Thea Mørk var tilbake på håndballbanen etter et lengre skadeavbrekk. Det endte med scoring og gullmedalje rundt halsen etter 35-15-seier over Halden i NM-finalen.

– Det var helt fantastisk. Det var så deilig og befriende, sier Thea Mørk til AKB News når vi møter henne etter cupfinalen.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen
SE OGSÅ: Bilder fra premieseremonien

Hun har vært skadeplaget i mange år. I påsken 2007 pådro hun seg en korsbåndsskade i venstre kne, før hun sommeren 2008 fikk en ny korsbåndsskade i samme kne. Om ikke det var nok med de to skadene, pådro hun seg sin tredje korsbåndsskade i januar 2014. Denne gang i det høyre kneet. Tirsdag var hun derimot tilbake på banen for første gang siden hun ble friskmeldt.

SAMSUNG CSC
Thea Mørk smiler etter å ha tatt NM-gull i comebacket. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Jeg kan ikke beskrive det. Jeg har ventet så lenge på denne dagen her. Jeg har tenkt på den hver eneste dag siden jeg skadet meg. Å få lov til å være med her, få spille og å få være med jentene igjen er helt fantastisk.

– Sykt deilig
Ikke bare ble det comeback, men hun fikk også med seg én scoring i tirsdagens cupfinale i Oslo Spektrum. En scoring man kunne se at betydde mye.

– Jeg tenkte at hvis jeg klarer å score, så skal jeg ihvertfall beherske meg litt. Også klarte jeg det, men det var ikke mye beherskelse over det som skjedde, men det var helt sykt deilig. Fantastisk.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen
SE OGSÅ: Bilder fra premieseremonien

«Det var hyggelig folkens»
Og målet. Det kom foran 4489 tilskuere. En stor horde fra Halden lagde ekstremt godt liv på tribunen, men også Larvik-fansen skapte litt liv. Dermed var det en god ramme rundt kampen.

– Ja, de var kjempemange og det var skikkelig bra stemning. Det var mange her som lagde en skikkelig god stemning og en bra ramme rundt kampen.

– Det var imponerende. Jeg tenkte: «Alle har kommet for å se meg spille igjen. Det var hyggelig folkens», sier Mørk spøkefullt.

LES OGSÅ: Solberg: – Finnes ikke noe bedre
LES OGSÅ: Toft: – Dette var første skritt

SAMSUNG CSC
Thea Mørk (til venstre) og tvillingsøster Nora med beviset på at de er Norgesmestere. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Sterkt tvillingbånd
På Larvik spiller også tvillingsøster Nora Mørk. Mørk har også slitt med skader, men i desember tok hun EM-gull med Norge, før  det ble NM-gull tirsdag. Thea Mørk stortrives med å spille på lag med tvillingsøsteren og kunne ikke tenkt seg noe annet.

– Det er det beste jeg vet. Jeg kunne ikke spilt et sted som hun ikke spiller. Hun gjør det så mye bedre. Det er helt supert, og hun blir jo nesten mer glad enn jeg blir. Det føles veldig bra, sier Thea Mørk.

Dere står hverandre nær med andre ord?

– Ja, veldig.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen
SE OGSÅ: Bilder fra premieseremonien

Skyhøye favoritter
Larvik går som regel inn til kampene i Norge med et skyhøyt favorittstempel. Tirsdagens cupfinale var intet unntak. Men hva er det som gjør at Larvik opprettholder motivasjonen og nivået fra kamp til kamp?

– Jeg tror vi er veldig flinke til å nullstille oss. Sånn som jeg selv, var utrolig spent i dag. Jeg tror faktisk virkelig at vi kan tape og man blir ekstra skjerpa. Også hører man litt ting som Halden kanskje sier i media, som gjør oss ekstra gira. At de sier at de skal vinne også videre, tenner oss ekstra. Vi har nok motivasjon alle sammen. Alle er så glad i å vinne og å gjøre det bra, så det funker som regel det, sier Mørk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMSUNG CSC
Thea Mørk (til venstre) klemmer tvillingsøster Nora etter at NM-gullet var sikret. Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Blir skikkelig spennende
Nå er det snart tilbake til både seriespill i Grundigligaen, før også Champions League-spill venter. I serien leder de oppskriftsmessig med tre poeng ned til Glassverket. Ti av ti seire har Larvik så langt. Også i Champions League gjør Vestfoldlaget det godt og de har full pott med fire seire på fire kamper.

– Resten av sesongen blir skikkelig spennende. Vi har et veldig bra lag og mange friske spillere. Det blir skikkelig kult å fortsette nå for å se hvordan sesongen utvikler seg.

– Vi har jo et godt utgangspunkt med full pott i Champions League. Det blir skikkelig gøy. Jeg har ventet så lengen på det her. Det blir helt fantastisk, avslutter Mørk til AKB News.

SE OGSÅ: Bilder fra kampen
SE OGSÅ: Bilder fra premieseremonien

Se flere bilder av Thea Mørk i galleriet under:

KAMPFAKTA
Halden – Larvik 15-35 (5-14)
NM kvinner, finale
Oslo Spektrum 30. desember 2014, 4489 tilskuere

Halden: Henriette Amundsen, Merethe Larsen, Julie Gantzel Pedersen 1, Pernille Wang Skaug 3, Ann Helen Glückstad Adolfsen, Julie Nicoline Bang, Malene Staal, Mette Kryger Jørgensen 1, Martine Kjøniksen Moen 3, Hanne Frandsen, Melanie Felber 2, Cecilie Mørch Hansen 4, Vilde Eidem, Marte Sofie Haugsten 1, Tone Wølner, Mina Marie Authen

Larvik: Sandra Toft, Anja Hammerseng-Edin 5, Marit Malm Frafjord 2, Tine Rustad Albertsen, Karoline Dyhre Breivang 1, Nora Mørk 8, Gro Hammerseng-Edin 4, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 6, Lene Rantala, Kristine Breistøl 1, Thea Mørk 1, Sofie Heide Lund 1, Sanna Charlotte Solberg 6, Alina Wojtas, Vilde Ingeborg Johansen

Utvisninger: Halden: 2×2 min, Larvik: ingen
Dommere: Geir Sæborg og Hanne Stenberg

4 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..