Onsdag offentliggjorde landslagssjef Even Pellerud Norges tropp til VM i Canada. Her er min personlige tropp.

Det vil alltid bli diskusjoner om slike uttak. Pellerud har tatt ut den troppen han mener er best rustet til å spille VM i Canada i juni, men mange er nok uenige i visse plasser.

(Les lenger ned for min vurdering og min tropp)

Her er Pelleruds tropp:

Målvakter
Ingrid Hjelmseth –  Stabæk
Cecilie Fiskerstrand – Stabæk
Silje Vesterbekkmo – Røa

Forsvar
Trine Rønning – Stabæk
Marita Skammelsrud Lund – LSK Kvinner
Nora Holstad Berge – Bayern Munchen
Ingrid Moe Wold – LSK Kvinner
Marit Sandvei – LSK Kvinner
Maren Mjelde – Avaldsnes

Midtbane
Lene Mykjåland – LSK Kvinner
Maria Thorisdottir – Klepp
Gry Tofte Ims – Klepp
Emilie Bosshard Haavi – LSK Kvinner
Solveig Gulbrandsen  Kolbotn
Kristine Minde – Linköping
Ingrid Schjelderup – Stabæk

Angrep
Isabell Herlovsen – LSK Kvinner
Elise Thorsnes – Avaldsnes
Caroline Graham Hansen – Wolfsburg
Hege Hansen – Klepp
Ada Stolsmo Hegerberg – Olympique Lyonnais
Melissa Bjånesøy – Stabæk
Lisa-Marie Karlseng Utland – Trondheims-Ørn

Min vurdering:
Jeg er stort sett enig i troppen, men det er visse plasser jeg er litt uenig i og kanskje kunne ønsket å se andre fjes. Nå skal det sies at hverken jeg, Pellerud eller andre har fasiten på hvem som er best å ha med i VM-troppen. Det er mange om beinet og det er mange meninger der ute. Men det er til syvende og siste Pellerud og hans makker, Roger Finjord som avgjør hvem som får VM-plass.

Keeperplassen:
Pellerud har med Ingrid Hjelmseth forståelig nok. Hun er en mesterskapsspiller, men har ikke imponert nevneverdig i Toppserien i år. Tabbemål mot Røa er blant noe av det hun har gjort i det siste. I tillegg sliter hun litt med ryggen.
Vesterbekkmo har vært solid i kamp, men kroppen hennes tåler ikke for mye trening og vi husker fra EM i 2013 at hun ble skadet på trening og ikke kunne spille.

Fiskerstrand er absolutt en god keeper, men er det riktig å ta ut en keeper for at hun skal være med som lærejente? Reservekeeper på Stabæk går foran en solid førstekeeper i Vålerenga, nemlig Guro Pettersen.

Pettersen burde vært soleklar i VM-troppen etter både min og mange fler sin mening (Ja, jeg har snakket med flere som synes det er merkelig at Pettersen vrakes).

Forsvar:
Jeg går ikke i gjennom alle her, men ingen overraskelse i at Rønning, Skammelsrud Lund eller Holstad Berge er med i forsvaret. Tre solide midtstoppere her. Moe Wold er også soleklar etter en meget god utvikling det siste halvåret.

Overraskende å se både Mjelde og Thorisdottir nevnt som forsvarsspillere. Absolutt to spillere som bør være med, men de er kanskje hakket bedre på midtbanen. Dog Mjelde imponerte stort på back-en i EM i 2013.

Største overraskelsen er nok at Sandvei er med. Ikke vært med på samlinger i vinter/vår, men med i bruttotroppen og nå også i selve VM-troppen. En god back som absolutt fortjener en plass.

Savner dog en Ingrid Ryland som har vært med i lang tid og var med på å ta Norge til VM. Hun var dog heller ikke med i bruttotroppen.

Ellers merker jeg meg at både Inger Ane Hole og Hedda Strand Gardsjord også er vraket. To gode spillere som kan bekle både rollene i midtforsvaret og på backene.

Midtbane:
Ingen tvil at Mykjåland, Haavi, Minde og Ims skal være med i troppen. Fire meget solide og gode spillere.

