Julie Sangnes (16) var med A-landslaget i beachhåndball i Ungarn. I helgen spilte hun NM i beachhåndball i Sandefjord.

– Det var veldig gøy. Jeg lærte veldig mye og det har definitivt hjulpet meg nå i helgen. Det var en god opplevelse, sier Sangnes til AKB News og landslagssamlingen hun var med på.

SE OGSÅ: Bilder fra helgens NM i beachhåndball

Hun var den yngste på samlingen med sine 16 år. Hun var også aktuell for et EM med beachlandslaget, men hun kom ikke med i den endelige troppen.

– Det blir spennende å se. jeg er jo veldig ung. Det hadde vært veldig gøy, men jeg har ikke for store forhåpninger, sa hun i forkant av uttaket.

SAMSUNG CSC
Sangnes i gang med en av sine mange piruetter.

– Har tatt store steg
Treneren hennes, Glenn Ruud-Andersen er full av lovord om den unge jenta som debuterte for Hønefoss sitt A-lag i forrige sesongs 2. divisjon innendørs. I Hønefoss ble hun også kåret til årets unge spiller etter sesongen.

– For det første er hun veldig ung til å være med på landslaget i beach. Hun er ganske mye yngre enn alle de andre, men hun fikk sjansen og ifølge Eskil (Berg Andreassen) som er landslagstrener, har hun gjort det veldig bra, sier Ruud-Andersen til AKB News.

Spesielt spensten og piruettene hennes trekkes frem.

– Hennes kvaliteter er at hun har god spenst og gode piruetter. Hun mangler litt på høyde dessverre, som kanskje gjør at hun ikke kommer i den endelige EM-troppen. Men hun har tatt store steg både innendørs og ute, så det er jo fantastisk gøy.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Sangnes fokuserer før hun tar en piruett og setter ballen i mål.

– Har vært veldig bra
I helgen spilte hun NM i beachhåndball med Hønefoss. Hun deltok både på J18-laget og på seniorlaget.

– Helgen har vært veldig bra. Vi spilte veldig bra på lørdag, så det var veldig gøy. Det har vært mange kamper og det har vært veldig god stemning her, sier Sangnes til AKB News etter søndagens avslutning på NM.

Og heldig med været også!?

– Ja, de leverer i Sandefjord, sier Sangnes, som trives både i sanda og på parketten.

– I beach gjør man litt mer spesielle ting og det er musikk i tillegg. Det er veldig forskjellig fra vanlig håndball, men begge deler er veldig gøy.

Selv om hun har vært med på en landslagssamling med A-landslaget i beach tar hun ikke av. Hun spiller for å ha det gøy.

– Jeg er veldig ung, så jeg spiller egentlig mest for å ha det gøy nå, sier det unge talentet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Sangnes setter her en av sine mange piruettscoringer.

Gikk ikke veien
Det gikk derimot ikke veien for Sangnes og Hønefoss i helgen. I semifinalen mot Gokstad med J18-laget ble det tap på shoot out. I kvartfinalen på seniorsiden endte det med tap for Nordstrand. Også det på shoot out.

– Vi vinner førsteomgangen med rundt 20 poeng og blir kanskje litt for klare for en finale egentlig. Vi taper andre knepent og på shoot out kan alt skje, men det er for dårlig av oss å ikke ha fokus i andreomgangen. Vi burde vært i den finalen, det er ingen tvil om det, sier trener Ruud-Andersen.

– Vi knuste Nordstrand på lørdag og taper på shoot out søndag. Det er utrolig bittert, men sånn er beachhåndball. Det som er litt morsomt er at det ikke alltid trenger å være det beste laget som vinner, fortsetter han.

SE OGSÅ: Bilder fra helgens NM i beachhåndball

Gull med Tyristubben
Ruud-Andersen kunne likevel juble for noe. Med Tyristubben tok de NM-gull i J16-klassen. Et lag som består av J15-spillere.

– Dette er 15-årslaget til Tyristubben, så de er ett år yngre enn alle andre. De kom inn litt i siste liten på grunn av at det var et lag som trakk seg. Det var litt overraskende, men fantastisk gøy likevel.

Det var gøy for de jentene, og særlig når de er et år yngre også, avslutter Ruud-Andersen til AKB News.

I seniorklassen og i J18-klassen stakk Skrim Kongsberg av med NM-gullene etter seiere mot henholdsvis Rælingen og Gokstad. I tillegg tok Gøy NM-gull i åpen klasse etter seier mot Kjelsås i finalen.

SAMSUNG CSC
Ruud-Andersen (til venstre) jubler sammen med Tyristubben for NM-gull i J16-klassen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..