Malene Helgø (16) endte som nummer fem i singel og to i double under Collector Norwegian Open i Oslo for noen uker siden. Nå jakter hun sponsorer og er i en treningsperiode før Sør-Amerika venter.

– Vi var slitne begge to. Vi har spilt bedre i de forrige matchene, så det var ikke noen topp match, sier Helgø til Kvinneidrett.no etter at hun og Astrid Wanja Brune Olsen hadde tapt finalen i double.

De tapte finalen med to strake sett (2-6, 6-3) mot tyske Kim-Alice Grajdek og russiske Ekaterina Yashina.

LES OGSÅ:
Helgø-søstrene ble Norgesmestre
Historiske Malene: – Vil bli best

Rohde-Moe: – Kjempepositivt og vi trenger flere

(Artikkelen fortsetter under bildet)

12194553_857266281038200_4929747441700604688_o
ANDREPLASS: Malene Helgø (til venstre) og hennes partner, Astrid Wanja Brune Olsen, måtte se seg slått i double-finalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Tapte mot mesteren
Tidligere samme dagen tapte Helgø også i kvartfinalen i singel. Der tapte hun 1-2 i sett (6-4, 2-6, 1-6) mot norske Emma Flood.

– Jeg kan ikke si at jeg er misfornøyd med uka, men det var en dårlig avslutning både i singel og double egentlig. Jeg var ikke veldig fornøyd med de kampene.

Flood gikk for øvrig hele veien for andre året på rad og vant finalen 2-0 (6-2, 6-4) over en annen norsk spiller i Melanie Stokke. Det var også andre året på rad at Helgø tapte mot nettopp Flood i kvartfinalen. I fjor ble det 0-2-tap, så hun nærmer seg.

– Ja, det var litt bedre enn i fjor, men det var fortsatt ikke bra. Neste år, da skal jeg ta henne. Jeg kommer et skritt nærmere hvert år.

Ta to sett og vinne neste år da?

– Ja, jeg får prøve på det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

10572078_856039487827546_1212438076509069136_o
I AKSJON: Malene Helgø i aksjon på Oslo Tennis Arena. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Seier i Stavanger
Et par uker senere spilte Helgø Artic Securities Tennis Week i Stavanger. Der gikk 16-åringen helt til topps etter 2-0 (6-2, 6-1) over Emilie Elde i finalen.

– Jeg visste jo på forhånd at Emilie er god, så jeg var forberedt på en tøff match. Selv er jeg ikke helt fornøyd med spillet mitt – jeg fikk ikke til arbeidsoppgavene mine og følte ikke at ting stemte helt. I dag fikk jeg ganske mye gratis av Emilie. Jeg servet bra, så også den reddet meg litt, sa hun til tennis.no etter seieren.

Leter etter sponsor
For norske tennisspillere som satser hardt blir det mye reising og dermed også en god del utgifter. Nå er Helgø på jakt etter sponsorer for å kunne hjelpe til med å finansiere satsingen.

– Det økonomiske må jo også være på plass, så nå leter vi etter sponsorer, så jeg håper det er noen som kan hjelpe til, sier det unge stortalentet.

For stortalent er det ingen tvil at hun er. I sommer vant hun nemlig NM-gull i både singel og double (med søsteren Maren Helgø). Med det ble hun tidenes yngste NM-vinner med sine 15 år (hun har senere fylt 16).

– Det gikk veldig som jeg ville at det skulle gå. Jeg var lite nervøs og det gjorde at jeg var veldig avslappet. Det var veldig deilig at det fløyt så lett, fortsetter hun, sa hun til Kvinneidrett.no den gang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
NORGESMESTER: Malene Helgø med kongepokalen etter norgesmesterskapet i sommer. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Solid klatring
I sommer var hun rangert som nummer 431 i juniorklassen på ITF-rankingen for junior (Det internasjonale rankingsystemet). Per 23. november har hun klatret til 261. plass. Med andre ord 170 plasser.

Med 186.25 poeng er hun nå 152.5 poeng bak australske Kimberly Birrell, polske Wiktoria Kulik og italienske Ludmilla Samsonova som alle har 338.75 poeng. På lista ligger Birrell på 100. plass og den siste plassen som gir innpass i Junior Grand Slam-turneringene.

– Jeg vil bli best på damesiden, sa Helgø til Kvinneidrett.no i sommer.

malene-1
STORT TALENT: Malene Helgø er et stort tennistalent. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Sør-Amerika på nyåret
Nå venter en treningsperiode før det blir en kort julefeiring her hjemme i Norge. Andre juledag (26. desember) setter hun seg nemlig på flyet.

– Nå er det mest treningsperiode før jeg drar til Sør-Amerika i desember. Turneringen begynner i januar, så vi skal være borte i cirka en måned, sier Helgø.

Der skal hun spille fire ITF Grande 1-turneringer.

– Først skal vi en uke til Miami for å bli vandt til varmen også videre først.  Etter det skal vi til Costa Rica, Venezuela, Colombia og Ecuador.

Og hun gleder seg til turen.

– Ja, det blir gøy. Det blir en ny erfaring. Det er nok litt annerledes å spille der, så det blir veldig gøy, avslutter Helgø til Kvinneidrett.no.

Disse turneringene skal hun spille i januar:
52nd Coffee Bowl (Copa Del Cafe)  – Costa Rica (4. til 9. januar)
Copa Gatorade 2016 – Venezuela (11. til 17. januar)
Copa Barranquilla – Colombia (18. til 24. januar)
Mundial Juvenil de Tenis – Ecuador (25. til 30. januar)

12183853_857262347705260_4153750574229709934_o

LES OGSÅ:
Helgø-søstrene ble Norgesmestre
Historiske Malene: – Vil bli best
Rohde-Moe: – Kjempepositivt og vi trenger flere

3 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..