Gulbrandsen er jeg mer usikker på da hun nettopp er tilbake fra skade og er absolutt ikke i hundre prosent form. Så det gjenstår å se hvor god form hun kan komme i, men at lederegenskapene er der for gruppa er det ingen tvil om.

Største overraskelsen er nok Schjelderup. Hun kom inn i landslaget i fjor, men har vært ute med skade en stund. Hun har kommet litt mer til rett på midtbanen i Stabæk etter å ha blitt flyttet frem fra backen. Hun har hatt flere kanonkuler i krysset, men ellers har hun ikke imponert nevneverdig.

Jeg savner kanskje en Camilla Christensen som er en toveis-spiller som er god både defensivt og offensivt. Christensen har hatt en enorm utvikling det siste halvåret og merkelig å ikke se henne i en endelig tropp. Det samme gjelder Guro Reiten som har vært fast innom A-landslaget det siste året, men hun ble altså utelatt i den endelige VM-troppen. Reiten er en spiller med god kreativitet og med en fantastisk venstrefot. En spiller som har vært meget viktig for Trondheims-Ørns sesongstart.

Angrep:
Graham Hansen, Hegerberg og Herlovsen var nok soleklare valg her.

I tillegg har Pellerud tatt med en Utland som har hatt enorm utvikling det siste halvåret og Pellerud hadde nesten ikke muligheten til å utelukke henne. Soleklar i troppen i mine øyne.

Også Hege Hansen fortjener VM-plassen sin etter fjorårets fantastiske sesong. I år har hun fortsatt den gode trenden og er en konstant trussel for Toppserieforsvarene.

Jeg er ikke overrasket over at Thorsnes får en plass i troppen, men skadehistorikken i vinter og i vår bekymrer meg litt. Hun har ikke vært helt på topp denne sesongen, med unntak av forrige kamp hjemme mot Sandviken.

Største overraskelsen i angrep er nok Bjånesøy som ikke har fått det til i sesongstarten i år.  Senest tirsdag fikk hun ikke til en eneste ting omtrent, når Stabæk tapte 1-0 for Vålerenga.

I angrep kunne jeg tenkt meg en Johanne Fridlund. Hun har dominert stort i Toppserien i år og gjorde det samme på høstsesongen i fjor. En av Norges mest spennende spillere for tiden, men hun var dog ikke i nærheten da hun heller ikke var i bruttotroppen. Jeg synes personlig det er merkelig at Fridlund ikke har blitt tatt ut på samling før og mener hun fortjener en sjanse.

Her er min personlige VM-tropp:

Målvakter
Ingrid Hjelmseth –  Stabæk
Guro Pettersen – Vålerenga
Cecilie Fiskerstrand – Stabæk

Forsvar
Maren Mjelde – Avaldsnes
Trine Rønning – Stabæk
Marita Skammelsrud Lund – LSK Kvinner
Nora Holstad Berge – Bayern Munchen
Ingrid Moe Wold – LSK Kvinner
Maria Thorisdottir – Klepp
Marit Sandvei – LSK Kvinner
Ingrid Ryland – Liverpool

Midtbane
Lene Mykjåland – LSK Kvinner
Gry Tofte Ims – Klepp
Emilie Bosshard Haavi – LSK Kvinner
Kristine Minde – Linköping
Guro Reiten – Trondheims-Ørn
Camilla Christensen – Vålerenga

Angrep
Isabell Herlovsen – LSK Kvinner
Caroline Graham Hansen – Wolfsburg
Hege Hansen – Klepp
Ada Stolsmo Hegerberg – Olympique Lyonnais
Lisa-Marie Karlseng Utland – Trondheims-Ørn
Johanne Fridlund – Vålerenga

Mine 5 reserver:
Solveig Gulbrandsen (Kolbotn), Inger Ane Hole (Trondheims-Ørn), Synne Sofie Kinden Jensen (Kolbotn/Wolfsburg), Cathrine Høegh Dekkerhus (Stabæk), Andrine Stolsmo Hegerberg (Kopparbergs/Göteborg)

Jeg vet at folk vil være uenig i denne troppen, men det er kun en alternativ tropp som jeg personlig kunne tenkt meg å se.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..