SAMSUNG CSC

Trondheims-Ørns Marit Clausen er den andre spilleren i rekken med sin egen fanside på facebook den siste uken.

For forrige uke omtalte AKB News saken med at Guro Reiten har fått en egen fanside. (Den har nå økt til 123 likes).

Nå føyer Trondheims-Ørns spiss/midtstopper seg inn i rekken etter at Roy Arne Mathisen opprettet en ny fanside på facebook.

– Det er artig det. Det er artig at folk er engasjert og lager oppstyr rundt kvinnefotballen, sier Clausen til Fotballmagsinet.

«Fotballspiller på Norges J19-landslag og Trondheims-Ørn. Marit er et stort fotballtalent og har vært sentral for de aldersbestemte landslagene de siste år», heter det i beskrivelsen på fansiden.

Positivt
– Jeg synes det er positivt at flere og flere spillere får fansider, da dette kan være med på å bygge profiler innenfor kvinnefotballen. Noe vi sårt trenger», sier AKB News-redaktør Andreas Kristoffer Berge.

– Marit er en spiller som har god duellstyrke, god plasseringsevne og spilleforståelse, og hun har gode avslutningsferdigheter, sier Berge om spilleren.

Fansiden har i skrivende stund syv likes.

(Saken fortsetter under bildet)

clausen fansside

Skjermdump av fansiden.

Litt historieSAMSUNG CSC
Clausen ble født 26. juni 1996 og debuterte på aldersbestemte landslag da hun var med på å slå Sverige med J15-landslaget tilbake i september 2011. Hennes første landslagsmål kom mot England 26. oktober samme år.

Videre derfra har hun gått gangen på aldersbestemte landslag og står nå med 30 kamper og to mål med flagget på brystet. Hennes andre mål kom under J19-EM på hjemmebane nå i sommer, da hun scoret mot Skottland i gruppespillet.

Til slutt endte det med bronse for Clausen og J19-landslaget i år.

Hun kommer fra Ranheim i Trondheim og det var også der hun startet sin fotballkarrière. Videre gikk turen til Trondheims-Ørn foran fjorårets sesong, og hun har spilt 34 kamper og scoret fem mål for Ørn etter overgangen.

Men det er ikke bare fotball som har vært i fokus for Clausen gjennom oppveksten. Hun har nemlig spilt på U16-landslaget i håndball, men til slutt ble det fotball hun ville satse mest på.

– Det er så artig å spille fotball, og hvis jeg skal drive på med noe, så må det være noe jeg synes er artig. Og fotballen synes jeg er artig, sa Clausen til Fotballmagasinet tidligere i år.

2 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..