Malene Helgø (15) ble tidenes yngste Norgesmester etter og ha storspilt under torsdagens NM-finale. Nå ser hun fremover.

– Det gikk veldig som jeg ville at det skulle gå. Jeg var lite nervøs og det gjorde at jeg var veldig avslappet, sier Malene til Kvinneidrett.no etter kampslutt på Center Court i Frognerparken.

– Jeg klarte å fullføre og gjøre akkurat det jeg skulle gjøre. Det var veldig deilig at det fløyt så lett, fortsetter hun.

For med sifrene 6-0 og 6-3 feide hun førsteseedede Caroline Rohde-Moe i torsdagens finale kunne Malene løfte Kongepokalen.

Hun ble dermed den yngste NM-vinneren i historien på damesiden. Det med sine 15 år, 11 måneder og 25 dager (hun fyller med andre ord 16 år til onsdag).

SE OGSÅ: Bilder fra kampen
SE OGSÅ: Bilder fra premieutdelingen

God NM-sommer
Ikke nok med at hun vant single-finalen i seniorklassen, men onsdag vant hun og søster, Maren, gull i double. Også det på seniorsiden. I tillegg vant søster Maren gull i U19-klassen, mens i juni vant de begge gull med Furuset Tennisklubb i lagkonkurransen.

– Det har vært veldig gøy. Det har gått som jeg ville at det skulle gå, så det var et bra NM for Helgø-ene, sier Malene om familiens prestasjoner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Malene i aksjon under finalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Ut for å sanke poeng
Malene er spådd en god fremtid i tennis-verdenen og nå går turen utenlands for å sanke poeng til rankingsystemet internasjonalt. Målet er Junior Grand Slam.

Hun er rangert som nummer 431 i juniorklassen i følge det Internasjonale Tennisforbundets side. For å komme med i Grand Slam må hun inn på topp 100. Dermed er det en del plasser opp, men det skal hun prøve å gjøre noe med nå.

– Nå skal jeg ut på tre internasjonale turneringer. Én i Ungarn og to i Kypros. Jeg skal prøve å sanke litt poeng, så jeg kan komme inn i Junior Grand Slam. Det er det som er målet nå, sier Malene som er klar på hva som er målet i fremtiden.

– Jeg vil bli best på damesiden, sier hun sikkert til Kvinneidrett.no.

SAMSUNG CSC
Malene med Kongepokalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

Flere norske
I Ungarn skal hun delta i Hungarian Open, mens i Kypros deltar hun i Aphrodite Cup og Herodotou Tennis Academy ITF U18.

I tillegg til Malene deltar også lagvenninne i Furuset og hennes vante double-partner, Astrid Wanja Brune Olsen (Hun er rangert som nummer 348 i verden) i Ungarn. Begge to går inn i kvalifiseringsrunden under denne turneringen.

I Kypros er det også en annen norsk spiller. Der deltar også Dorthea Faa Hviding fra Stavanger Tennisklubb. I Herodotou ITF U18 går Malene inn i kvalifiseringsrunden, mens Dorthea går inn i hovedrunden.

Men i Aphrodite Cup går både Malene og Dorthea inn i hovedrunden.

Kilde: www.itftennis.com

SAMSUNG CSC
Malene jubler for NM-gull. Foto: Andreas Kristoffer Berge

5 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..