Ingvild Flugstad Østberg (24) endte på andreplass under Oslo Skishow 2015. Etter sin beste sesong noensinne i fjor, ser hun frem til en ny sesong.

– Det var gøy å gå. Vi var heldige som fikk fint vær, for da kommer det mye folk og da blir det god stemning. Jeg har ikke for vane å komme på pallen her, så det var gøy å bli nummer to. Det var ikke noe å gjøre med Maiken (Caspersen Falla red.anm), så jeg er kjempefornøyd, sier Flugstad Østberg til AKB News.

Men hele grunnen til at landslagsjentene år etter år velger å stille på Oslo Skishow er enkelt og greit på grunn av støtten til Aktiv mot Kreft.

– Det er kjempefin ramme. Vi går her mest for saken, Aktiv mot Kreft, og vi gjør det år på år for å vise at det er like aktuelt i år som for fire år siden. Det er en veldig fin sak og vi kan vise at vi bryr oss om noe litt mer enn bare å gå fort fra A til B. Så veldig fin sak.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Seierspallen: Ingvild Flugstad Østberg (fra venstre), Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng.

– Min beste sesong
Flugstad Østberg hadde sin beste sesong noensinne i fjor. Hun tok sin første seier i verdenscupen da hun vant sprinten i Davos i desember før hun fulgte opp med sprintseier i Otepää, NM-gull på sprinten i Røros og ikke minst VM-gull på sprintstafetten i Falun.

– Det var en veldig bra sesong i fjor. Min beste så langt og jeg tok meg litt avkobling for hodet i april, før vi startet på igjen for fullt i mai. Vi har hatt våre første ordentlige samlinger og er veldig motivert for å jobbe videre mot en ny sesong og mot nye mål i egentlig flere år som kommer.

SAMSUNG CSC
Ingvild Flugstad Østberg

Blitt lite fotball
Vanligvis har hun brukt litt av «ferie»-tiden på fotballspill for Raufoss, men i år har det kun blitt med én kamp. Den kampen vant for øvrig Raufoss 4-1 over Lyn.

– Nei, det har ikke blitt så mye i år. Jeg har vært med på en kamp og noen treninger, så jeg har fått med meg noe. Jeg skulle gjerne fått med meg mer, men jeg bor i Oslo og det er litt vanskelig med den pendlinga der kombinert med mye program både med samlinger og annet som er. Så litt kjedelig det, men jeg følger med og håper å få være med litt når jeg er hjemme.

Men selv om hun ikke har fått være med så mye i år, så har hun trua på Raufoss-jentene.

– Ja, de går jo for opprykk og har startet veldig bra. Det er en gjeng med mange unge jenter som har veldig trua på at med riktig innsats og den riktige innstillingen, så kan de være med på å kjempe om opprykk. Det hadde vært skikkelig gøy hvis vi hadde klart det. Jeg har vært med på et opprykk til 1. divisjon tidligere, og det er kjempegøy.

– Gleder meg veldig
Men først og fremst er Østberg skiløper og neste sesong går uten mesterskap, men hun gleder seg spesielt til touren i Canada i mars.

– Det er en sesong uten mesterskap, men det er mange fine tourer og World Cup-rennene blir egentlig viktig hver helg, så jeg tror det blir en sesong der veldig mange er i jevn god form gjennom hele sesongen. Jeg gleder meg veldig til touren i Canada og Tour de ski også. Jeg tok mine første World Cup-seire i fjor og håper å kunne ta en ny en i år.  Så jeg gleder meg veldig, avslutter Flugstad Østberg til AKB News.

Se bilder fra Oslo Skishow HER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..