Solveig Reppen Lunde (17) og Tønsberg FK er klare for 3. divisjon i år. Søndag fikk de tøff matching i 1. divisjons-laget ØHIL.

Søndag var nemlig Tønsberg på besøk på Hosle for å møte Øvrevoll Hosle til treningskamp. Det ble en tøff kamp for jentene fra Norges eldste by. Det endte nemlig med et 12-0-tap.

– Det var ganske annerledes enn hva vi møtte i 4. divisjon i Vestfold i fjor, men vi hadde to momenter vi skulle trene på. Det var lavt press og sideforskyve, også å gå på hurtige overganger når vi vant ball, sier Lunde etter kampslutt på DNB Arena Hosle.

– I førsteomgang følte jeg vi fikk til det lave presset bra, men det raknet litt i andreomgang, legger den 17 år gamle midtbanespilleren til (hun blir 18 på lørdag).

Solveig Reppen Lunde (nummer to fra venstre foran) og noen av lagvenninnene ble kretsmestere innendørs i desember. Foto: Andreas Kristoffer Berge
Solveig Reppen Lunde (nummer to fra venstre foran) og noen av lagvenninnene ble kretsmestere innendørs i desember. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Fra 4. til 3. divisjon
Men til tross for tapet har Tønsberg mye å se frem til. I fjor endte de på andreplass i 4. divisjon Vestfold og kun Barkåker kunne matche jentene i fjor. Dermed røk opprykket for Tønsberg, trodde man. I januar ble det nemlig klart at de allikevel rykker opp til 3. divisjon da det har vært omrokeringer oppover i divisjonssystemet.

– Det blir veldig bra. Det er en veldig stor motivasjon fremover på treningene, for nå møter vi helt annen motstand. I fjor var det bare to kamper det var motstand i, mens vi vant de andre kampene ganske greit.

Målsetningen settes i vinterferien
Med nye utfordringer i 3. divisjon blir det både tøffere motstand og lengre reiser på Tønsberg. Målsetningene har de ikke satt seg helt ennå.

– Jeg vet ikke helt hvordan nivået er, så det er litt vanskelig å si. Vi skal på treningsleir i vinterferien og da skal vi gå igjennom litt mer om målsetninger og sånt.

– Vil utvikle meg
Og Lundes personlige mål er å utvikle seg iløpet av 2015.

– Jeg vil utvikle meg så mye som mulig som spiller, og være med på å lede laget til seier.

Og Lunde selv har ønsker om å kunne nå Toppserien i fremtiden.

– Jeg synes det hadde vært gøy å få prøve seg i Toppserien en gang, men jeg vet det er vanskelig å nå dit. Men vi får se hvordan det går

_MG_6808
Solveig Reppen Lunde under kretsmesterskapet i Tønsberg i desember. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Trener fire til fem ganger i uka
Og i Tønsberg FK kan Lunde fortelle om et godt treningsmiljø.

– Det er et bra treningsmiljø. Vi har et veldig bra opplegg med mange flinke trenere. Vi trener fire til fem ganger i uka.

I tillegg blir det en del fotball i skolesammenheng.

– Nesten alle jentene på laget går på fotballinje enten på Re eller på Wang. Jeg går på Toppidrett på Re da, avslutter Lunde.

Tønsberg FK ble for øvrig kretsmestere innendørs i desember. Les mer om det på Fotballmagasinets sider HER.

Disse spiller i 3. divisjon i 2015:

1

Se høydepunkter fra kampen mellom ØHIL og Tønsberg i videovinduet under:

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..