Eli Marie Raasok (18) storspilte og ble Oppsals beste i Marie Sundfør Tømmerbakkes skadefravær da Oppsal tok imot Larvik onsdag.

– Det er ganske moro, sier Raasok til AKB News.

For Tømmerbakke er vanligvis Oppsals sisteskanse, men foran hjemmekampen mot Larvik slet hun med en strekk og reserve Raasok måtte steppe inn.

– Det var veldig moro. Det var sånn vilje i laget at man ble skikkelig smitta, og det var veldig, veldig gøy, sier Raasok, som til tross for flere kanonredninger, mener hun kunne tatt flere skudd også.

– Det gikk bra, men det var mye jeg kunne hatt også, så om vi tenker sånn på det, er det mye igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Oppsals Marie Sundfør Tømmerbakke (til høyre) fikk se reserven storspille. Her sammen med en annen av Oppsalmålvaktene, Dorentina Osmani (til venstre). Foto: Andreas Kristoffer Berge

 

SAMSUNG CSC
Amanda Kurtovic ble Oppsals toppscorer og spilte en kjempekamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Kurtovic med kanonkamp
Oppsal startet kampen best og Amanda Kurtovic storspilte til tider og spilte sin beste kamp siden hun kom til Osloklubben. Totalt ble det syv scoringer på Kurtovic mot gamle lagvenninner, og det var også hun som åpnet showet foran 1492 tilskuere i Oppsal Arena.

Oppsal holdt godt følge med Larvik utover førsteomgang, men etter noen tekniske angrepsfeil, samt et par merkelige dommeravgjørelser ledet Larvik med 12-17 til pause.

SE BILDER FRA KAMPEN HER

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor og halvveis i omgangen skilte kun fire mål.

Men Larvik var hakket hvassere og vant til slutt kampen med 22-29, men resultatet lyver litt da det var en jevn og tøff kamp. (Blant annet fikk Oppsal et mål annullert da dommeren ikke så at ballen var over linja, selv om man tydelig kunne se den krysse streken).

SAMSUNG CSC
Eli Marie Raasok smilte fra øre til øre etter en kjempekamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Fått igjen lysten
Uansett om det ble tap, så var det mot et av verdens beste håndballag og Oppsal hadde virkelig gått i seg selv etter noen svake kamper. Onsdag viste de litt av det man så fra laget før jul.

– Vi har liksom fått igjen den lysten som egentlig har vært der hele tiden, men som vi ikke har klart å hente frem. Så nå er vi på gang føler jeg, sier Raasok.

Kampen om bronse
Med tapet ligger Oppsal på fjerdeplass i ligaen med fire kamper igjen. Foran de ligger Tertnes på samme poengsum, men de har en kamp tilgode i kampen om bronsemedaljen.

– Nå skal vi bare gunne på og gjøre det vi er gode på, så får vi se hva det holder til, avslutter Raasok til AKB News.

SE BILDER FRA KAMPEN HER

Frida Nåmo Rønning mottok Sigrid-stipendet. Foto: Andreas Kristoffer Berge
Frida Nåmo Rønning mottok Sigrid-stipendet. Foto: Andreas Kristoffer Berge

«Den gode pasningen – Sigrids reisefond»
I forbindelse med onsdagens kamp ble også den første stipendet i «Den gode pasningen – Sigrids reisefond» delt ut.

Dette er et fond som er opprettet til minne for Sigrid Giskegjerde Schjetne, som i 2012 gikk bort. Nærmiljøet stilte opp til en stor leteaksjon den gang og i forbindelse med begravelsen kom det inn en del gaver som har vært med på å danne fondet.

Sigrid var selv en aktiv i Oppsal hvor hun spilte håndball, fotball og drev med friidrett, og fondet ble opprettet for å fokusere på solidaritet og fellesskap. Stipendet går ikke nødvendigvis til den beste spilleren, men heller til den beste lagspilleren. Komiteen ser etter en spiller som er positiv, inkluderende og som alltid setter laget foran

– Da Sigrid forsvant mobiliserte nærmiljøet noe voldsomt. Vi fikk se mange virkelig gode, medmenneskelige verdier. Det ønsket vi å videreføre, og valgte å gjøre det med en pris som setter medspilleren i fokus, sier Bjørn Grydeland, formann i Oppsal Idrettsforening, til VG.

Onsdag ble stipendet delt ut for første gang og Oppsals Frida Nåmo Rønning (18) mottok dette stipendet på 15.000 kroner.

– Sigrid var en av de snilleste jeg noen gang har møtt. Det er virkelig en ære å få en sånn pris i hennes navn. Jeg er veldig ydmyk, glad og stolt. Det er veldig stort, sier Rønning.

Rønning mottok forresten også prisen som årets unge spiller av NISO i november.

SE BILDER FRA ONSDAGENS KAMP HER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..