk kvinnefotball. I stedet for et standard kampreferat, skriver jeg heller en kommentar om opplevelsen.

Tallene taler for seg selv. En økning på nærmere 150 likes på våre Facebook-sider var mye mer enn forventet.

Her er noen nøkkeltall:

  • Nærmere 2.500 engasjerte personer
  • Over 25.000 i rekkevidde (altså personer nådd)
  • Over 60.000 klikk (Diverse innlegg og bilder)

Det kommer for øvrig flere intervjuer senere!

Fotballfest
Men nok om tall og siden. Det har vært mye spennende fotball å se på i helgen.

Torsdag fikk jeg være med på Klepps styrkeøkt, før det lørdag og søndag var det duket for fotballfest og fotballturnering på Klepp Stadion.

Bilder fra styrkeøkta til Klepp kommer senere!

Det startet verst tenkelig med tanke på gjennomføringen. Lørdag skulle første kamp gå 15:00, men så dukket det opp problemer.

Arna-Bjørnar og Sandviken kjørte fra Bergen lørdag morgen, men måtte stå i lange fergekø på grunn av ettermælet til stormen Tor, som var i aksjon fredag. Det førte til at lagene ble forsinket og første kamp ble spilt 18:00 istede.

Flomlysene på Klepp Stadion gjorde heldigvis så det ble lyst nok til å spille. Det er faktisk noe av det bedre jeg har opplevd av flomlys på en kvinnefotballkamp. I hvert fall i forhold til å ta bilder.

Rett etter kampslutt var det kun ti minutter før neste kamp (var egentlig planlagt én times pause). Det førte til at Klepp og Arna-Bjørnar måtte varme opp på sidelinja, før de fikk ti minutter med oppvarming på banen.

Søndag var det klart for to nye kamper. Den dagen gikk heldigvis alt som planlagt og kampene ble gjennomført uten problemer.

Men jeg vil gå igjennom hvert av lagene nedover her nå og vi starter med vertskapet.

For bilder gå til Kvinneidrett.no sine Facebook-sider

KLEPP
Klepp valgte å stille et ungt lag lørdag. Det bar de preg av også på banen. Arna-Bjørnar lekte seg som de ville i førsteomgangen og ledet 3-0 til pause. Etter pause dabbet Bergenslaget av og slet med spillet sitt. Klepp kom mer opp i banen og fikk til slutt satt to baller i nettet. Kanskje en lang reisedag hjalp til med å svekke bergenserne? Ikke vet jeg…

Lørdagens Klepp-utgave var nok ikke det beste jeg har sett, men spesielt en prestasjon sitter igjen hos meg. Julie Merkesdal fikk ballen på høyresiden, dro seg innover og fyrte av fra rundt 25 meter. Skuddet går som et prosjektil og plasserer seg helt oppe i krysset. Lørdagens vakreste uten tvil.

Intervju med Julie kommer senere!

Også Bryne-spilleren Elisabeth Terland fikk nettkjenning lørdag, men der må vi vel si at det var svakt keeperspill i samme slengen. Keeper ser ut til å ha kontroll på ballen, men slår den litt til siden og den triller inn.

(Kommentaren fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Julie Merkesdal med vakker scoring. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Søndag stilte Klepp mye sterkere. Til tross for flere skader var det et slagkraftig lag de hadde på banen, men på motsatt side sto nemesisen deres i Sandviken. Et lag de har slitt kraftig med å finne ut av hvordan de skal slå. Det samme gjaldt søndag.

Klepp scoret først, men etter det var det stopp. Sandviken satt tre baller i nettet før pause, mens de scoret to nye etter hvilen.

SAMSUNG CSC
Matilde Alsaker Rogde er et stort talent. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Det mest positive å trekke frem fra søndagens kamp for Klepp sin del var 15 år gamle Matilde Alsaker Rogde. Jeg så henne i aksjon første gang på J15-landslaget i fjor og var mektig imponert av det unge talentet. Og det med rette.

LES OGSÅ: Stortalent klar for Klepp

Lørdag slet hun, men søndag var hun i full fyr. Hun kom inn etter pause og var blant de bedre på banen. Fra høyresiden kom det flere gode Klepp-angrep med 15-åringen som arkitekt. Med sin fart og pågangsvilje tok hun seg flere ganger frem på høyresiden. Ja, det var ikke alltid det lyktes, men hun prøvde igjen og igjen selv om hun misslyktes i blant.

La meg si det klart. Dette er en spiller som kan bli en knallgod spiller i fremtiden om hun unngår skader og har fullt fokus på fotballen. Vi får nok se masse til hun i årene fremover og jeg vil tro at om hun fortsetter slik vil hun få flere Toppseriekamper allerede i 2016.

