Kaja Marita Kristensen (20) er en av flere unge og lovende Oppsal-spillere. Etter litt trøbbel forrige sesong har hun virkelig tatt steg denne sesongen.

Onsdag var det håndballfest i Oppsal Arena da Oppsal tok i mot et av verdens beste lag i Larvik.

Det ble en forrykende førsteomgang hvor Oppsal holdt Larvik til 11-11.

– Jeg synes vi gjør det veldig bra og jeg tror vi overrasker de litt. Vi er flinke til å løpe hjem, noe vi har snakket om. Malin (Aune red.anm) blant annet er veldig kjapp hjem. Vi står fantastisk bakover til tider og det er veldig mye bra samarbeid, sier Kristensen til Kvinneidrett.no.

– Ellers er vi tro mot spillet vårt. Vi spiller systemene våre ut. Vi holder ballen i gang og lar den gjøre jobben, sånn at vi kommer til gode sjanser, og det er viktig mot Larvik. Vi holder de faktisk på 11 mål og det er ikke så mange som gjør det i en omgang, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Larvik for sterke da Oppsal imponerte
SE OGSÅ: Bilder fra kampen mot Larvik

Publikumsfest
Når Larvik er på besøk er det alltid fullt av folk i hallen. En ekstra tribune settes opp og onsdag var det 1714 tilskuere tilstede i Oppsal Arena. Noen færre enn under fjorårets kamp, men fortsatt langt over det som er vanlig. Med så mange på tribunen blir det veldig liv i hallen.

– Det er fantastisk moro. Jeg synes det er helt supert at så mange kommer. Så mye trykk, det kan vi bli vant med.

– Vi er veldig gode på hjemmebane og trives i hallen vår. Jeg håper på å se flere fremover og at vi fortsetter å gi publikum mye glede på banen og at vi kan vise hva vi står for. Da tror jeg også det kommer mer håndballinteresse.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen mot Larvik

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Kristensen i aksjon under onsdagens kamp mot Larvik. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

– Viser ikke respekt
I andreomgang falt det derimot mer sammen. Larvik gjorde noen justeringer og ble til slutt for sterke for det unge Oppsal-laget. 23-34-tap ble det til slutt for jentene i blått.

– De løfter mye mer og da kommer vi ikke til de sjansene som vi fikk i førsteomgang. I førsteomgang skyter Nina og Pernille veldig bra, men når Larvik kommer litt lenger frem, stokker de opp spillet vårt litt.

– Men alt i alt er vi tøffe på mål og synes vi tar sjansen. vi viser ikke respekten som vi egentlig har, fortsetter hun.

Det var den andre gode kampen på rad i 2016. Søndag slo de nemlig den tapende cupfinalisten, Glassverket med 30-24 på bortebane.

– Jeg tror vi tok de litt på senga. Det var kjempegøy det også. Det er en kjempestart på året. Vi har trent godt i jula og det viser seg nå.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

kaja--2
Kristensen under oppvarming fra en tidligere kamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Sjetteplass
Etter halvspilt serie ligger nå Oppsal på en sjetteplass. Ett poeng bak Vipers på femte og tre poeng bak Glassverket på tredjeplass. Bak seg har de to poeng ned til Halden på syvendeplass.

Med det har det vært en fin sesong så langt og Kristensen tror det blir viktig å fortsette med å ta en kamp av gangen, samt ha riktig taktikk til de forskjellige motstanderne.

– Børge er flink til å legge taktikk i forhold til motstanderen vi møter og vi er flinke til å ta beskjedene vi får. Det blir viktig å jobbe rettet inn mot hver kamp slik at vi har en god taktikk og gjennomføre den.

– Veldig godt samhold
I fjor var Oppsal en medaljekandidat og kjempet inn med det siste, men da var det også et par nøkkelspillere i laget. I år er det en mindre gruppe med jevngode spillere, noe som også virker til å ha ført til at det er en bedre stemning i laget både på og utenfor banen.

– Vi er en liten gruppe, men vi har veldig godt samhold. Vi er veldig få, men vi er veldig gode venninner. Vi møtes hver dag og trener sammen, da er det viktig at vi trives godt med hverandre ellers også. Vi er en veldig fin venninnegjeng, så det gjør at alle øktene blir mye lettere.

Det virker som om det er et lag fremfor at det er enkeltspillere som dominerer?

– Ja, absolutt. Vi spiller hverandre gode og vil at hverandre skal være gode.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Lagbilde av Oppsal håndball. Kristensen står helt til venstre i bakerste rad. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Har vokst mye
Kristensen kom til Oppsal fra Pors foran 2014/15-sesongen, men hun mistet deler av sin første sesong i klubben på grunn av sykdom og skader. Denne sesongen har den unge og lovende bakspilleren fått mer tillit og hun har til tider virkelig blomstret.

– Jeg synes den sesongen her har vært veldig gøy. Jeg har spilt en del og jeg synes jeg har vokst mye sammen med laget.

– Vi er blitt et godt lag og jeg har veldig mye gode spillere rundt meg. Det er mye lettere for meg å få plass når jeg har en Tina (Magnus red.anm) rundt meg som lager mye plass. Jeg jobber med å utvikle meg hver dag på trening, så det er veldig gøy. Jeg trives i Oppsal, avslutter den hyggelige 20-åringen til Kvinneidrett.no.

SAMSUNG CSC

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..