Med sine to scoringer var det kaptein Charlotta Hjort som ble den store helten da Tunet vant toppoppgjøret mot Sveiva.

LES OGSÅ: Christoffersen og Grei vil til topps: – Viktig å ta Sagene

– Det er alltid jevnt mot Sveiva. Det er jo slik toppmatchene skal være. De skal være jevne og morsomme å spille, sier Hjort til Kvinneidrett.no.

Og jevnt var det så absolutt.

Tunet gikk rett i strupen på Sveiva hjemme i Høyenhallen. En fullsatt hall fikk se at Emma Lunde gjøre 1-0 tre minutter ut i kampen. Sveiva kom seg utover perioden, men det blir med den ene scoringen i den første perioden.

I den andre perioden er det nok en gang Tunet som kan juble først. Kun ti sekunder er spilt av perioden da Emma Lunde setter sin andre og 2-0. Sveiva reiser seg derimot mesterlig og får en tidlig redusering ved Linda Adolphsson.

Men det stoppet ikke der, for det var Sveiva som var best i midtperioden. Tunet hang ikke sammen utover perioden og det utnyttet Sveiva. Luiza Bilinska utlignet til 2-2, før Diana Isjomina satt inn ledermålet for Sveiva like etter. Tunet pådro seg en tominutter på slutten av perioden, men klarte å holde unna flere baklengs og lagene gikk til pause på stillingen 2-3.

I starten av den tredje perioden får så Tunet utligningen ved Hjort. Dermed var det full kamp igjen i Høyenhallen. Begge lag hadde flust med gedigne sjanser, men to gode keepere gjorde jobben vanskelig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Kaptein Charlotta Hjort ble kåret til Tunets beste spiller. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Endelig vår tur
Men så smalt det. Ved nesten halvspilt sisteperiode var Hjort frempå igjen og sendte Tunet opp i en 4-3-ledelse. Sveiva ga seg dog ikke, men til tross for flere gode sjanser ville det seg ikke. Mot slutten gjorde Sveiva et siste forsøk ved å ta ut keeper og spille seks mot fem, men Tunet klarte å ri av stormen og tok med det en viktig seier mot tabellnaboen.

– Nå var det endelig vår tur. Vi har tapt i de siste minuttene i både NM-finalen og i forrige kamp, sier matchvinner Hjort.

– Det var deilig. Den satt som den skulle. Det var fantastisk. En utrolig bra følelse, sier hun videre om følelsen av å sette inn seiersmålet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Tunet jubler for seier i toppoppgjøret. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Kan bli seriefinale
Med seieren har nå Tunet fem poengs ledelse på Sveiva i kampen om gullet. Lagene møtes dog en gang til i siste serierunde. Den går 12. mars i Rommenhallen. Om Tunet skulle snuble et sted på veien vil denne kampen dermed bli en skikkelig seriefinale.

Da må dog Tunet gjøre noe de ikke har gjort så langt i sesongen. De må tape mot et av de andre lagene i ligaen, mens Sveiva altså må vinne alle sine.

– Det er alltid godt å lede med noen poeng, men fighten stopper ikke der. Vi må vinne hver kamp. Det er det som er målet, avslutter Hjort til Kvinneidrett.no

Flere bilder fra kampen kommer senere i kveld!

LES OGSÅ: Christoffersen og Grei vil til topps: – Viktig å ta Sagene

Skjermbilde 2016-01-26 kl. 02.39.01
Skjermdump innebandy.no

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..