Onsdag 26. august vil for alltid stå i minneboka som den sykeste fotballkampen jeg noensinne har sett.

Først vil jeg rette en takk til Julie Skjeflo Adserø for å ha scoret tidenes mål i norsk kvinnefotball (målet er sendt til både UEFA og FIFA.. Håper den vurderes til årets mål-prisen Puskas Award :p ). Må også takke Maria Olsvik for et fantastisk innlegg, samt Marit Clausen for tidenes vakreste hodestøt (selv om det var feil vei).

Må også takke Kristine Nøstmo for noen fantastiske redninger og ikke minst Siiri Välimaa for scoringen hennes.

Regnfesten
Kvartfinale i NM. Kolbotn mot Trondheims-Ørn. Jevnt på papiret, men Kolbotn hadde hjemmebanefordel.

Det regner alltid når jeg dekker kamper mellom disse to lagene og onsdag var inget unntak. Regn, regn og mere regn, våt gressmatte og forferdelige fotoforhold. Alt ved det vanlige med andre ord.

Men nei da. Alt var ikke helt ved det vanlige. Det ble en helt sinnssyk opplevelse.

Brassespark
Jeg har mast på Kristin Carlsson i Vålerenga om at jeg vil se henne score på brasse. For to år siden hang hun klar i lufta i NM hjemme mot Raufoss, men den gang kom en forsvarer først på ballen.

Onsdag fikk jeg endelig oppleve en brassescoring gå i mål. Det fra Trondheims-Ørns Julie Skjeflo Adserø. Og i tillegg fikk jeg den på video.

Syk, syk scoring som jeg sent vil glemme.

Se scoringen i videovinduet under:

PS! Det hele skjedde etter et nydelig innlegg fra Maria Olsvik (AKB News hadde et juleportrett med Olsvik ved juletider. Ta en titt på portrettet HER).

Jeg var allerede fornøyd med kampen etter 22 minutter. Den brassa alene var vært inngangspengene for publikum og bussturen ned til Sofiemyr for min del.

Jeg trodde målet til Guro Reiten mot Avaldsnes borte eller Tina Wulfs mål mot Klepp hjemme skulle være de sykeste målene jeg fikk se i 2015 (Begge fra 30-35 meter limt i krysset). Men neida. Den tronen tok Adserø nå.

Syke tilstander
Men det skulle faktisk bli enda mer sykt.

Marit Clausen vartet opp med en vakker heading, men dog i feil mål. 1-1.

Minuttet før slutt var Adserø frempå igjen og satt ballen i krysset igjen. Denne gang ved en styring.

Det så ut til å gå mot Ørn-seier, men så kom Kolbotns keeper Siiri Välimaa opp på en corner.

Hun headet ballen kontant i mål til 2-2 og ekstraomganger.

Se scoringen i videovinduet under:

Nøstmo gud og straffescoring
I den andre ekstraomgangen viste Ørn-keeper, Kristine Nøstmo, seg fra sin beste side.

Hun vartet opp med et par helt syke redninger som gjorde at Ørn kunne tro på seier. Om det var redningene der som gjorde at Ørn fikk litt  ekstra energi vet vi ikke, men det kan fort være.

Hadde det ikke vært for Adserøs hat trick og brassescoring hadde Nøstmo fått banens beste av meg.

For etter redningen tok Ørn over og ble belønnet med et straffespark.

Var det straffe?
Ja vil Ørn si og nei vil Kolbotn si.

Välimaa var på ball, men klarte ikke holde den. Ørns Elen Melhus fikk så en tå på ballen, før Välimaa også tok Ørn-spilleren. Noen ville vinket spillet videre, mens andre ville dømt straffe der. Fra min posisjon så det ut som straffe, men ingen klar straffe. (Nå kan det være at det er Ørn-hjertet mitt som sier at det var straffe, men har også snakket med andre som opplevde at det kunne dømmes straffe der, men det var samtidig en mild straffe).

Men takk til Kolbotn for at dere protesterte såpass lenge at jeg rakk over med målkameraet mitt!

Adserø satt straffa sikkert i mål og hat trick.

På overtid fikset Andrea Haugstøyl 4-2 på en overgang og Ørn videre til semifinale for andre året på rad og for 25. gang i historien.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet under:

I semifinalen venter nå LSK Kvinner i LSK-hallen for Trondheims-Ørn., mens Stabæk møter Avaldsnes på Nadderud.

Hva driver Kolbotn med?
Jeg ser og hører at Kolbotntrener David Brocken snakker om at de var veldig solide bakover i våres, men har begynt å slite defensivt nå på høstsesongen. Snakker om at det kanskje er uflaks, men det ligger nok mer bak etter min mening.

Hvorfor sette en kreativ offensiv midtbanespiller i Michaela van den Bulk i midtforsvaret istedenfor å bruke f.eks. Ane Sund Walsøe, som fungerte i våres. van den Bulk har stått for mye bra offensivt, men selv om hun greier seg greit defensivt også, så synes jeg hun bør brukes der hun er best.

Offensivt scoret de i fleng før de plutselig valgte å vrake en Elisabeth Jeppesen, som har vært god, og vrakingen kom først etter at hun scoret seks mål på to kamper. Fire av de var dog mot Fortuna Ålesund i cupen, men der har de i hvert fall en spiller som vet hvor målet står. Og det har hun vist gang på gang.

Også onsdag fikk vi se noe av savnet etter en målscorer. Jeppesen forble på benken, mens Kolbotns mål kom på et selvmål og en keeper som gikk opp og scoret på corner.

Kolbotn gikk etter omrokeringene fra å kjempe om medalje, til å bli en middelhavsfarer og sesongen er så og si over for de hvite og blå etter fire strake tap, hvor ett kom i cupen nå. Om de ikke får ting på stell kan fort Vålerenga, Sandviken og Arna-Bjørnar komme fort bakfra. Vålerenga har forsterket kraftig, mens Sandviken er i strålende form for tiden. Mer usikker på Arna-Bjørnar da.

TAKK FOR EN FANTASTISK FOTBALLOPPLEVELSE, BÅDE SOM JOURNALIST, FOTOGRAF OG SOM ØRN-FAN.

(Ja, jeg holder med to lag i Norge, Vålerenga og Ørn, men har skrevet denne så nøytralt som mulig).. Siste avsnitt om Kolbotn har ingen verdens ting med noen av disse to klubbene og gjøre.

//
Andreas Kristoffer Berge
Ansvarlig redaktør

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..