Victoria Faye Kjølberg (21) og Ane Guro Hjortland (23) har gått inn for å samarbeide foran neste års sandvolleyballsesong.

– Dette er min nye partner, Ane Guro Hjortland. Jeg ser frem til å representere Norge med en så god spiller, annonserte Kjølberg på sin facebook-side søndag.

Kjølberg, som er forsvarsspiller, spilte forrige sesong sammen med Janne Kongshavn, men de bestemte seg for å avslutte samarbeidet etter sesongen. Kongshavn satser nå videre med Vilde Solvoll, mens Kjølberg nå har bestemt seg for å satse med Hjortland.

– Jeg er forsvarsspiller. Begge mine tidligere makkere har vært forsvarsspillere og det er ikke helt ideelt. Når jeg nå ante muligheten for å kunne spille med en veldig god blokkspiller, var det ikke et vanskelig valg. Ane Guro er 1,87 meter høy og har omtrent samme bakgrunn som meg. Hun har også erfaring fra mange internasjonale juniormesterskap og har også vært norgesmester som junior. Vi har begge god tid og vi kan starte på et langsiktig samarbeid, sier Kjølberg til Kvinneidrett.no.

Hjortland er som Kjølberg sier en 1,87 meter høy blokkspiller. I fjor spilte hun med Irmelin Torsvik Sannarnes, men nå er det Kjølberg det skal satses med.

– Jeg har alltid vært blokkspiller og jeg trives enkelt og greit best i den rollen. Derfor trenger jeg en forsvarsspiller, som Victoria. Det er viktig for meg at makkeren min har troen på meg. Jeg fikk mulighet til å spille med en forsvarsspiller, som har vist gode prestasjoner både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg vet jeg at Victoria er en treningsvillig person. Både Victoria og jeg har fått mye internasjonal erfaring de siste årene, både som junior- og senior-spillere. Begge har blant annet spilt World Tour i Stavanger og dit vil vi tilbake og vise oss frem som et lag, sier Hjortland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KJØLBERG: Her er Victoria Faye Kjølberg i aksjon under Stavanger Major 2015.
KJØLBERG: Her er Victoria Faye Kjølberg i aksjon under Stavanger Major 2015. (Foto: Andreas Kristoffer Berge).

Viktig med god kjemi
Og det er nettopp det å kunne få fokusere fullt og helt på hver sin posisjon på banen som er viktig for de to unge sandvolleyballspillerne. I tillegg tror begge to det er viktig med god kjemi både på og utenfor banen.

– Jeg har lengtet etter å fokusere fullt og helt på forsvar og bli en ren forsvarsspiller. Jeg har tidligere vekslet mellom forsvarsspill og blokking. Videre tror jeg på at jo bedre kjemi man har både på og utenfor banen, jo bedre spiller man. Vi skal kjempe sammen som et lag, oppmuntre hverandre og gjøre hverandre gode, sier Kjølberg.

– At Victoria nå blir en ren forsvarsspiller, gjør det enklere for henne å fokusere på den ene posisjonen. Vi har ulike erfaringer og dette kan vi bruke til gode for laget. Jeg tror at det hjelper å ha god kjemi både på og utenfor banen og at det vil gjøre veien til toppen mye lettere. Noe som gjør meg bedre, er at makkeren min viser med glede at hun har troen på meg og oss som et team. Jeg er selv en positiv person i kamp, og glemmer lett det negative, fortsetter Hjortland.

OL-kvaliken et stort mål
I fjorårets sesong røk egentlig Norge ut av OL-kvalifiseringen til OL i Rio. Likevel får Norge nå en ny mulighet nå. Finalen i kvalifiseringen er lagt til Stavanger og dermed får Norge to plasser som vertsland. Det er ingen tvil om at jentene ønsker å få en av de to plassene i den kvalifiseringen.

– Målet er helt klart at når landslagsledelsen neste år skal bestemme seg for hvilke spillere som får delta i kvalifiseringen, vil Ane Guro og jeg være blant de. Vi skal i alle fall jobbe hardt og gå all in. Vi jobber nå med å få på plass sponsorer og støtteapparat, sier Kjølberg.

– Å ha en god oppkjøring til sesongstart er et must. Mye kamptrening og turneringer tidlig på sesongen. Et av hovedmålene våre er helt klart å representere Norge i OL- kvalifiseringen i Stavanger i slutten av juni. OL-kvalifisering i Stavanger, var egentlig det første vi tok opp i våre samtaler, fortsetter Hjortland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HJORTLAND: Her er Ane Guro Hjortland i aksjon under Nevza Oslo 2015.
HJORTLAND: Her er Ane Guro Hjortland i aksjon under Nevza Oslo 2015. (Foto: Andreas Kristoffer Berge).

– Vil bli utfordringer
Det er likevel noen utfordringer med samarbeidet. Kjølberg er basert i Asker, mens Hjortland bor i Bergen for tiden.

– Det er helt klart at i vår første sesong vil vi få noen utfordringer og vi må planlegge godt, siden Ane Guro holder til i Bergen og jeg i Asker. Fra neste sesong flytter Ane Guro til Oslo og vintertreningen vil bli enklere. Ellers er vi godt i gang med å lage en grovplan for neste sesong, sier Kjølberg.

I tillegg er det mye som skal på plass i form av sponsorer, støtteapparat og annet.

– Det vil bli utfordringer, helt klart. Siden dette blir vår første sesong sammen, er det mye som skal ordnes og få i orden med tanke på sponsorer, støtteapparat , trening, og turneringer. Det er en liten kabal som skal gå opp for oss, siden jeg bor i Bergen og Victoria bor i Asker. Planen er at jeg skal reise til Oslo i helger for å trene med landslaget. Vi holder på med planlegging av sesongen, avslutter Hjortland til Kvinneidrett.no.

FAKTA:

First name Victoria Faye
Last name Kjølberg
Age (birth date) 21  (03/08/1994)
Nationality  NOR
Hometown Asker
Languages Norwegian, English
First name Ane Guro Tveit
Last name Hjortland
Age (birth date) 23  (19/06/1992)
Nationality  NOR
Hometown Hatlestrand
Languages Norwegian, English
Ane Guro 1
NYE PARTNERE: Victoria Faye Kjølberg (til venstre) og Ane Guro Hjortland er nye partnere foran neste sandvolleyballsesong. (Foto: Privat).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..