OSLO: Janne Kongshavn og Victoria Faye Kjølberg gikk seirende ut av NEVZA-turneringen i Oslo forrige uke. Til helgen venter OL-kvalifisering i Israel.

SE OGSÅ: BILDELENKER FRA NEVZA-TURNERINGEN

Foran NEVZA-turneringen ble det dog kun én trening sammen. De to hadde nemlig spilt et par uker med andre partnere. Først og fremst på grunn av at Victoria skulle delta i U22-EM. Et mesterskap Kongshavn er noen år for gammel for.

– De siste ukene har Janne og jeg hverken trent eller spilt sammen. Det fordi jeg skulle spille U22-EM i Portugal med Benedicte Maaseide. Janne slo seg sammen med Benedictes faste makker, Hanne Haugen Aas, for å delta i NM, som gikk samtidig med U22-EM, forteller Victoria overfor kvinneidrett.no.

– Janne og jeg reiste derfor til Stavanger og trente sammen med våre midlertidige makkere. Vi deltok også i Norgestouren i Skien der Janne og jeg spilte mot hverandre i finalen.

I finalen i Skien ble det en tett og jevn kamp, men Janne og Hanne (også kalt seniorene) vant til slutt 2-1 i sett etter 17-15 i siste sett over juniorene (Benedicte og Victoria).

– Ja, vi gikk på et knapt, men surt tap, sier Victoria.

Etter Norgestouren i Skien tok Victoria og Benedicte turen til Portugal for det nevnte U22-EM-et. Det ble en skuffende turnering de to lovende jentene (tre strake tap og ut i gruppespillet).

Samtidig ble det for øvrig NM-gull på Janne og Hanne under NM i Oslo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
I AKSJON: Victoria Faye Kjølberg plukker en ball under forrige ukes NEVZA-turnering. I bakgrunnen er makker Janne Kongshavn. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Måtte bytte side
Det at Victoria og Benedicte spilte sammen en periode gjorde også at en av de måtte bytte side på banen. Begge to er høyrespillere, så dermed byttet Victoria til venstresiden.

– Jeg har spilt på venstre side de siste ukene, siden Benedicte også er høyrespiller, så en av oss måtte bytte, sier Victoria som også synes det var godt å komme seg tilbake på den vante høyresiden under forrige ukes NEVZA-turnering.

– Det var godt å komme tilbake på høyresiden da Janne og jeg rakk å ha en trening sammen før vi skulle spille NEVZA, sier Victoria.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
HØYRE: Her er Victoria Faye Kjølberg (nærmest) tilbake på høyresiden. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Trøkket var tilbake
Janne tror det kan ha vært positivt med at de to fikk en liten pause fra hverandre før de møttes igjen.

– Det var nok litt greit å være litt fra hverandre. Vi blir naturlig nok litt lei av hverandre når vi jobber så tett som vi gjør. Jeg tror det er vanskelig for andre å sette seg inn i livsstilen vår, sier Janne.

– Vi fikk kost oss litt på hvert hold og da vi møttes igjen nå og spilte NEVZA var trøkket i laget vårt tilbake, legger hun til.

SE OGSÅ: Bildelenker fra NEVZA-turneringen

SAMSUNG CSC
SEIER: Janne Kongshavn (til venstre) og Victoria Faye Kjølberg jubler for seier i Nevza-turneringen i Oslo: Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Spilte bra og stabilt
NEVZA er for øvrig en nordeuropeisk turnering hvor lag fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og England deltar. Under turneringen i Norge ble det som sagt seier til Janne og Victoria. Andreplassen tok Janne Pedersen og Cindy Treland, mens tredjeplassen gikk til Ingrid Lunde og Ane Guro Tveit Hjortland.

– Det var veldig deilig å spille med Janne igjen og ikke minst å gå helt til topps i turneringen. Spillet sitter like godt, om ikke bedre nå enn før, sier Victoria.

På veien til Nevza-seieren ble danske Nørager/Rasmussen, norske Maaseide/Aas, danske Olsen/Bang, svenske Nilsson/Yoken og norske Pedersen/Treland slått komfortabelt. Alle kampene endte med  2-0 i sett til Janne og Victoria.

– Vi spilte et bra og stabilt spill gjennom hele turneringen og hadde ikke noen spesielt dårlige perioder. Dette resulterte i at vi ikke tapte noen sett, og det er vi veldig fornøyde med det, sier Victoria.

Og makker Janne er helt enig.

– NEVZA var en skikkelig bra turnering for oss. Vi fikk en fin flyt i spillet vårt og det resulterte i bra resultat. Det er skikkelig positivt at vi klarte å gå gjennom turneringen med kun gode kamper.

Det var for øvrig jentenes andre NEVZA-seier i år. De vant også i Danmark i mai, mens de tok tredjeplass i Finland i juli. Det gir poeng i verdensrankingen.

– Vi er avhengige av disse poengene til verdensrankingen. Dette gjør at vi får en god posisjon inn i de siste turneringene nå på høsten, sier Janne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
PALLEN: Tre norske lag på pallen under Nevza Oslo 2015. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Skal gi alt
Nå venter OL-kvalifisering i Israel førstkommende helg. Der skal Janne og Victoria delta som det ene av de to norske lagene. Det andre laget er Janne Pedersen og Cindy Treland.

I kvalifiseringen venter det tøff motstand mot Slovakia og Polen, samt Israel.

– Det blir veldig tøft da vi er i pulje med sterke nasjoner som Slovakia og Polen. Første- og andreplass i turneringen gir avansement til siste OL-kvalifiseringsrunde i juni neste år. Selv om dette blir tøft, skal vi gi alt og kjempe for videre avansement, sier Victoria.

– Ja, OL-kvaliken blir tøff. Vi har havnet i en sterk pulje med bronsevinnerne fra forrige Grand Slam, samt sølvvinnerne fra forrige års Grand Slam i Stavanger. Vi må ta en skikkelig skalp for å gå videre til neste runde. Men vi skal trøkke til alt vi har, sier Janne avslutningsvis.

Vi ønsker jentene og Norge lykke til i helgens OL-kvalik.

SE OGSÅ: Bildelenker fra NEVZA-turneringen

Janne og Victoria sine resultater i NEVZA Oslo 2015:
Nørager/Rasmussen: 2-0 (21-9, 21-8)
Maaseide/Aas: 2-0 (21-18, 21-13)
Olsen/Bang: 2-0 (21-12, 21-18)
Nilsson/Yoken: 2-0 (21-12, 21-14)
Pedersen/Treland: 2-0 (21-16, 21-13)

Andre norske plasseringer:
7. Maaseide/Aas
7. Ulveseth/Skjong
13. Lunde/Thelle

Det ble for øvrig norsk trippelseier også på herresiden. Janne Kongshavns mann,  Øivind Hordvik, og hans makker Morten Kvamsdal tok seieren foran Christian Sørum og Runar Torsvik Sannarnes. Tredjeplassen gikk til Geir Eithun og Lars Fredrik Tvinde.

SAMSUNG CSC
SEIER: De fire vinnerne. Morten Kvamsdal (fra venstre), Øivind Hordvik, Janne Kongshavn og Victoria Faye Kjølberg. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..