Oppsal holdt Larvik til 11-11 ved pause, men etter hvilen dro gjestene i fra. Det yå

le likevel et skår i gleden for Larvik at også andrekeeperen måtte ut med skade.

Onsdag var det duket for håndballfest i Oppsal Arena. 1 714 tilskuere hadde tatt turen inn i hallen på en iskaldt januarkveld.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen

Larvik startet kampen i et høyt tempo og dro raskt i fra på måltavla. Noe som førte tila t Oppsal tidlig måtte ta en timeout. Det gjorde de lurt i, for etter timeouten var det Oppsal som skulle stå for underholdningen.

De tok gradvis innpå gjestene, som også fikk en ny nedtur da keeper Alma Hasanic måtte ut med skade snaut ti minutter før pause.

Oppsal fortsatte å kjøre på med sitt spill og det var kun marginer som gjorde at vertene ikke ledet til pause. 11-11 var status etter de første 30 minuttene.

Tømmerbakke stengte buret i første
En av banens giganter i førsteomgang var utvilsomt Oppsals sisteskanse, Marie Sundfør Tømmerbakke. Hun sto som en levende vegg og hindret Larvik gang på gang.

– Det var litt trått i starten, men det var utrolig gøy å komme igang å få tatt noen redninger, sier Tømmerbakke til Kvinneidrett.no

– Jeg følte vi spilte bra fremover også. Vi fikk ikke så mange kontringer og ankomster i mot og da ble det litt lettere også. Så veldig fornøyd med førsteomgangen, så det er det jeg skal ta med meg videre, fortsetter hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Tømmerbakke sto som en vegg i førsteomgang. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

Larvik dro i fra
Etter pause var Larvik mye mer aggressive i forsvarsspillet sitt og det førte til at Oppsal måtte skyte mye bakfra.

– De blir mer aggressive i forsvar siden de mister keeperen. Det blir mye kontringer og gjennombrudd, og jeg tar jo ingenting. Så det var en dårlig andreomgang, sier Tømmerbakke.

For i den andre omgangen styrte Larvik det meste. Til slutt ble det en komfortabel 34-23-seier for gjestene.

– Førsteomgang er dårlig, også blir vi kanskje litt stressa over det som skjer med Alma, sier Larviks Nora Mørk til Kvinneidrett.no.

– Men vi vinner med elleve på en dårlig dag, så det må vi si oss fornøyd med. Vi trenger alle de poengene vi kan få, og da er det ikke så nøye hvordan det ser ut innimellom, bare vi vinner, fortsetter Mørk.

Til tross for hennes elleve mål og det faktum at hun rundet 500 scoringer i sin 200. kamp, var hun likevel ikke var helt fornøyd med egen innsats.

– Jeg er ikke helt fornøyd. Førsteomgangen er altfor dårlig fra min side. Jeg kommer meg litt i andreomgang, men det er litt rusk, så jeg er ikke helt fornøyd med det.

Men det kommer seg vel kanskje utover?

– Det gjør det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Nora Mørk ble kampens toppscorer med sine elleve mål. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Må jage Tertnes
Larvik er faktisk i en posisjon som er litt uvant. De har som regel ledet serien, men i år ble de trukket tre poeng for økonomiske problemer før sesongstart. I tillegg ble det uavgjort i andre serierunde borte mot Byåsen (25-25). Dermed er det nå Tertnes som leder serien og Larvik ligger poenget bak.

– Det er egentlig motiverende. Det gjør det ekstra gøy å spille egentlig. Jeg er motivert til hver kamp egentlig, men for oss er vi avhengig av å være skjerpet til hver gang og vi må ta med oss de poengene vi kan. Også passet det oss veldig bra at Oppsal slo Glassverket sist kamp, så skal vi nok ta Tertnes til slutt også.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Nora Mørk var populær blant tilskuerne som hadde møtt opp og ble igjen for å skrive en del autografer. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Ullitz inn i mål
Hasanic ble sendt rett til legevakta i førsteomgang og inn i målet kom juniorkeeper, Cecilie Wick Ullitz.

– Hadde vi ikke hatt henne, så hadde vi ikke hatt noe å stille opp med. Vi er veldig takknemlig for at Cecilie er her akkurat nå. Det er et lite skår i gleden at det går utover Alma, men vi får håpe det ikke er noe alvorlig. Det så ganske krise ut egentlig, sier Mørk.

