Vilde Mortensen Ingstad

Oppsals Vilde Mortensen Ingstad (20) er klar for mesterskapsdebut etter å ha blitt tatt ut i Norges VM-tropp.

– Det er stort. Det kom veldig brått på, for jeg hadde ikke sett det komme i det hele tatt Jeg ble litt satt ut og var litt i sjokktilstand, sier Ingstad når vi møter henne tirsdag kveld.

– Det er godt å se at all treningen lønner seg og at man får lønn for strevet. Det er jo det her alle vil, legger hun til.

– Vilde har arbeidet godt over tid, og har hun har tatt noen nye steg i høst. Jeg synes landslagsplassen er 100 prosent fortjent. Nå gleder vi oss alle i Oppsal til å følge damelandslaget og Vilde i desember, sier Oppsals hovedtrener Børge Brown til klubbens hjemmesider.

Mesterskapsdebutant
VM spilles i Danmark mellom 5. og 20. desember. Det blir Ingstads første mesterskap med det norske flagget på brystet. Totalt står Ingstad med 11 mål på 9 kamper for A-landslaget.

– Jeg er med for å lære, men samtidig er jeg ikke bare med for å lære. Jeg er ikke minst med for å bidra der jeg får sjansen. Om jeg ikke får spille så mye, skal jeg bidra på trening og utenfor banen også. Jeg får ta den rollen jeg får og gjøre det beste ut av det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

1-oppsal-stabaek-6526
I AKSJON: Vilde Mortensen Ingstad fanger en ball på linja i tirsdagens kamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Kontringssterk
På pressetreffet tirsdag formiddag begrunnet landslagssjef Thorir Hergeirsson noe av valget med at Ingstad har kontringsstyrke og er rask fremover.

– Vilde er i rivende utvikling og hun har noen egenskaper som hun kan bringe inn når hun får sjansen, sier Hergeirsson til TV2.

– Hun er kontringssterk. Hun er eksplosiv og rask. Det er viktig. Moderne linjespillere i dag skal være eksplosive, raske, sterke, og de skal kunne ta og gi mye juling. Det er et godt potensiale i Vilde, fortsetter Hergeirsson til TV2.

– Kantspilleren i meg våknet litt
Tirsdag kveld spilte Ingstad og Oppsal treningskamp mot Stabæk. Det endte med en solid 41-21-seier i en kamp Ingstad fikk vist litt av sine styrker i kontringsspillet.

– Ja, kantspilleren i meg våknet litt. Jeg var kant for fire år siden, så jeg har vokst opp i den rollen, sier Ingstad som de siste årene har blitt omskolert til å bli en lovende strekspiller.

– Det var litt manko på linjespillere, så jeg ble bare putta inn der. Også funka det.

– Fungerte veldig bra det!

– Ja, jeg klager ikke på det nå nei.

Foran kampen fikk for øvrig Ingstad overrekt blomster og en liten gave av Oppsals assistenttrener Roger Gabrielsen (Se hovedbildet).

SE OGSÅ: Bilder fra kampen mot Stabæk

(Artikkelen fortsetter under bildet)

1-oppsal-stabaek-6574
SCORET: Vilde Mortensen Ingstad scoret gang på gang mot Stabæk. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Malin er dritgod
En annen Oppsaljente er i bruttotroppen. Nemlig kantspiller Malin Aune (20).

Bruttotroppen består av 28 spillere. 16 av disse er tatt ut til mesterskapet, mens 12 andre står på sidelinja. Dette er spillere som kan bli byttet inn helt frem til teknisk møte foran første VM-kamp. Etter teknisk møte kan Hergeirsson erstatte to spillere om det skulle dukke opp noen skader.

– Malin er dritgod. Hun er sikker. Vi i Oppsal må bare bli flinkere til å fore henne med baller, for hun setter det hun skal og er god på det hun skal være god på, sier Ingstad om sin lagvenninne.

– Det hadde vært veldig hyggelig om hun også hadde blitt med, avslutter Ingstad til Kvinneidrett.no, samtidig som hun påpeker at hun ikke håper på noen skader av den grunn.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen mot Stabæk

(Se hele troppen og bruttotroppen under bildet)

1-malin-04696
AUNE: Oppsals Malin Aune under en kamp tidligere i år. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Hele troppen:
Kari Aalvik Grimsbø, Silje Margaretha Solberg, Mari Kristine Molid, Veronica Egebakken Kristiansen, Heidi Løke, Stine Skogrand, Vilde Mortensen Ingstad, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Linn Jørum Sulland, Pernille Wibe, Betina Rigelhuth, Amanda Kurtovic, Camilla Herrem, Sanna Charlotte Solberg, Marta Tomac

Bruttotroppen:
Katrine Lunde, Emily Stang Sando, Malin Aune, Emilie Hegh Arntzen, Ida Alstad, Kari Brattset, Kristin Nørstebø, Anniken Obaidli, Linn Gosse, Maja Jakobsen, Thea Mørk, Tonje Løseth

Norges kamper i Gruppe D (Frederikshavn):
Norge – Russland (5. desember kl. 20:30)
Puerto Rico – Norges (7. desember kl. 20:30)
Norge – Kasakhstan (8. desember kl. 20:30)
Romania-Norge (10. desember kl. 20:30)
Norge – Spania (11. desember kl. 20:30)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..