Intervju med Matilde kommer senere!

Jeg savnet dog å se Oda Hove Bogstad mellom stengene, Maria Thorisdottir og ikke minst Maria Hiim, som scoret sitt første Toppseriemål i siste serierunde i fjor. Jeg ønsker alle god bedring med de skadene dere har for øyeblikket og håper på å få se dere når Toppserien starter opp igjen.

Det er heldigvis fortsatt snaut to måneder igjen til seriestart, så Klepp har fortsatt tid til å forbedre seg fremover!

URÆDD
Vi går videre til det nyopprykkede Toppserielaget fra Porsgrunn.

Jeg har hørt flere si at Urædd kan komme til å bli en kasteball, men det ser ikke slik ut når vi nå skriver 1. februar 2016.

Laget har kanskje ikke forsterket så mye siden i fjor, men de har beholdt stammen som vant 1. divisjon i fjor. I tillegg har de styrket bredden sin, og ikke minst har de fått inn Stabæks toppscorer fra forrige sesong i Melissa Wiik. En klassesignering for et nyopprykket lag. Det viste seg også under helgens kamper.

(Kommentaren fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Melissa Wiik er en klassesignering. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Laget viste seg fra en god side under turneringen i Klepp. De fremsto som et strukturert lag som var gode defensivt. De slapp ikke til all verdens for motstanderen. Selv om både Sandviken og Arna-Bjørnar var et par hakk bedre spillemessig, så var Urædd smarte i valgene sine.

Lørdag tapte de 0-1 for Sandviken etter en scoring i siste sekund. Litt uheldig med å ikke holde helt inn der, men et langskudd fra Stine Andreassen gikk via stolpen og inn.

Søndag møtte de Arna-Bjørnar og de tok ledelsen 1-0 ved Wiik. Bergenserne kom derimot tilbake like etter og Ine Marie Thoresen Wedda fikset 1-1. Noe som også ble sluttresultatet.

SAMSUNG CSC
Renate Husum. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Renate Husum er også en av nysigneringene til Urædd. Hun kommer fra Eik Tønsberg, som jeg har sett et par ganger, og som har vært med på å utvikle flere Toppseriespillere. Hun var toppscorer for klubben i fjor, men gikk i vinter til Urædd. Hun startet litt haltende på søndag, men kom seg virkelig utover kampen. I andreomgang viste hun absolutt at det er mulig å gå fra 2. divisjon og rett til Toppserien, for hun var blant de bedre etter hvilen.

Intervju med Husum kommer senere!

Av andre nøkkelspillere offensivt hos Urædd er J19-landslagsspillerne Nora Eide Lie og Siw Døvle. De to sammen på midtbanen/i angrep kan bli gull verdt for Urædd utover. Døvle hadde blant annet en fantastisk prestasjon da hun dro seg forbi flere spillere og skøyt ballen på innsiden av krysstanga, men uheldigvis for Urædd, spratt ballen ut igjen. I tillegg har de som sagt flere viktige brikker i forsvaret.

Jeg tror nok ikke de blir noen kasteball, men må nok likevel belage seg på å kjempe i bunnen.

ARNA-BJØRNAR
Tredje ut er Arna-Bjørnar. laget som tok tre strake bronsemedaljer før de i fjor fikk en sesong med mye motgang. Den motgangen har fortsatt i vinter med flere spillere som har gitt seg i klubben. Enten lagt opp eller gått til andre klubber. I tillegg mistet de sin andre trener på to år.

Det så de derimot ikke ut til å bære preg av under helgens turnering. I hvert fall ikke i førsteomgangene på kampene.

De dominerte stort mot Klepp på lørdag. De scoret tre ganger i løpet av de første 45 minuttene, men det kunne fort ha vært det dobbelte. Målsjanser hadde de i hvert fall nok av. I andreomgang falt de litt mer. Pasningsspillet var upresist og Klepp fikk flere etablerte angrep. Klepp scoret to mål på langskudd, hvor det ene som sagt var en nytelse å se på. Arna-Bjørnar fikk satt inn en scoring også i andreomgang og vant til slutt 4-2.

Søndag møtte de Urædd og nok en gang fikk vi se det samme. Bergenslaget var best før hvilen. I andreomgang falt de igjen og Urædd fikk mer spillerom. Begge lag scoret som sagt hvert sitt mål og dermed 1-1.

