Caroline Rohde-Moe (23) har satset hardt på tennisen, men skulle gjerne sett flere internasjonale turneringer hjemme i Norge.

Det var etter at Rohde-Moe vant mix-tennis sammen med August Simonsen under tennis-NM i Oslo i august at Kvinneidrett.no tok en prat med den .

– Det er alltid gøy å vinne. Spesielt når det er så mange som ser på. Jeg er ikke vant med at det er så mange her egentlig. Det er jo bare i NM-ukene det er mange som kommer, så det er ekstra gøy å spille bra da så klart, sier Caroline Rohde-Moe til Kvinneidrett.no.

Hun var ranket som nummer én i NM i august. I single-finalen ble det dog tap i finalen for rekordjenta Malene Helgø. Likevel har Rohde-Moe flere NM-titler fra tidligere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

11233793_822977504467078_2409123060139011734_o
NM-GULL: Caroline Rohde-Moe (nummer to fra høyre) kunne juble for NM-gull i Mixed-klassen. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

Veldig lite i Norge
Rohde-Moe har satset hardt på tennisen og i øyeblikket er hun rangert som nummer 740 i verden ifølge ITF sine nettsider.

– Jeg har satset i alle år egentlig. Jeg har alltid tatt det veldig seriøst og spiller alltid for å bli bedre. Jeg har spilt mye internasjonalt også og ligger rundt 720 i verden, så det er jo langt opp, men jeg har jo alltid satset.

Hun er en av de beste i Norge, men likevel er det over 700 foran henne på verdensbasis. Det viser hvor lite tennis er i Norge i forhold til resten av verden. Tennis er faktisk en av de største idrettene i verden.

– Så da ser man hvor mange som satser i andre land. Det er jo en veldig liten idrett i Norge, men man ser hvor mange det er på verdensbasis.

11882377_822977681133727_1343728764373644690_oMange faller av på veien
Noe av problemet i Norge har blitt at de fleste velger å kutte ut tennisen etter videregående. Norge har mange gode juniorspillere, men det er spesielt flere gode seniorspillere som mangler i Norge.

– At det er så få gode i Norge ser man her. Det er jo veldig få på min alder her. Det er nesten bare meg som er over 20 her.

– Det er så klart mange gode juniorer, men vi skulle hatt litt flere oppe i toppen, så vi virkelig kunne fått frem et lag som kunne trent sammen, men det er dessverre veldig vanskelig å få til. Det har vi jo sett i over alle år.

For det er mange som faller av etter hvert. Rohde-Moe selv satset for fullt også etter videregående. Hun reiste til USA hvor hun studerte samtidig som hun spilte tennis på et høyt nivå.

– Ja, spesielt når man er ferdig med videregående og sånt, må man ta et valg om man skal satse videre eller ikke, og da valgte jeg å dra til USA. Der har de College-tennis og det er et veldig opplegg med scholarship og et veldig bra nivå. Man får masse kamper og det er mange jenter med veldig høy verdensranking som spiller der.

Det var et valg hun ikke angrer på.

– Da får man en kjempematching der borte, så jeg er veldig fornøyd med det valget.

– Men jeg merker det at når jeg kommer hjem igjen, så er det tøft å finne sparring. Det er jo mange andre som også studerer i USA, så da er det ikke så mange igjen, legger hun til.

– Avhengig av sponsorer
Rohde-Moe reiser mye rundt i verden for å spille internasjonale turneringer.

– Ja, det har blitt veldig mye reising. Det siste året har jeg ikke hatt studier, så da har jeg bare hatt treninger når jeg har vært hjemme, ellers har jeg reist. Det blir mange uker borte, men jeg liker å reise. Man møter mange nye mennesker og lærer veldig mye, så det er nyttig erfaring.

Med såpass mye reising blir det også mye reising, men sponsorer er ikke lett å tak i. Spesielt ikke i Norge.

– Det koster mye så klart og det er vanskelig å finne sponsorer, for man er avhengig av sponsorer. Så det er vanskelig å få det til å gå rundt, men det er veldig gøy så lenge det holder da.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

11895258_823897397708422_6440666901927183984_o

Trenger flere internasjonale turneringer
En fordel flere andre land har er at de har internasjonale turneringer med god matching. Det har vært en mangelvare å få til noe sånt også i Norge, men nå finnes det også en 10.000 dolars-turnering i Oslo.

– Mange land har mange internasjonale turneringer på hjemmebane, så da har de noen uker i året de kan spille internasjonale kamper, men sove hjemme. Vi har ikke hatt det før, men nå det siste året har Anders Borg  fått i gang noen 10.000 dollars-turneringer inne på Oslo Tennisarena og det er jo kjempebra, for da koster det ikke noe for oss å være her og spille de.

Selv om det er positivt at Norge har fått en slik turnering, så hadde Rohde-Moe gjerne sett at det hadde kommet flere.

– Så det er kjempepositivt for norsk tennis og vi trenger flere sånne turneringer, sier Rohde-Moe og viser til blant annet Sverige.

– Du kan tenke deg land som Sverige og sånt, hvor de har flere 10.000 og 25.000 dollars turneringer hvert år, og da har de fire «wild card» til hver turnering i tillegg. Da slipper man også å komme seg igjennom en kvalifisering, men man kommer rett inn og får bra matching med en gang, så det har utrolig mye å si.

– Jeg tror det er viktig å prøve å få til flere av de typer turneringer også på hjemmebane fremover, men det er jo vanskelig, legger hun til avslutningsvis.

Den 2. til 8. november i år arrangeres det en internasjonal 10.000 dollars-turnering på Oslo Tennis Arena. Kvinneidrett.no vil etter all sannsynlighet være på plass noen av dagene.

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..