Samtidig er førstekeeper Sandra Toft ute med skade fra før. Dermed ser det tynt ut på keeperplassen foran lørdagens Champions League-kamp mot tyske Thüringer. Det kan føre til at Ullitz blir Larviks sisteskanse lørdag.

– Det ser litt skummelt ut med tanke på lørdag, sier Mørk.

– Det er synd, men vi får bare se og ta det som det kommer og håpe på det beste, sier Ullitz til Kvinneidrett.no om situasjonen.

– Det kan fort skje at hun står. Hun er den eneste keeperen vi har meldt på til Champions League, dersom ikke Alma er spilleklar lørdag. Det er selvsagt ikke helt gunstig, men Cecilie kan i alle fall spille uten press i en slik storkamp, sier trener Tor Odvar Moen til Østlandsposten.

Senere på kvelden kom følgende beskjed fra Larviks hjemmeside:

«Det var ikke brudd i høyre lillefinger for Alma Hasanic, men fingeren sprakk da den gikk ut av ledd. Fingeren ble sydd like etter kampen og selv er hun optimistisk med tanke på Champions League-kampen mot Thüringer lørdag, ettersom det var grei bevegelighet i fingeren da hun dro hjem etter kampen. For sikkerhets skyld følges fingeren opp med røntgen torsdag».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Hasanic måtte ut med skade. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Sin andre kamp
Ullitz debuterte for Larvik så sent som søndag. Da sto hun de siste åtte minuttene mot Halden. Onsdag fikk hun cirka 40 minutter og fikk en fin opplevelse.

– Det var veldig uventet. Jeg hadde ikke sett for meg at Alma skulle bli skadet.

– Jeg hadde en veldig bra debut på søndag, så jeg ville ta det derfra. Det gikk litt dårlig i starten, men jeg får mye bedre hjelp fra forsvaret utover og det gjør det mye enklere å stå bak der, så jeg synes det var en veldig, veldig bra kamp fra oss i andreomgang, sier Ullitz til Kvinneidrett.no

Jenta fra Tønsberg går til daglig på Wang Toppidrett i hjembyen, men hospiterer altså med Larvik samtidig.

– Det er veldig spennende og det gir meg mye motivasjon. Jeg kommer jo fra Tønsberg, så jeg kjører ganske langt for å komme på trening hver dag og jeg har jo aldri kunnet fått de mulighetene om jeg hadde spilt på et annet lag. Så det er veldig stas når jeg rekrutterer, at jeg også kan være med opp her og utvikle meg til å bli en bedre håndballspiller, sier den unge keeperen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Ullitz sto en god kamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Larvik til 1000
Med seieren tok Larvik sitt 1000. poeng i eliteserien. Dermed ble de det andre laget i Norge til å passere 1000 poeng. Byåsen passerte samme summen i fjorårets sesong. Byåsen har per dags dato 1029 poeng på maratonntabellen. Larvik nådde med det 1000 poeng i sin 586. kamp i eliteserien.

Det var også den tiende seieren til Larvik i Grundigligaen denne sesongen og laget ligger nå med 18 poeng. Det er ett poeng mindre enn Tertnes. Dermed er det duket for en spennende andre halvdel av sesongen som nå er halvspilt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Amanda Kurtovic spilte for Oppsal forrige sesong. Onsdag var hun tilbake i Oppsal Arena og scoret seks mål for Larvik. Foto: Andreas Kristoffer Berge

God start på 2016
Til tross for onsdagens tap har det vært en god start på 2016 for Oppsals del. Søndag slo de nemlig tapende cupfinalist Glassverket med 30-24.

– Vi hadde veldig trua på at vi kunne slå Glassverket, så det har vært en veldig bra start på året ja. Vi spiller bra som et lag og alle er med å bidrar, sier Tømmerbakke.

Neste kamp for laget fra Oslo øst er borte mot tabellnabo Halden.

– Vi må vinne de kampene vi skal vinne, også må vi prøve å ta noen seire fra de lagene som er over oss, så får vi se til slutt hvordan det går. Det hadde vært gøy å gjøre det så bra som vi gjorde det før jul også, avslutter Tømmerbakke til Kvinneidrett.no.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen

Vi kommer også tilbake med intervju av Oppsals Kaja Kristensen fredag.

Øvrige resultater i Grundigligaen onsdag:
Skrim Kongsberg – Glassverket: 23-26
Byåsen – Sola: 34-26
Halden – Vipers Kristiansand: 26-32
Tertnes – Rælingen: 27-17

Tabellen:

Skjermbilde 2016-01-07 kl. 22.17.56

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..