SAMSUNG CSC
Cecilie Redisch «batman» Kvamme. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Hos Arna-Bjørnar kan vi trekke frem et kollektiv som sto sammen denne helgen. Cecilie Kvamme var en bauta på høyrebacken sin. Det med «batman»-maske for anledningen. I tillegg gjorde Rikke Nygard en god figur under søndagens kamp, mens Ine Wedaa og Maria Brochmann var bautaer på midtbanen sammen med Vilde Bøe Risa, som dessverre ikke lyktes helt med skuddforsøkene sine.

Bergenserne er ikke helt ferdig med lagbyggingen helt ennå, men de har noe på gang. Begynner de også å sette sjansene sine kan de fort gjøre en bra figur i Toppserien 2016.

Intervju med Ine kommer senere!

(Kommentaren fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Ine Wedaa scoret i begge kampene. Foto: Andreas Kristoffer Berge

SANDVIKEN
Turneringens vinnere ble Sandviken etter at de vant begge sine kamper.

Lørdag spilte de mot Urædd og som nevnt vant de 1-0 etter en scoring i siste sekund. Dog en helt fortjent seier.

Det var nemlig bergenserne som var det beste laget, men de slet med å trenge igjennom Urædds forsvar. Når de først kom seg forbi fikk de heller ikke satt ballen i mål. Det var til overtiden. Stine Andreassen fyrte av fra distanse og sant ballen via stolpen og i mål til 1-0.

(Kommentaren fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Stine Andreassen avgjorde på lørdag. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Søndag derimot skulle det bli en helt annen uttelling. Klepp tok ledelsen 1-0, men til slutt skulle det bli jubel for Sandviken. Det var Sandviken som styrte spillet på Klepp Stadion og det var Vilde Øyri som fikk satt den første etter at hun kom tilbake til klubben etter en periode i Kaupanger. 2-1-scoringen til Sunniva Lillestøl kom like etter og det var av det vakre slaget. Hun fikk ballen på bakre og på volley sendte hun ballen i krysset. Øyri la så på til 3-1 før pause.

Etter hvilen kom Klepp mer med, men det var Sandviken som fikk satt ballen i mål. Elida Knudsen satt inn 4-1, før bursdagsbarnet, Stine Hovland, fastsatte sluttresultatet til 5-1 med en heading etter et bra slått frispark.

Sandviken så ut som et knallsterkt lag under helgas turnering. De har kvalitet både offensivt og defensivt. Øyri viste hvorfor hun kom tilbake med sine to scoringer og fortsetter hun sånn vil ikke savnet av Andrea Thun bli for stort. Ellers var midtstopperparet med Hovland og Andreassen bunnsolide og slapp til lite. Begge to var også med i oppbyggingen av angrepsspillet til Sandviken.

I fjor tok de opp Marina Jensen fra rekruttlaget og hun fikk spille slutten av begge kampene i helga. Hun var et frisk pust på høyrekanten og viste flere av de kvalitetene jeg har sett hun ha tidligere.

De var nyopprykkede i fjor og beholdt plassen etter en bra avslutning på sesongen. Det er tidlig å si, men om Sandviken fortsetter i denne stilen kommer de ikke til å måtte kjempe med nebb og klør i år.

Sandviken-intervju kommere senere!

(Kommentaren fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Sandviken jubler for en av sine fem scoringer søndag. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Super helg
Det var mye fin fotball og fortsatt mye rusk her og der, men det er tidlig fortsatt og snaue to måneder til seriestart. Uansett var det mye moro å få med seg på Klepp Stadion i helga og jeg vil si at arrangementet var en suksess selv om det ble en litt amputert start med forsinkelsene og at været skiftet mellom regn, hagl og sol.

Vi har nettopp gått inn i februar nå, så det er tidlig å si, men Toppserien 2016 ser ut til å bli et utrolig spennende år og jeg har troen på at det vil bli en meget jevn sesong i alle deler av tabellen.

Jeg beklager om jeg har glemt noen spillere, som føler de burde vært nevnt her, men ikke lett å få med alle. Spesielt ikke når man ser mesteparten av kampene gjennom en kameralinse.

Resultater:

For bildegallerier trykk på de respektive kampene over!

Tabell miniturnering:

  1. Sandviken (6 poeng og 6-1 i målforskjell)
  2. Arna-Bjørnar (4 poeng og 5-3 i målforskjell)
  3. Urædd (1 poeng og 1-2 i målforskjell)
  4. Klepp (0 poeng og 3-9 i målforskjell)

En takk til flere

  • Takk til Klepp for arrangementet og gjestfriheten ved blant annet trener Jón Páll Pálmason.
  • Takk til Arna-Bjørnar for at jeg fikk sitte på tilbake til Sandes på lørdag og til stadion på søndag.
  • Takk til Sandviken for at jeg fikk sitte på tilbake til Stavanger på søndag ettermiddag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..