Etter en uke med mye moro og litt nedturer i Stavanger, venter nå Europa-OL i Baku i Aserbajdsjan for Victoria Faye Kjølberg (20) og Janne Kongshavn (31).

– European Games (Europa-OL) er jo nytt og det er første turneringen noensinne, så vi har mål om medalje der, sier Kjølberg til AKB News.

– Videre er det bare å komme høyere opp på verdensrankingen for å komme oss inn til OL-sesongen neste år, sier Kjølberg om videre mål utover sesongen.

Allerede er de på plass i Baku i Aserbajdsjan. Der skulle de møtt Sverige i morges, men svenskene har trukket seg fra turneringen. Dermed blir første kamp om noen timer mot spanske Paula Soria Gutierrez og Angela Lobato Herrero klokken 14:00 norsk tid. Videre møter de hviterussiske Valeryia Babenka og Yana Mileuskaya i gruppespillet onsdag.

kjølberg
Victoria Faye Kjølberg.

Rekordlangt sett
Kjølberg og Kongshavn kom til Europalekene etter en litt skuffende Major-turnering i Stavanger. Det endte med tre strake tap i gruppespillet.

– Dette her var et veldig stort mål, så det var litt kjedelig, oppsummerer Kjølberg kort om turneringen, som også inneholdt et rekordlangt sett.

– Vi spilte til 41-39 i et sett som normalt går til 21, så vi har fått veldig mye oppmerksomhet rundt det.

Settet kom mot polske Kinga Kolosinska og Monika Brzostek onsdag forrige uke. Først tapte de første sett 13-21, før de også tapte andre settet 39-41.

– Det var selvfølgelig veldig gøy, men det var veldig kjipt når vi skulle spille så lenge, at vi ikke klarte å vinne det settet. Vi er skuffet, men prøver å legge det bak oss nå som vi skal til Aserbajdsjan. Vi håper å kunne gjøre det bedre der, sa Kjølberg før avreise til Baku.

Sandvolleyball og sjakk
Lørdag fikk de derimot muligheten til å spille en ekstra kamp på center court-en i Vågen. Da spilte Kjølberg med verdens beste sjakkspiller, Magnus Carlsen, mens Kongshavn spilte med en annen av Norges beste sjakkspillere, Jon Ludvig Hammer.

Det skulle spilles et sett med sandvolleyball, mens det også skulle spilles et parti sjakk. Det endte med tap for Kjølberg og Carlsen både i sandvolleyball og i sjakk.

– Jeg har egentlig prøvd å ikke tenke på det her i noen uker nå, fordi jeg har gruet meg veldig. Jeg vet at Magnus ikke taper ofte, og jeg visste at dette kom til å være en gang det mest sannsynlig kom til å skje, sier Kjølberg som har prøvd å forberede seg på best mulig måte.

– Jeg har prøvd å forberede meg litt og lastet ned «Spill mot Magnus»-appen. Noen av de første gangene valgte jeg Magnus fem år og klarte å tape etter å ha flyttet et par trekk, så det så ikke helt lyst ut. Men jeg har blitt bedre og fikk noen tips før vi gikk på. Uheldigvis klarte vi ikke å vinne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

kjølberg og kongshavn, carlsen og hammer
Magnus Carlsen (fra venstre), Victoria Faye Kjølberg, Janne Kongshavn og Jon Ludvig Hammer.

Som sagt ble det også tap i sandvolleyballen, men Kjølberg var imponert over nivået på de to sjakkspillerne.

– Planen var at vi både skulle serve på Magnus og Jon og jeg ble veldig overrasket over hvor gode begge var egentlig. De var litt heldige og fikk inn noen poeng der, men jeg synes begge gjorde en god figur og det var veldig gøy å spille med de.

Og det hele skjedde foran et nesten fullsatt center court.

– Det var veldig gøy at det kom så mange folk for å lage liv og for å se på. Det var veldig bra, sier Kjølberg som også ønsker en omkamp.

– Ja, jeg håper på det. Jeg sa det til han at vi må ta en rematch, avslutter Kjølberg til AKB News.

Se bilder fra sandvolleyball og sjakk-kampen HER

Vi ønsker Kjølberg og Kongshavn lykke til i European Games i Baku i Aserbajdsjan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..