Ingvild Flugstad Østberg (25) knuste Therese Johaug mot slutten av søndagens 5 kilometer i Tour de Ski. Det var Østbergs første verdenscupseier på et distanserenn.

– Jeg skjønner det nesten ikke ennå. Det er en stor seier for meg på mange måter, sier Østberg til NRK like etter løpet.

Det har faktisk aldri skjedd før. Ingvild Flugstad Østberg kunne endelig juble for sin første verdenscupseier i et distanserenn og sin andre etappeseier i Tour de Ski.

Hennes første etappeseier i touren kom i nettopp Lenzerheide i 2013/14-sesongen da hun vant sprinten på nyttårsaften.

Totalt hadde Østberg tre seire i verdenscupen, men alle hadde kommet i sprint. Søndag kom altså den første verdenscupseiren i et distanserenn. Det på 5 kilometeren i Lenzerheide.

Samtidig var det sesongens første verdenscupseier for Østberg. Sist verdenscuptriumf var 17. januar 2015 på sprinten i Otepää.

Rykket mot slutten
Hun startet fire sekunder bak Johaug under søndagens renn. Østberg lot Johaug kjøre sitt løp oppover bakkene, mens hun tok innpå på flatene. Selv om de fleste mente hun burde ta inn de fire sekundene fort, stresset hun aldri.

– Jeg har blitt så innmari voksen nå, så jeg prøver å følge min egen plan.

Når Østberg fikk kontakt med Johaug før den siste bakken la hun seg bak ryggen hennes og først på toppen av den siste bakken kom den overraskende vendingen. Østberg rykket til og hun fikk flere meter på Johaug. I mål var hun hele 9,3 sekunder foran sin norske lagvenninne.

– Jeg så at Therese for en gangs skyld kanskje hadde en tendens til å bli litt stiv. Det er ikke så ofte, så da så jeg muligheten til å gå ifra. Jeg følte meg pinnestiv selv, men det ser jo ganske greit ut da. Jeg er fornøyd jeg.

Heidi Weng tok for øvrig tredjeplassen 2,03,6 bak Østberg, mens svenske Charlotte Kalla tok fjerdeplassen 2,30,8 bak.

Leder touren
Dermed tok altså Østberg også over ledertrøya i touren etter tre etapper. Hun har nå et forsprang på 14,3 sekunder på Johaug (inkludert bonussekundene hun fikk for førsteplassen).

– Det er sykt. Jeg hadde ikke trudd jeg skulle fighte om topp fem engang, så jeg må kanskje justere det målet nå. Jeg tror ikke jeg har vært i bedre slag enn jeg er i nå. Da er det kjempegøy å gå skirenn. Det er mye nerver, oppsyking, mye styr og slit, men når det går så bra er det verdt det.

Mandag er det hviledag, mens tirsdag skal jentene ut i klassisk sprint i Oberhof. En distanse som er i favør Østberg.

– Sprint er en fin dag for meg, men etter det kommer det noen tøffe renn. Det er nok fortsatt ganske klart hvem som tar det til slutt, men det er morsomt at jeg kan være med på å lage litt spenning for de som ser på, avslutter Østberg til NRK.

Østberg leder også kampen om sprinttrøya. I den kampen ligger hun 30 poeng foran Johaug.

Norge leder for øvrig også lagkonkurransen i Tour de Ski. Det med 14.48,0 foran Finland. Russland ligger på tredjeplass i lagkonkurransen.

Stillingen sammenlagt:

  1. Ingvild Flugstad Østberg
  2. Therese Johaug (+14,3)
  3. Heidi Weng (+2.13,6)
  4. Charlotte Kalla (+2.45,8)
  5. Anne Kyllonen (+2.52,2)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..