Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen fikk revansje over italienske Federica Bilardo og Tatiana Pieri da de stakk av med seier i Copa Banco i Venezuela.

De to jentene er i Sør-Amerika for å spille flere turneringer nå i januar.

Forrige uke ble det finaletap i double for de to Furusetjentene. De spilte seg til finalen i Copa del Café. Der ble det tap for italienske Federica Bilardo og Tatiana Pieri etter 5-7 og 1-6 i sett.

I single i Costa Rica kom Helgø seg til semifinale. Der ble det tap for 1. seedede Amanda Anisimova fra USA etter en tresetter. Anisimova vant også finalen. Olsen røk i 1. runde her.

Ny duell mot Italia
Denne uka var de klare for sin andre finale for året. I Copa Banco i Venezuela hadde de imponert stort og slått ut blant annet 1. seedede Emiliana Arango (Colombia) og Olesya Pervushina (Russland) etter tie-break i kvartfinalen. I semifinalen ble det en grei seier etter 6-3 i begge settene, mens i finalen møtte de italienske Bilardo og Pieri nok en gang.

Denne gang skulle de lykkes bedre og etter 4-6-tap i det første settet kom de norske jentene sterkt tilbake. De vant det andre settet med 6-3 og det hele ble avgjort i tie-break. Der var de norske jentene sterkest med 10-8-seier.

Dermed fikk de revansj for forrige helgs finaletap.

– Det var godt å få revange i dag. Vi møtte de vi tapte mot i forrige finale, og klarte å vinne denne gangen, skriver jentene på sin Facebook-side.

– Spilleplanen vår var å være aktive fremme/søke oss frem på nett, variere i krossen og å ha mye energi gjennom hele matchen. Dette syntes jeg vi klarte nokså bra.

– Malene hadde jo tapt en tøff tresetter samme dag, og jeg syntes hun klarte å glemme matchen hennes å kjøre på med masse energi, noe som gjorde at energinivået var på topp. Deilig å avslutte uken på denne måten, ser frem til neste uke i Colombia.

Semifinale i single
I single tok Helgø seg nemlig til semifinale, men måtte der gi tapt for Dominique Schaefer fra Peru etter tre sett (2-6, 6-1, 5-7). Olsen røk ut i tredje runde etter tap mot 1. seedede Pervushina. I finalen møtes den russiske og peruanske jenta.

– Jeg fikk en god start på en kamp som ikke endte så bra. I førstesett spilte jeg raskt og styrte de fleste av poengene. Motstanderen likte ikke å ha lite tid, så jeg fikk henne til å stresse frem en del upressede feil. Videre i kampen lot jeg henne få spille for mye av hennes spill med mye slice og dropshot. Jeg var fullt klar over hva jeg skulle gjøre, men fikk det ikke helt til i dag. Jeg ga mitt beste, men med et spill som ikke var på topp, så gikk det dessverre ikke min vei i dag, sier Helgø om semifinalen i single.

Nå venter som de sier ny turnering. Denne gang i Colombia.

LES OGSÅ: Helgø klatrer på rankingen – Sør-Amerika neste
LES OGSÅ: Historiske Malene: – Vil bli best

PS! Begge de to turneringene de har spilt så langt har vært Grade 1. Høyeste rangerte turneringer. I Colombia skal de spille Copa Barranquilla, før de drar til Ecuador for å spille Mindial Juvenil de Tennis. Begge disse er også Grade 1.

12507299_1563472557297291_2607296686122010843_n
TIL TOPPS: De to jentene var godt fornøyd etter seieren i Venezuela. Foto: Team Furuset Astrid Olsen og Malene Helgø på Facebook

 

 

2 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..